Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Nebuloze i neistine Ivana Hristića

ZAMJENA TEZA – „Dan kada je hrvatska oporba predvođena Milanovićem kleknula pred Putinom“, napisao je u Večernjem listu

 

U kolumni „komentari&analize“ Večernjega lista od 20.10. 2022. Ivan Hrstić kolumnist istoga lista je pod naslovom „dan kada je oporba predvođena Milanovićem kleknula pred Putinom“ jer navodno protivljenje da se ukrajinci obučavaju u hrvatskoj vojsci, narisati metu na čelu svakog Hrvata za ruske projektile (https://m.vecernji.hr/vijesti/dan-kad-je-hrvatska-oporba-predvodena-milanovicem-kleknula-pred-putinom-1626707/galerija-530551?page=1).

Svako ima pravo na komentare sukladno svojoj pameti, ali kolumnist koji živi od tih svojih komentara u svojim komentarima treba biti bar toliko pristojan da ne iskrivljuje očite istine, jer ni Milanović, ni oporba nisu rekli da ne treba pomoći Ukrajincima, dapače Hrvatska to obilato već radi slanjem svakovrsne pomoći u materijalu, pa i sa odlaskom dragovoljaca, kako je svima poznato. No institucionalno obučavanje nekih pripadnike ukrajinske vojske je nešto sasvim drugo. To je direktan akt uključivanja u ratna zbivanja, a samo su to rekli Milanović i oporba, kao dvojbu da li to trebamo činiti.

A što se „klečanja“ pred Putinom tiče, nije mi poznato na što ovaj kolumnist misli, budući da se Plenković i previše eksponirao nazivajući Putina i Rusiju svakojakim nazivima od bezoćnih agresora do toga da su pretnja svjetskom miru.

Ovaj kolumnist je sasvim izgubio iz vida, da u ime Hrvatske Plenković i „njegov“ HDZ već, već godinama doslovno „kleče“ i to sa skinutim hlačama i gaćama, nudeći svoje „guzice“ EU/USA moćnicima da im rade što žele sa njima, a preko njih i hrvatskom narodu. Ako itko kleči pred ikim, onda su to Plenković, njegov HDZ i njeova saborska većina! Usput, takvo „klečenje“ Plenković i „njegov“ HDZ prakticiraju i pred Pupovcem, Stanimirovićem, Vučićem i „bandom“ srpskih ratnih zločinaca koji i danas šetaju Vukovarom, smijući se u lice onima koje su silovali, i čije su članove obitelji odvodili na strijeljanje ili zakapali na mjesta koje ne žele pokazati tugujućoj rodbini. Uostalom neodavanje počasti našem heroju Blagi Zadru, a odavanje počasti velesrbinu Porfiriju, govori samo za sebe o tome tko pred kime kleči, i čijeg se klečenja svaki domoljubni i pošteni građanin Hrvatske, treba da se srami. A pred kime dotični kolumnista kleči i zašto to čini, samo on zna-ako zna!

Laslo Torma

Povezane objave

Hoće li nakon Bandića Zagrepčani prepoznati svoj čas

hrvatski-fokus

Tko ne voli Hrvatsku, ne razumije slavlje

HF

Prokleto Šešeljevo proročanstvo

HF

Pupovac se u Vukovaru poklonio – četnicima!

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više