Hrvatski Fokus

IZJAVE TJEDNA

– Nemam nikakve veze s financijskom transakcijom Ekonomskog instituta jer sam kao ravnateljica bila zastupnica temeljem zakona. 

Sandra Švaljek, bivša ravnateljica Ekonomskog instituta, a danas članica Savjeta HNB-a, Index

 Zanima me je li Vlada isplatila MOL-u 230 milijuna eura za troškove arbitraže? Ja vas sada upozoravam, ako dođe do te isplate, to će biti čisto kazneno djelo. Osobno ću dignuti kaznenu prijavu protiv Vas.

Dalija Orešković, saborska zastupnica Centra u Saboru obratila se A. Plenkoviću

– Sava Kovačević ide u Bruxelles i obećava: Hrvatska je unutra. Ukrajina, svaka joj čast, nije saveznica. Za odluku o obuci stranih vojnika sabor nije nadležan. Stvari kako ih je danas postavila vlada je udbaška sabotaža. Sad će se, kao, vidjeti tko je za Rusiju, a tko za Ukrajinu. Ja nisam za nikoga. Ja sam za Hrvatsku, arogantno sebičan. Sava Kovačević ide u Bruxelles i obećava: ‘Hrvatska je unutra.’ To je kazneno djelo.

Zoran Milanović, hrvatski predsjednik u Zadru, RTL

– Bivši raisul-ulema Mustafa Cerić jedan je od aktera i pripadnika kriminalne koruptivne bošnjačke hobotnice.

TBT, Tim za analitiku, https://thebosniatimes.ba/80253/da-alija-nije-potpisao-dayton-bio-bi-otrovan-kao-arafat-amerikanci-su-nanijeli-stetu-bosanskim-muslimanima-ali-ispravno-postupaju-protiv-sda/

– Udruga Status M, koja se otprije bavi implementacijom rodne ideologije u vrtiće, jer spol smatraju društveno nametnutom, a ne biološkom kategorijom, sada se počela baviti i prijedlozima lokalnim zajednicama, za citiram, “suzbijanje nacionalizma”. Znači Udbu su danas zamijenili ovi ili ova stvorenja koja misle valjda i vrtićku djecu učiti da se trebaju deklarirati kao artičoke ženskog roda, ali ne i Hrvati, jer je to nacionalizam. Kakvi su ovo bolesnici, to je nevjerojatno i što je najgore od svega, mi smo ti čijim se novcem, gradskim, državnim i europskim, financiraju ovi neradnici i manijaci.

Marin Vlahovic, https://www.facebook.com/marin.vlahovic.9

 – Sloba nije imao šećer kako su govorili. Imao je anginu pektoris. Od toga se ne umire ako se dobro živi ali su mu preko puta ćelije dali na raspolaganje drugu ćeliju u kojoj je držao dokumente. Inače, Sloba i ja smo vršnjaci, razlika je 20 dana. Tako je jednom rekla Mira Marković – da sam znala da bio Lav u horoskopu nikad ga ne bi uzeo za odvjetnika. Pa u toj ćeliji gdje su mu bili papiri. Hrpe papira. Ti materijali koje je dobivao bili su prašnjavi i nikakvi. Stalno je bio u toj prašini i bili su ga pokrivali s materijalima. Bio je iscrpljen pa ga je srce izdalo. Rastali smo se on i ja jer sam mu rekao da se ne treba braniti. Prvi dan u sudnici me je slušao. Okrenuo je leđa i otišao. Tužiteljstvo je bilo očajno jer ne znaju što učiniti. I onda mu je valjda Mira rekla da se ipak treba braniti. Kada se odlučio braniti sam, bio je koktel u tužiteljstvu, bili su presretni što je ušao u sudnicu jer se zna njegova sudbina.

Toma Fila, poznati Toma Fila, poznati jugoslavensko-srbijanski odvjetnik cincarskoga podrijetla rođen u Bitolju na jugu Makedonije 29. VII. 1941., Mondo.rs

– Glavni tužitelj Haaškog tribunala Serge Brammertz je svakako neprikosnoveni autoritet za stvaranje ovog stava. Brammertz je, naime,  21. prosinca 2017. izjavio da „naše presude mogu da uklone teret kolektivne krivice”. Dakle, Srbi – čiji su političari (s nekoliko za ovu temu nebitnih izuzetaka) jedino i osuđeni – jesu kolektivno krivi. No, ne znam kako bi ta krivnja mogla biti uklonjena.

Čedomir Antić, militantni srbijanski povjesničar, Politika, Beograd

– Tomislav Ridzak, zamjenik predsjednika Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA), nije obavijestio Hanfu kako Sandra Švaljek, aktualna zamjenica guvernera Hrvatske narodne banke, nije prijavila tijekom nadzora tog regulatora trgovinu dionicama Zagrebačke banke iz 2007. godine u ime Ekonomskog instituta Zagreb (EIZ). Naime, Ridzak je tada, 2007. godine, bio zaposlenik InterCapitala (tvrtka koja se spominje u aferi Borg), a koja je bila broker, odnosno posrednik, u tim transakcijama. Isto tako, tim dionicama je u to vrijeme trgovala i Ridzakova supruga koja je tada bila zaposlenica EIZ-a. Još jedna je to u nizu afera regulatora Hanfe koju vodi Ante Žigman. 

Ilko Čimić, novinar Indexa, https://www.index.hr/vijesti/clanak/zigmanov-zamjenik-u-hanfi-znao-je-za-transakciju-sandre-svaljek-nije-ju-prijavio/2414104.aspx

– Chabad o Noahidskim zakonima za goje. “Jedina Tora koju mu je (gojimu) dopuštena proučavati jest osigurati poštivanje 7 Noahidnih zakona. Ali Tora, kao sredstvo povezivanja s Hashemovom mudrošću i svetošću, za njega nije relevantna”, stavak 14.,

https://chabad.org/library/article_cdo/aid/2829439/jewish/Shabbat-Bereishit.htm

TVRDNJE

– Što se tiče Olma, osjećam veliko zadovoljstvo za sve što mu je pružio Dinamo koji ga je odgojio, Zdravko Mamić koji ga je uzeo kao projekt kluba, Zoran Mamić koji ga je podržao i stavio u prvu momčad i još dodajmo Bjelicu koji ga je dodatno usavršio. Znači, sve što je napravio u nogometu duguje Dinamu, ali on je to opravdao na najbolji mogući način. To je dečko koji ima sve, tehniku, znanje i intuiciju i koji je rođeni španer bez obzira na kojoj poziciji igra.

Tomislav Ivković, bivši nogometaš, današnji trener i komentator SP-a iz Katra, Dalmatinski portal

– Točno je nadati se i kazati da ćemo pobijediti u Katru, a ne Kataru!

Dr. sc. Helena Burić iz Centra za hrvatske studije u svijetu pri Odsjeku za hrvatski jezik i književnost splitskog Filozofskog fakulteta, Slobodna Dalmacija, https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/igramo-li-danas-u-kataru-ili-katru-deklinira-li-se-ime-ove-drzave-kao-papar-ili-pekar-strucnjakinja-nema-dilema-po-tom-pitanju-zna-se-gdje-cemo-pobijediti-1242868

– Znači oni koji propituju ustavnost odluke da se predsjednik preskoči i zaobiđe u odlukama u kojima mu Ustav daje obvezu odlučivanja, označavat će se kao protivnici Ukrajine a za Rusiju? Jako opasno, jako protuustavno. Jer je sloboda mišljenja ustavna kategorija.

Jadranka Kosor, bivša predsjednica Hrvatske vlade na twitteru o Plenkovićevom kršenju Ustava RH

– Tamo je rat između Amerike i Rusije. Između Rusije i Ukrajine na strani sam Ukrajine, naravno. Ali to je rat između Amerike i Rusije. Mi moramo konstatirati da Amerikanci preko ukrajinskih mladića vode rat protiv Rusije, to moramo reći. Kad su u pitanju odluke koje imaju sigurnosni i obrambeni karakter, moraš se konzultirati s predsjednikom, a saborskim zastupnicima poručujem: ‘Budite uspravni, ne dajte se zastrašivati’.

Zoran Milanović, hrvatski predsjednik u Zadru, RTL

– U potpuno nezakonitom postupku temeljem Lex Agrokora u kojem nikad nije izabrano vjerovničko vijeće, čime im nije omogućeno sudjelovanje u postupku, koje je najvažnije tijelo postupka uz trgovački sud, Plenković je najjaču hrvatsku tvrtku, ne samo u Hrvatskoj nego i na području Zapadnog Balkana izručio prvo Rusima, a sada Arapima. Vjerujem da ću kad-tad doći na vlast i očistiti Hrvatsku od šljama.

Mislav Kolakušić, eurozastupnik u Europskom parlamentu

– Poduzetnik i uvoznik Emil Tedeschi vlasnik je ATLANTIC-a. Općepoznato je da je otac Emila Tedeschija, Svetozar, bio dio UDBE, KOS-a, ili kojih već službi u Jugoslaviji.

Karolina Vidović Krišto, saborska zastupnica na facebooku, Direktno

– Strah od Kine je strah od velikog ničega, od države koja je, slobodnije govoreći, samo država i ništa drugo. Samo oružje, nasilje i samovolja vlastodržaca. Nikad se svijet u povijesti nije bojao tako bezlične velesile kakva je danas Kina, nikad nije imao tako malo poštovanja prema vrijednostima svoga mogućeg osvajača. Kina nema razloga da nekoga napadne jer nema ni razloga da ovakva kao država postoji.

Milan Ivkošić, kolumnist Večernjega lista

– Austrija je čak imala blokadu za necijepljene i doslovno zatvorila je ljude u vlastite domove. Sve se to temeljilo na ideji da cijepljenje pomaže u sprječavanju širenja virusa. Međutim, to se sada pokazalo kao velika laž, budući da je izvršna direktorica Pfizera Janine Small priznala kako ne postoji znanstvena osnova koja bi rekla da bi cijepljenje zaustavilo prijenos virusa. I smatram da je ovo jedan od najvećih skandala našeg vremena. Obećavam da ne ću zaboraviti što su učinili milijunima ljudi. Ako smo demokracija onda bismo trebali imati odgovornost. I to je ono na što pozivam.

Rob Roos, nizozemski zastupnik u Europskom parlamentu u TV emisiji kod poznatoga američkog urednika Tuckera Carlsona, LifeSiteNews

– [Židovski] komesari su prije bili politički prognanici. Godinama su sanjali o revoluciji u svom egzilu u Parizu, u Londonu, u New Yorku, u Berlinu, svugdje i bilo gdje. Oni su u boljševičkom pokretu vidjeli priliku za ostvarenje ekstremnih ideja komunizma i internacionalizma na koje ih je sudbina natjerala.”

Dr. D. S. Pazmanik, u The Jewish Chronicle (London), 5. rujna 1919., str. 14.

– Dakle, govorimo trudnicama da se cijepe i prije nego što dobijemo bilo koji od sigurnosnih podataka. Ovo je užasno. To je naopako. Prvo ubrizgavamo, a kasnije radimo sigurnosne studije. Što to radi reproduktivnom sustavu naše djece? Ne znamo.

Steve Kirsch, svjetski poznati poduzetnik i filantrop, https://www.covid-datascience.com/post/are-the-mrna-vaccines-really-safe-evaluating-claims-by-steven-kirsch-on-danger-of-spike-proteins

GOVOR MRŽNJE

– Hrvati u Bosni i Hercegovini danas pokušavaju ono što se Hrvatskoj nije svidjelo u pokušaju Srba u Krajini, a što su bosanski Hrvati već pokušali u Bosni i Hercegovini za vrijeme oružanih sukoba – rata – agresije, osvajanja, istrjebljenja… Zaboravljaju se zločini, logori, osuda međunarodne zajednice. Zaboravlja se da se jedna politika gradi na grobovima promašene ideologije i uništavanog zajedništva. U konačnici to značilo da jedna od bosanskohercegovačkih nacija želi pravnim i političkim igrama teritorijalno omeđiti svoju ‘nacionalnu svijest’. Odnekud poznato. Slogan ove izgubljene orijentacije mogao bi biti: Ako ne će silom hoće milom!
Sead Alić, bošnjački intelektualac iz Zagreba, koji je rođen u Donjoj Vraci kod Zenice, bosnjaci.net/prilog.php?pid=77245

– Politika & Kriminal Kontroverznog profesora kojeg su prozivali da širi teorije zavjere sud proglasio vrsnim znanstvenikom Pavelić je u javnosti zbog svojih teza bio na meti snažnih kritika

Nadnaslov, naslov i podnaslov na portalu Telegram novinarke Ane raić Knežević protiv znanstvenika Krešimira Pavelića, https://www.telegram.hr/politika-kriminal/kontroverznog-profesora-kojeg-su-prozivali-da-siri-teorije-zavjere-sud-proglasio-vrsnim-znanstvenikom/

– Murphy je jedan od najvećih smutljivaca koji su radili u SAD-ambasadi od završetka agresije na BiH pa do danas. Ovo je prvi Smradonja koji se prodao za Ustaske pare. Schmidt je Nacist i Fašist kao i Hitler i želi da počini Holokaust nad jednom grupom naroda, što polako i radi. A “Trojka” NiP-NS-SDP su Ustaško-Genocidne Sluge, kao za vrijeme rata što su bili četnici i ustaše koji su radili za Naciste i Fašiste tako oni danas isto rade.

Cirih, lampa, slobodna-bosna.ba/vijest/275711/obecavanje_promjena_i_surova_realnost_zasto_eu_i_americhka_i_britanska_ambasada_u_bih_podrzavaju_dodika_i_chovica_u_rusenju_bih.html

– Zašto Tuđman nije pokrenuo lustraciju i pokrenuo postupak za kažnjavanje ubojica Hrvata? Pa on je odabran i postavljenjem i njegove ruke su krvave od Bleiburga do naših dana.

Ivan Valek, valek.ivan@gmail.com, 18. XI. 2022.

JUGONOSTALGIJA

– Jugoslavenska rock scena bila jedna od najboljih na svijetu, odmah nakon američke i britanske. 

Will Richard, Amerikanac koji u Bosni i Hercegovini živi 12 godina i koji je u Sarajevu radio na otvaranju „Ex-Yu Rock Centra“ i muzeja „Sarajevska scena 1980.-1992.“, Depo

– Ex-Yu Rock Centar ima za cilj predstaviti historiju i budućnost Ex-Yu Rocka kroz suvremeni objekt koji će biti u potpunosti otvoren 2024. godine. Planirano je nekoliko izložbi koje će biti realizirane tijekom 2023. godine.

Samir Abdić, ministar kulture i športa Sarajevske županije na otvaranju ovoga jugo-centra, Depo

– Jugo sačekuša za hrvatskog nogometaša… koji podli performans

Demigodess Nixie, https://www.facebook.com/kicpophor/posts/438170598500526

Demigodess Nixie ko im je reka da idu tamo. Šurjaku njemu itd.

Mirda Puntas, https://www.facebook.com/kicpophor/posts/438170598500526

GLOBALIZACIJSKI FAŠIZAM

– Svijet doživljava prehrambenu revoluciju i (FDA) je predana podupiranju inovacija u opskrbi hranom.

Robert M. Califf, povjerenik FDA i Susan Mayne, direktorica FDA-ovog Centra za sigurnost hrane i primijenjenu prehranu u priopćenju, https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/lab-grown-meat-cleared-human-consumption-by-us-regulator-2022-11-16/

– Sasvim je očigledno da je sve ovo za dugo vremena izvan našega dosega. Kao što je uoči Drugog svjetskoga rata bilo stvaranje UN-a. Nažalost morat će se čekati jedan još strašniji rat da bi se perspektiva za takve reforme uzela ozbiljno.

Jacques Attali, francuski globalizacijski ekonomist i publicist u knjizi “Kriza, a poslije?” iz 2009. godine

– Duboke društvene i političke podjele i pobune kojima smo svjedočili tijekom bolesti koronavirusa obilježit će dugu “covida-19” i kroz nju. Globalni think-tank Institut za ekonomiju i mir naveo je više od 5.000 izbijanja nasilja povezanih s pandemijom širom svijeta između siječnja i travnja ove godine. Pandemije raznih patogena imaju dugu povijest iz koje znamo kako su se društva, zemlje i ljudi ponašali u to vrijeme.
Rudi Rizman, novinar ljubljanskoga Dela, 21. 8. 2021.

HRVATSKI JEZIK

– Prilikom tog nehotičnog kontakta lopta je već bila VAN (hrv. izvan) igre…

https://www.vecernji.hr/sport/uzivo-od-17-30-hajduk-gostuje-kod-slaven-belupa-ovo-su-sastavi-1633026 – www.vecernji.hr

– Što više saznajem o birokratskih, administrativnim razlozima koja se ODLAŽE (hrv. odgađa) obnova…

Milorad Pupovac, glavni Plenkovićev koalicijski partner iz redova srpske manjine, N1 TV

– ŽIGMANOV (hrv. Žigmanovljev) zamjenik u Hanfi znao je za transakciju Sandre Švaljek, nije ju prijavio

Naslov članka Ilka Čimića u Indexu, https://www.index.hr/vijesti/clanak/zigmanov-zamjenik-u-hanfi-znao-je-za-transakciju-sandre-svaljek-nije-ju-prijavio/2414104.aspx

– ŽIGMANOV (hrv. Žigmanovljev) savjetnik tada je bio zaposlenik u InterCapitalu

Ilko Čimić, novinar Indexa

ISLAMIZAM

– Pokušat ćemo svim silama, na svaki način da visoki predstavnik povuče svoje odluke, koje prave jedan rezervat u državi. Cementiraju etničke podjele. U slučaju da to ne uradi, onda ćemo od međunarodne zajednice Europskog parlamenta, Bruxellesa, Strasbourga… tražit ćemo da se Schmidt smjeni i da se imenuje novi visoki predstavnik.

Nihad Aličković, organizator prosvjeda ispred zgrade OHR-a protiv Visokoga predstavnika, N1 TV

– Križarski model “promjene režima” ​​dobro je poznat. Prvo se medijima nahuška narod, kao u Iraku i Libiji, da digne ustanak protiv vladara. Ovdje to rade desetljećima, predstavljajući Bosnu kao tamni vilajet. Zatim se “ujedini opozicija” da bi svrgnula “zulum”. Danas u Iraku nema “Sadamovog zuluma”. Ni u Libiji nema “Gadafijevog zuluma”. Imaju bajnu “demokraciju”.

Napis na bošnjačkom portalu Fatihovi sinovi, https://www.facebook.com/FatihoviSinovi/

 – Slobodno se može reći da je Bosna i Hercegovina žrtva islamofobije koja vlada u najmoćnijim krugovima u EU-u, a odluka Angele Merkel da Balkan uredi u suradnji s Moskvom dio je dugogodišnjeg savezništva njemačke političke elite. s Vladimirom Putinom.

Reuf Bajrović, bošnjački ultranacionalistički političar, Istraga.ba

ISTINA

– Odluka vlade o obučavanju ukrajinskih vojnika je osobni teror i maltretiranje od strane Plenkovića, njegova želja da progura neke svoje ideje.

Zoran Milanović, hrvatski predsjednik u Zadru, RTL

IZDAJA

– Ogorčenje hrvatske javnosti iz dana u dan je sve veće, a najteže optužbe upućuju se na adresu hrvatske Vlade i premijera Andreja Plenkovića. U tome vodeću ulogu imaju određene oporbene političke stranke koje svu odgovornost i odioznost hrvatske javnosti žele svaliti na Plenkovića i Vladu, u čemu se želi dobiti potpora hrvatskih branitelja. Ne želeći s bilo kime u Hrvatskoj polemizirati o ovoj sramotnoj pljački u Ini niti adresirati odgovornost na aktualnu vlast, vjerujemo da će nadležni pravosudni organi Hrvatske dati konačnu riječ i izreći takve kazne počiniteljima da više nikada i nikome ne padne na pamet tako nešto učiniti i ugroziti hrvatsku državu i njezine građane – piše u priopćenju.

Udruga veterana 3. gardijske brigade brani Plenkovića, Večernji list

– Prosvjed kao demokratski izraz nezadovoljstva dijela građana uvijek je prihvatljiv, ali prosvjed kao pokušaj politizacije i manipulacije od strane onih koji ne biraju sredstva da bi ostvarili svoj cilj, nama braniteljima koji smo za našu domovinu žrtvovali svoje zdravlje, a mnogi naši prijatelji i svoje živote, za nas je potpuno neprihvatljiv. Mnogo je problema i poteškoća s kojima se i danas suočavamo i koje rješavamo u suradnji i partnerstvu s drugim udrugama iz Domovinskom rata i našim resornim Ministarstvom hrvatskih branitelja, uz potporu naše Vlade.

Tihomir Treščec, predsjednik Udruge Zajednica udruga hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja RH, Direktno

– Poznata je stvar da su u vrijeme domovinskog rata ubijani i proganjani srpski civili koji nisu imali nikakve veze sa srpskom pobunom ili agresijom na Hrvatsku. Ubijeni su samo zato što su bili Srbi, uništavane su kuće kojih su bili vlasnici Srbi, otimana im je i pljačkana njihova imovina.

Rudolf Frančula, “javni tužioc Hrvatske”, jugoslavenski režimski sudac, puljski odvjetnik i publicist, Glas Istre

– Obzirom na nedavnu povijest i momentalnu političku klimu, nužno je voditi računa o zaštiti i garantiranju kolektivnih prava pojedinih naroda. Za to postoje mnogi primjeri u svijetu koji se mogu koristiti. No, to ne može biti umjesto ili na štetu temeljne ideje građanske države – jedna osoba, jedan glas. Zaštita kolektivnih prava je dodatni oblik sprječavanja moguće etničke diskriminacije. Razvijati političko partnerstvo s ne-etničkim političkim strankama i liderima.

Vesna Pusić, bivša političarka za bošnjački medij Slobodna Bosna zagovara unitaristički ustroj BiH

JUGO PODJELA KRIVNJE

– Nama, Bošnjacima/Bosancima, preživjelim srpskog genocida i hrvatskog udruženog zločinačkog poduhvata (UZP), ostalo je samo da vam pišemo žalopojna pisma o našem stanju i našem strahu od vaših odluka, odluka koje otvoreno podržavaju srpski iredentizam i hrvatski apartheid.

Dr. Mustafa Cerić, bošnjački političar i bivši reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH u pismu Visokom predstavniku

– Za ilustraciju, pokušajmo zamisliti da se Srbija bavi izbornim zakonom u Hrvatskoj i to na svaki mogući način radi, pod parolom brige za ugrožene Srbe u Hrvatskoj. Koji su, da usput napomenem, također bili konstitutivni narod u Hrvatskoj, kao što Hrvati u BiH danas.

Dragan Markovina, hrvatski sveučilišni profesor i negator hrvatske državnosti, Telegram

KOMENTARI

– Skromni su dorhovci, samo 11 milijuna…

Asterix, https://m.vecernji.hr/vijesti/otkrivamo-pravosudni-skandal-u-slucaju-agrokor-dorh-tvrtki-iz-poljske-za-vjestacenje-platio-11-milijuna-kuna-a-oni-tvrde-nikad-to-nismo-radili-1636645 

 – “…nesavjesnim ponašanjem ostvarili biće kaznenog djela i oštetili državni proračun.” Tako su napakovali i Mamiću! Jedina je razlika što su Todoriću ipak oteli Agrokor, a Mamicu još uvijek nisu oteli Dinamo! Mogla bi ovo biti još jedna skupa avantura dubokedržave koju će platiti… zna se, poreski obveznici.

100percentFedUp, https://m.vecernji.hr/vijesti/otkrivamo-pravosudni-skandal-u-slucaju-agrokor-dorh-tvrtki-iz-poljske-za-vjestacenje-platio-11-milijuna-kuna-a-oni-tvrde-nikad-to-nismo-radili-1636645 

– Hm, OK. Koliko vidim platili su za tumačenje revizijskih izvještaja, a ne za revizijske izvještaje. Navedena cijena je normalna za takve tvrtke kao KPMG… Pretpostavljam da su poslali revizije koje su imali u spisima, koje služe kao dokaz, a priložili su tome tumačenja poljske tvrtke da bi objasnili reviziju za sud. Zapravo je problem u tome da su reviziju koju je radio KPMG dali KPMG-u na tumačenje što se može protumačiti sukobom interesa… A ta pravna ekipa u DORH-u je poprilično nesposobna, još za Kosorice su mijenjali zakone (kriv si pa dokaži da nisi) da bi im se smanjio obim rada i olakšao posao, no očito niti to nije dovoljno. Ne treba isključiti niti to da je to namjerno napravljeno, da bi se kasnije na sudu moglo srušiti… Tak to ide u tim javnim strukturama. Jedan krene pisati, drugi preuzme, treći napiše zahtjev, četvrti piše ugovor vezan uz zahtjev, peti piše obrazloženje sudu itd. Sad, je li to korupcija, možda, no u svakom slučaju je nesposobnost…

Stefj, https://m.vecernji.hr/vijesti/otkrivamo-pravosudni-skandal-u-slucaju-agrokor-dorh-tvrtki-iz-poljske-za-vjestacenje-platio-11-milijuna-kuna-a-oni-tvrde-nikad-to-nismo-radili-1636645 

– Primjer kako Index manipulira svojim čitateljima: https://www.logicno.com/politika/evo-kako-index-manipulira-a-fucktograf-kurvanjski-suti.html

Josip Broz Tito, https://www.index.hr/vijesti/clanak/milanovic-amerika-preko-ukrajine-vodi-rat-protiv-rusije/2414851.aspx

– Troskot ne može ili ne želi shvatiti da je car Plenkošenko volio svog moćnog saveznika Milana Bandića i sve njegove ljude i žetončiće. Jasno je da će Bandićevu poslušnicu Švaljek Plenkošenko fanatično braniti, bez obzira na količinu izmeta koju će pri tome progutati.

Galaktički Kralj, https://www.index.hr/vijesti/clanak/troskot-hnb-mora-razrijesiti-duznosti-zamjenicu-guvernera-sandru-svaljek/2411104.aspx

– Treba zabraniti torcidi putovati dalje od tuneka Sveti Rok.

djmoslav:, https://www.vecernji.hr/sport/detalji-kaosa-u-koprivnici-navijaci-pogodili-pomocnog-suca-livaja-ih-pokusao-urazumiti-1633059

– Večeras smo gledali borbu civilizacije i divljaštva a velika većina Hrvatske stala je uz igrače i trenera Slaven Belupa. Sve čestitke na hrabrosti da se suprotstave bijesnim, agresivnim i divljim barbarima i u konačnici ih nadigraju. Utakmica je trebala biti prekinuta ili nastaviti nakon pražnjenja dijela tribine sa divljim narkomanima. Jasno je da je Hajduk loš, da nema igru i da divljaštvom žele prestrašiti protivnika, suce, ostale navijače i čitavu Hrvatsku. Ne ćete divljaci. Čestitke Belupu i Zekiću, večeras ste vi pobjednici.

Ginger Baker, https://www.index.hr/sport/clanak/karoglan-ovo-sudjenje-podsjeca-na-jugoslaviju/2411407.aspx

– Lik je rođen 1982. i sjeća se jugolige. Svaka čast.

pretili fekaloman, https://www.index.hr/sport/clanak/karoglan-ovo-sudjenje-podsjeca-na-jugoslaviju/2411407.aspx

– Pa Švaljekicu je i Bandić potjerao. Znači da je bila i ostala veći muljator od njega samoga. A to je bilo doista jako teško dostignuće.

joško filipović, https://www.index.hr/vijesti/clanak/zigmanov-zamjenik-u-hanfi-znao-je-za-transakciju-sandre-svaljek-nije-ju-prijavio/2414104.aspx

– odmah otkaz svima… halo USKOK ima li koga… jel kolektivni godišnji???

Složne Skupine, https://www.index.hr/vijesti/clanak/zigmanov-zamjenik-u-hanfi-znao-je-za-transakciju-sandre-svaljek-nije-ju-prijavio/2414104.aspx

– Čovjek je potpuno u pravu. Zar stvarno moramo uvijek biti tuđe pudlice i sluge i nemati prava na vlastito mišljenje. Zašto nismo pomagali ostalim narodima u još groznijim ratovima, onda bi ovo imalo smisla.

Zvijezda Danica, https://www.index.hr/vijesti/clanak/milanovic-amerika-preko-ukrajine-vodi-rat-protiv-rusije/2414851.aspx

LAŽ

 – Dokazi su nepobitni: dolazi do globalnog zatopljenja. Ako se ne poduzmu olakotne mjere, vjerojatno će doći do značajnih poremećaja u zemljinim fizičkim i ekološkim sustavima, socijalnim sustavima, sigurnosti i ljudskom zdravlju. Moramo smanjiti emisije stakleničkih plinova počevši od sada.

Izjava Američkoga fizičkog društva 2011. godine, https://mediatheque.lindau-nobel.org/recordings/34729/ivar-giaever-global-warming-revisited

PRAVO PITANJE

– Zašto nas provociraš čovječe, gay pride će ti proći, ali zašto kvariš odnose sa Hrvatskom? Vučić prostituira odnose dvije zemlje, uzevši u obzir i skorašnje izbore u BiH.

Zoran Milanović, hrvatski predsjednik o srbijanskoj tužbi protiv hrvatskih časnika, Večernji list

Povezane objave

IZJAVE TJEDNA

hrvatski-fokus

IZJAVE TJEDNA

hrvatski-fokus

IZJAVE TJEDNA

HF

IZJAVE TJEDNA

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više