Hrvatski Fokus
Religija

Papa Franjo prodao kršćanstvo za islam

Papa, Bin Zayed i drugi vjerski vođe okrunili novu vjeru, Krislam, po kojoj je Isus zabranjen

 

I dok su naše oči bile uprte u iscenirane ratove i pandemije, dok nas mediji bombardiraju najavama gladi, zime i hladnoće, za to vrijeme u tišini formirana je nova globalna vjera i to ne od strane nekih malih igrača, već od samih vjerskih vođa. Nova se religija zove Krislam, a sjedište crkve planirano je na jednom od umjetnih otoka u Dubaiju.

Kako je Newsweek pisao 2019., crkva, džamija i sinagoga grade se zajedno na istom mjestu u Abu Dubaiju. Ova “ujedinjena” vjera spominje se od 1970. godine, gdje je i začeta u Nigeriji, što se može vidjeti na službenoj stranici Wikipedije.
Nemojte slučajno pomisliti da je ovo nekakva sprdnja, jer i mi smo to isto pomislili u prve dvije sekunde, da bih ubrzo vidjeli da se ne radi o šali, već o stvarnoj situaciji.
Usvajanjem dokumenta o ljudskom bratstvu ovoga tjedna na 7. Svjetskom kongresu religija koji su izradili papa Franjo, Mohammed bin Zayed i veliki imam al-Azhra, dr. Ahmed Taieb. Kršćanstvo je sada službena jedna svjetska religija. Službeno, Krislam je sada kodificiran i ratificiran, uz odobrenje na 7. kongresu vođa svjetskih i tradicionalnih religija, dokument Ljudskog bratstva koji je izradio papa Franjo iz Vatikana, a financirao i promovirao Mohammed bin Zayed iz UAE.

Pitanje – Pogodite koga su zaboravili pozvati i spomenuti na svečanosti? Odgovor – Isus Krist, Njegovo se Ime nigdje ne pojavljuje i nikad se ne spominje. Pitamo se tko je onda ‘počasni gost’? Hmm.

Hoće li papa Franjo odstupiti ili ne, kao što neki sugeriraju, ili će on biti biblijski antikrist, u ovom je trenutku prilično nevažno. Jer on je sada postavio i pokrenuo funkcionalan politički, vjerski i financijski okvir na kojem će funkcionirati Jedna svjetska religija Krislama.

Papa Franjo možda će umrijeti sutra, ali ono što je stvorio izgleda da će živjeti. Naravno, svo ovo proročansko ispunjenje ne bi se moglo dogoditi bez njegovog vrlo velikodušnog pokrovitelja i pristaše, Muhammada bin Zayeda. Je li on “knez saveza”? Vrijeme će pokazati, ali ovo je najveća stvar u modernoj povijesti.

Iz vijesti iz Emiratesa: Svjetski vjerski vođe danas su usvojili Dokument o ljudskom bratstvu koji su potpisali Njegova eminencija Veliki imam Al Azhara i predsjedavajući Muslimanskog vijeća starijih dr. Ahmed el Taybey i Njegova Svetost papa Franjo iz Katoličke crkve. Bilo je to tijekom 7. Kongresa čelnika svjetskih i tradicionalnih religija koji je završio u četvrtak.

Nekoliko citata sa 7. svjetskog kongresa religija

Primjećujemo da je pluralizam u pogledu razlika u boji kože, spolu, rasi, jeziku i kulturi izraz Božje mudrosti u stvaranju. Bog je dopustio religijsku raznolikost i stoga je svako prisiljavanje na određenu vjeru i vjerski nauk neprihvatljivo.
Prepoznajemo važnost i vrijednost Dokumenta o ljudskom bratstvu za svjetski mir i suživot između Svete Stolice i Al-Azhar Al-Sharifa (usvojen od strane Opće skupštine UN-a rezolucijom A/RES/75/200 od 21. prosinca 2020.), te Deklaracija iz Meke (usvojena u Mekki u svibnju 2019.), koja poziva na mir, dijalog, međusobno razumijevanje i uzajamno uvažavanje vjernika za opće dobro.
Pozivamo vjerske vođe i istaknute političke osobe iz različitih dijelova svijeta da neumorno razvijaju dijalog u ime prijateljstva, solidarnosti i mirnog suživota.

Apeliramo na sve ljude vjere i dobre volje da se u ovom teškom trenutku ujedinimo i doprinesemo osiguranju sigurnosti i sloge na našem zajedničkom domu – planetu Zemlji.
U završnom govoru kongresa, na kojem je sudjelovalo više od 108 redovničkih i svjetskih poglavara, istaknuto je povijesno značenje Dokumenta o ljudskom bratstvu, istaknuvši da on pomaže promicanju mira, dijaloga i međusobnog poštovanja među ljudima. Održan 14. i 15. rujna u glavnom gradu Kazahstana, Nur-Sultanu, pod naslovom “Uloga vođa svjetskih i tradicionalnih religija u duhovnom i društvenom razvoju ljudske civilizacije u postpandemijskom razdoblju”, Kasim-Jomart Tokaiev, predsjednik Kazahstana, dr. Ahmed sudjelovali su el-Taieb i papa Franjo, kao i drugi vjerski vođe, uključujući članove Pravoslavne crkve.

Matija Varga, Epoha, 22. 9. 2022., https://epoha.com.hr/2022/09/22/sokantno-papa-bin-zayed-i-drugi-vjerski-vode-okrunili-novu-vjeru-po-kojoj-je-isus-zabranjen/

Povezane objave

SOLUS CATHOLICUS – Sofisticirana denuncijacija

HF

SOLUS CATHOLICUS – Živi i uskrsli Bog

HF

USKRSNA JAJA – Tucak

HF

Kršćani se ne snalaze s uvezenim islamom

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više