Hrvatski Fokus
Kolumne

Moji pravni zastupnici su u završnoj fazi pokretanja dodatnih važnih postupaka za utvrđivanje istine u aferi Agrokor

HEP-u odobreno zaduženje od oko 2 milijarde kuna

 

Kako Plenković (grupa BORG) nisu uspjeli mirovinske fondove nagovoriti da ulažu u projekt Pavla Vujnovca za otkup udjela ruske Sberbanke, hoće li ovaj novac HEP-a završiti kod PPD-Vujnovca? Evo prikaza nekoliko transakcija:

HEP (to ne može bez Plenkovića) poništava natječaj za nabavku plina INA-i i na novomu natječaju iako je veća cijena, posao dobiva PPD. Isto tako od HEP-a PPD dobiva avans oko 7 milijardi kuna. Iz potrebe da se za zimu napune skladišta plina (za koje je osnovana sumnja da su pod ugovorom dana PPD-u). Sada ta skladišta ne puni PPD koji ima ugovor za isporuku Republici Hrvatskoj već je razlog visoka cijena. HEP preuzima rizik. Od koga je HEP kupio plin za punjene skladišta? S obzirom da ga prodaje? I mnoga druga pitanja. Za ove transakcije sami donesite zaključak.

HEP-u je nekoliko puta odobravano zaduženje (treba to dobro pogledati), a put novca novog zaduženja treba dobro pratiti, kao i transakcije posljednjih tjedana. Da ne bi bilo nismo znali i predsjednici HEP-a i PBZ-a su bili u Podravci.

Prije nekoliko dana na facebooku objavio sam tekst pod naslovom: TKO GOD ULOŽI NOVAC U FORTENOVU, OSTAT ĆE BEZ SVEGA!! Unazad nekoliko godina sam putem medija više puta upozoravao hrvatske, ali i strane investitore da je Agrokor OTET kršenjem prinudnog međunarodnog i nacionalnog prava! U konačnici je to izvela GRUPA BORG – zločinačko udruženje, zloupotrebom položaja i ovlasti određenih osoba, a korištenjem raznih metoda iznude, ucjene, prijetnje, nezakonitog pogodovanja, prikrivanja, trgovanjem utjecajem i dr.

Javno odvjetništvo i USKOK su u slučaju „Agrokor“ prikupili značajne informacije koje do ovoga trenutka većina nije bila prezentirana hrvatskoj javnosti niti procesuirana pred sudovima. I zato sam pokrenuo određene pravne postupke, a moji pravni zastupnici su u završnoj fazi pokretanja dodatnih važnih postupaka za utvrđivanje istine u aferi Agrokor. Sve to rezultirat će sudskim odlukama koje će meni dati za pravo pobijanja pravnih radnji koje su se u Agrokoru u međuvremenu događale kao i omogućiti mi tužbe za naknadu štete od takvih entiteta. Zato obavještavam investitore koji su u međuvremenu bili aktivni ili su sada aktivni u Agrokoru/Fortenovi izgubit ćete svoj ulog i još plaćati štetu.

Tko traži investitore?

P. Vujnovac je ovih dana u svojim izjavama za medije svašta govorio, između ostalog otprilike ovako: Agrokor/Fortenova je moja osobna investicija (dakle, njegovi osobni novci) – ja imam većinsko glasanje oko 61 posto u Fortenovi TOP CO Nizozemska. Dakle, investitore traži Vujnovac.

Vujnovac je prije nekoliko dana postrojio u Koprivnici-Podravci GRUPU BORG (Plenkovića i društvo), osobe koje su neprijateljski oteli privatnu imovinu, tada sa ciljem da to predaju u vlasništvo Rusima, što su i učinili.

BORG grupa potpomognuta ruskim igračem Vujnovcem, te ortakom E. Tedeschijem pokušavaju odigrati konačni potez. Barem tako misle! A nisu svjesni da igra tek počinje!

Tko god uloži novac u ovakvu Fortenovu, ostat će bez svega

Trenutačno je u Saboru RH na dnevnom redu rebalans proračuna. Vlada je značajno smanjila sredstva za obnovu domova naših sugrađana u Zagrebu i na Banovini, koji već 22 mjeseca žive u kontejnerima. Do sada je navodno obnovljeno svega 6 kuća. Plenković s druge strane razmišlja da novac hrvatskih poreznih obveznika preko HBOR-a preda sumnjivoj offshore mreži kompanija u vlasništvu Pave Vujnovca, kako bi dotični Vujnovac postao vlasnik Agrokora/ Fortenove.

Cijela priča postaje sumrak Plenkovića i grupe Borg, njihovi su postupci monstruozni i izravna su prijetnja nacionalnoj sigurnosti RH. Ako amenuju takve transakcije, i PBZ i HBOR svjesno ulaze u kriminal, i njihovi dioničari moraju razumjeti da nitko ne će zaustaviti međunarodne pravne procese čiji će epilog rezultirati gubitkom njihovih investicija.

Postoji esencijalna činjenica vezana uz Agrokor/ Fortenovu: Afera Agrokor je prožeta velikim kriminalom, zloupotrebom položaja i ovlasti, udruženjem u zločinačku organizaciju, iznudom-ucjenom, prijetnjama, prikrivanjem, nezakonitim pogodovanjem…, stoga će u postupcima koji su pred nama ove radnje biti utvrđene i poništene. Iz svih tih razloga postojeći vlasnici će ostati bez svojih udjela.

PRIMJER TRENUTNIH PROTUZAKONITIH AKTIVNOSTI PLENKOVIČA I GRUPE BORG VEZANIH UZ AGROKOR/FORTENOVU: Dana 26. 10. 2022. u prijepodnevnim satima predsjednik Vlade Plenković posjetio je grad Koprivnicu i između ostalog sudjelovao na panel raspravi u Podravci. Danas se jasno vidi da je “stvarni razlog” dolaska Plenkovića u Koprivnicu-Podravku održavanje važne skupštine Fortenova grupe u Nizozemskoj. Cilj tog sastanka koji se odvio na marginama panela, bio je dogovoriti financiranje kojim bi se otkupio udio od 41 posto Sberbanka u Fortenovi TOP CO.

Prema informacijama kojima smo u posjedu, Martina Dalić je sâm događaj pomno planirala tjednima. Pri kraju konferencije su se odvojili u posebnu prostoriju (ono što znamo) Plenković, Dalić, Vujnovac, Tedeschi, Lučić, Peruško i Filipović, koji je nakon kratkog vremena izašao, a ostatak grupe se zadržao oko 1 sat i 20 minuta, vjerujem, kako bi dogovorili daljnje korake nakon sto je njemački Allianz odbio sudjelovati u transakciji. Eklatantan primjer koji još jednom dokazuje da Plenković s pozicije predsjednika Vlade RH nezakonito pogoduje privatnoj osobi Pavi Vujnovcu, i drugima, a na štetu strateških kompanija RH. Budući da se ovdje radi o ljudima (Plenkoviću, Dalićki) koji su zloupotrijebili svoj politički položaj i ovlasti, te prvo pokušali ucjenom, privatno oteti Agrokor, a kada kao vlasnik nisam na to pristao, tada su lobirajući i koristeći državnički i politički utjecaj na Vladi i Saboru RH izglasali Zakon o eksproprijaciji Agrokora. Nakon što sam prikupio dokaze o nezakonitostima koje su se dogodile djelujem.

Ivica Todorić

Povezane objave

Balkanski laboratorij

HF

Od onoga koji je progonio druge, Plenković je postao onaj kojega su napokon počeli progoniti

hrvatski-fokus

Kad-tad će se HPC registrirati

HF

Masovno razbolijevanje u Kini posljedica je cijepljenja

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više