Hrvatski Fokus
Religija

Aktivistica koja se zalaže za pobačaj postala članica Papinske akademije za život!

Od ove godine jedan od redovnih članova Papinske akademije za život postao je musliman!

 

Papa je imenovao nove redovne članove/ice i članove/ice uprave Papinske akademije za život. Među njima se našla talijansko-američka ekonomistica Mariana Mazzucato, zagovornica ciljeva održivog razvoja i agende 2030. Ona je nedavno pohvalila pro-choice govor jedne američke televizijske voditeljice. Pohvalila je ovaj govor:

„Baš me briga hoće li netko biti kršćanin, nije me briga što kaže Biblija, osjećam kao da se nalazim u klaunovskoj predstavi koja pokušava definirati što mitska mala knjiga ima za reći o vrlo stvarnim političkim pitanjima. Ne vjerujem u kršćanstvo, što znači da religija ne može diktirati kako ću živjeti svoj život, nije me briga što kaže Biblija… Nije me briga što kaže prokleta religija“.

U kolovozu 2019. objavila je u časopisu Nature članak pod nazivom Šest transformacija za postizanje ciljeva održivog razvoja, stratešku studiju za razumijevanje što je Agenda 2030. Među tim transformacijama, standardi novog održivog razvoja podrazumijevaju „zdravstveno pomaganje ženama i muškarcima“, odnosno kontracepciju i pobačaj. Konačno, smatra se jednom od vodećih ideologa demokratskih socijalista u Sjedinjenim Američkim Državama. Aktivno je sudjelovala u kampanji Bernieja Sandersa.

Treba naglasiti da je ove godine jedan od redovnih članova Papinske akademije za život postao musliman.

IZVOR: https://www.riposte-catholique.fr/archives/171543

vigilare.info/istaknuto/2022/10/aktivistica-koja-se-zalaze-za-pobacaj-postala-clanica-papinske-akademije-za-zivot/?

Povezane objave

Stopama pobijenih

hrvatski-fokus

Obitelj – izvor života i radosti

HF

Isusovci u Beogradu

HF

Molitva odvjetnici Hrvata

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više