Hrvatski Fokus
Gledišta

HRVATI U SRBIJI – Svi su mu neprijatelji?

Njegovo sakupljanje glasova i biti elektor samo govori da se boji da izgubi položaj

 

Tužno. Čovjek opsjednut pizdarijama. Svi mu neprijatelji??? Pa nisu. Što bi bili??? Valjda polazi od sebe. Gadljivo više. Šizofrena konstatacija da će netko tugovati i da je neprijatelj, samo govori o paranoji koja ga proganja. Soriram za lajanje. Hebe se bilo koga što je on elektor. Možeš mislit. Elektor? Lakše za manipulaciju. Svi su imali šansu postati elektori i skupit tih 60 glasova. Pozivani su svi. Nisu htjeli, bar većina. Njegovo sakupljanje glasova i biti elektor samo govori da se boji da izgubi položaj. Što će njemu da bude elektor pored miljun i jedne izmišljene funkcije koje je sebi natovario. Da li je to ljubav prema manjini ili prema novcu? Pametnom dosta. Ili je to, evo me, niste u stanju ništa bez mene. Diskutabilno.

Jednom će se braniti doktorati na temu istog i promašaja koje radi protiv svog naroda. Ja prvi, glavni i najvažniji. Drugo misto i treće nima pa opet ja. Tako i triba. Ma budi svemirac ali budi čovjek koji nije u qrcu, ne laži sebe i sve oko sebe. Budi čovik ako uspiješ. No, tu je zajeb. Lako 60 glasova skupit, a kako bit čovik? E to je gadno. Jednom kada otrese sa položaja koje je stekao, više nije važno kako, bit će bolno. Bezobrazno bolno. Meni ga je žao. Zaista žao.

 Srića neka ga prati, ma hajd za njega, ali kako će podguzi i dodvorači podnijeti slobodan pad, to me više brine. Bojim se. 

 Neka nama našeg “Radovana”, nek su živi i zdravi njegovi “neprijatelji”. On ih je već sahranio. “Ako nisu su menon onda su kontra mene”, šizofreno i bolesno mišljenje. Da mi je znat kako Žig big razmišlja.

Za njega ja ne postojim pa se nadam, da nama, mrtvima, za njega, neće zamjerit. A i ako zamjeri, šta ću. Ni za mene, njega nema. Zrak. Ne samo njega već i oni ministri od one stvari, vesele domać’ce, školovane kokošice uvlakačice, onih što ližu oltare da se dodvore Bogu, a ne znaju da Bog nije *izda i da ne zna ko je dobar čovik, palamundđije i ostala svita koja će ga za osobnu korist vrlo brzo potopit. Vrlo brzo.

Ponavljam. Čovika srića nek prati. Bog nek mu da zdravlja. Šta poželi nama, neka bude njemu i obratno. Nikome nije do zore pa neće ni njemu. Hvala na čitanju. Lip pozdrav iz Splita.

I na kraju daj i ja da Vas malo gušin. Što bi samo oni iz prvih redova. Ništa ne dilin od tuđih šoldi. Ovo mogu podilit.

Hrvat/ica

Hrvatski

Katolik/inja

I da ne zaboravim. Taj lik mene ne predstavlja. Konekcija sa Hrvatskom priko njega mi ne triba. Otkrio Hrvatsku čovik i kako izvuć dobit. U međuvrimenu postao Hrvat, zahvaljujući veleposlanstvu RH u Bg i u zdravlje Šarčevičke, ga dobio prije par godina. Plenki i ekipa u Hr znaju tko je. Pušćalo ga u prvi red jer neki drugi lažu za njega. 

Nek je on čovik živ i zdrav. 

Ljiljana Crnić, Hrvatica iz Splita koja živi u Beogradu

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Hrvatska kuća u Subotici

hrvatski-fokus

Moral i politika

HF

Pismo novinaru Marku Ljubiću

HF

Gubitnik sve zadovoljniji!

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više