Hrvatski Fokus
Kultura

Corpus femininum

Demistifikacija mita o ženi Dimitrija Popovića

 

Sedamnaestog studenog ove godine iznimno ugledni likovni umjetnik, akademski slikar Dimitrije Popović predstavlja se s novom samostalnom izložbom Corpus femininum – Demistifikacija mita o ženi u Muzeju Prigorja u Sesvetama (izložba će biti otvorena do 5. 12. 2022.).

Za ovu prigodu odabrano je dvadeset i jedno djelo izvedeno u različitim tehnikama od kombiniranih tehnika do akrilika, olovke i fotografije, sve posvećeno najvažnijem motivu umjetnosti, ženi, poznatim i nepoznatim licima iz povijesti i iz suvremenosti, stvarnim i nestvarnim.

Vrlo karakterističan i posve osebujan opus Dimitrija Popovića i ovdje će izazvati značajno zanimanje, njegove kompleksne kreacije s uzavrelim motivom žene, između psihe i tijela, između emocija i praznine, zauzimaju posebno mjesto u aktualnoj produkciji.

Dimitrije Popović dio svog talenta usmjerio je i prema književnom stvaralaštvu, objavljujući niz proznih djela, naravno i dalje sa ženom, mističnošću žene u središtu naše, ljudske pozornosti.

Odabir djela iz impresivnog opusa Dimitrija Popovića, jednog od najznačajnijih suvremenih likovnih stvaratelja, svakako će ostaviti duboki trag.

Preporuka je svakom i malo zainteresiranom za kulturu, za umjetnost, posjetite izložbu i suočite se s vječnim izazovom, sa ženom i njezinim skrivenim svijetom.

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Mapa posvećena Didaku Buntiću

HF

KEFIR 22 u galeriji Sveti Ivan Zelina

hrvatski-fokus

Čuo sam te noćas

HF

Dvije izložbe Sanje Iveković

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više