Hrvatski Fokus
Gledišta

Golupčić iz Golubića krije se u Golubincima

Zašto Jasna Vojnić ne spominje svog miljenika Žigmanova, a niti gospodina Plešu

 

Već sam pisao kako je Tomislav Žigmanov, zastupnik 57.900 Hrvata u srbijanskom parlamentu, u njemu bio samo prvog dana kod davanja prisege, kako bi četiri godine mogao primati zasupničku plaću! I nikada više!!!

Dana 18. listopada 2022. godine, je srbijanski parlament zasjedao cijeli dan, sjednica je iznimno važna, na dnevnom redu su i pitanja zastupnika, ali Žigmanova tamo nije bilo! Njega Hrvati i njihovi problemi ne interesiraju, isključivo ga interesira novac koji može zaraditi „zastupajući“ ih svugdje, u svemu i svačemu što se plaća! Izostanak sa sjednica parlamenta se od njega mogao i očekivati, ali njegove plaćene „hrvatske“ institucije (i mediji) o tome ne govore ništa, što predstavlja svojevrstan medijski mrak!

No, i to je poznata stvar, ali zašto se od hrvatskog puka krije, primjerice, da je Žigmanov prije par dana bio u Golubincima, nadomak Beograda, a da sada dva dana ne može doći u parlament?! Koju igru oko toga igra ovaj prevarant, a zajedno s njim i njegovi plaćeni poltroni?! Naime, na portalu HNV od 17. listopada 2022. godine stoji (https://hnv.org.rs/vijest/proslavljen-veliki-jubilej-250-godina-od-osnutka-zupe-sv-jurja-u-golubincima/815/ ): Svečanim misnim slavljem proslavljen je 15. listopada veliki jubilej 250 godina od osnutka Župe sv. Jurja u Golubincima. Uime Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji događaju je prisustvovao međunarodni tajnik HNV-a Darko Baštovanović.

Svetu misu predslavio je pomoćni biskup đakovačko-osječki mons. Ivan Ćurić uz koncelebraciju biskupa srijemskog mons. Đure Gašparovića i biskupa kotorskog u miru mons. Ilije Janjića i okupljenih svećenika. Mons. Ćurić pozvao je mjesne Hrvate u Golubincima da uvijek budu vjerni sebi i onome što jesu, ponosni na svoj hrvatski narod i svoju katoličku vjeru, ali isto tako i da nastave živjeti u harmoniji sa srpskim narodom kao najbližim narodom s kojim dijele mnoge sličnosti.

Tu se ne spominje nitko od hrvatskih kulturno-političkih zvaničnika osim kapitalnog primjerka ovdašnjih Hrvata, “međunarodnog tajnika HNV-a” Darka Baštovanovića, autora pornografskog bloga “Srijemski Hrvat”!

A u reportaži dnevnika RTV2 na hrvatskom jeziku od 18. prosinca 2022. godine sa proslave u Golubincima ne spominnje se ni “međunarodni tajnik”! No, druge fotografije s portala HNV-a i slike na tv pokazuju nešto drugo; da su u dezinformacijama (laži) kratke noge: Fotografija na portalu HNV-a: na proslavi u Golubincima iza „međunarodnog tajnika“ je Žigmanov, a nazočan je i generalni konzul gospodin Velimir Pleša!

Kod davanja izjave preč. Joze Duspare u dvorištu crkve u Golubincima “uhvaćeni” su u kadar Žigmanov i Baštovanović. Dakle, za HNV u Golubincima nisu bili ni Žigmanov ni Pleša, o preč. Jozi Duspari da ne govorim, a za hrvatski dnevnik ni Vrtlarević, pardon, Baštovanović!

Zašto Jasna Vojnić ne spominje svog miljenika Žigmanova, a niti gospodina Plešu, ako svugdje navodi i marginalne osobe samo da bi uveličala događaj, zašto Žigmanov u Golubincima nije dao nikakvo priopćenje za medije iako se javlja u svakoj i najbeznačajnijioj prilici i zašto dnevnik na hravtskom jeziku na spominje nikoga od njih?!

U općoj zbunjevini koju u hrvatskom korpusu u Srbiji čine Žigmanov i Vojnićka još bi najrazumljivije bilo to da su u pitanju srijemski Hrvati i još jedan za ovaj dvojac Bunjevaca beznačajan događaj! Na to smo već navikli!

A o veličini ovog događaja molim da pročitate na portalu Srijemske Biskupije: https://www.srijembiskupija.rs/hr/u-golubincima-svecano-obiljezena-proslava-250–obljetnica-zupe-sv–jurja

Miroslav Cakić

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Selanec, Kušan i Abramović žele otvoriti Ustavni sud prema stručnoj i široj javnosti

hrvatski-fokus

SDP predlaže da se Hrvatska podijeli na šest izbornih jedinica

hrvatski-fokus

U Večernjem listu forsiraju se i nameću nepotrebne i uznemirujuće afere

HF

Od Barešića do Krole

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više