Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Ometanje zrakoplova laserom i pad MIG-a kod Voćina

Zašto se šuti o kibernetičkom napadu na Hrvatsku!?

 

Policijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili policijsko istraživanje nad 55-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog kaznenog djela iz domene kaznenog djela protiv opće sigurnosti. Muškarac se sumnjiči da je 20. studenoga oko 20:00 sati na zadarskom području laserskim zrakama namjerno ometao let zrakoplova kojim je upravljao 35-godišnji pilot te ozbiljno ugrozio sigurnost leta zrakoplova i izazvao opasnost za ljude i imovinu, prenosi portal Dnevno. 

Osim navedenog ugrožavanja sigurnosti leta zrakoplova, što je tu, još veći problem? I ima li to kakve veze s padom hrvatskog MIG-a kod Voćina 6. prosinca 2022. i s anonimnim dojavama o minama u svim sudovima u Hrvatskoj 6. prosinca 2022.? Interesantno, sutradan, 7. prosinca 2022., u Podnevnom dnevniku, ništa ne govore o jučerašnjem kibernetičkom napadu na Hrvatsku, niti su ikako spominjali onaj slučaj iz Zadra, o laserskom ometanju leta zrakoplova. I što je tu najsumnjivije, hrvatska policija krije identitet hrvatskog državljanina koji je 20. listopada 2022. laserskim zrakama ugrožavao let (sigurnost) putničkog zrakoplova na zadarskom području. Ipak, to nije bilo 18. studenoga, reda radi, radi, manje sumnje.

Dakle, u samo nekoliko dana, u Hrvatskoj tri velika sigurnosna incidenta! Povezana? Vjerojatno. Uzrok pada hrvatskog MIG-a kod Voćina, šećer u gorivu, kao Juri Francetiću? Anonimne dojave o bombama u hrvatskim sudovima, zbog izmjene izbornog zakona u BiH? Te skrivanje identiteta hrvatskog državljanina koji laserom ugrožava sigurnost leta putničkih zrakoplova na zadarskom području. A glavna tema u Saboru, hrana djece u školama.

Jure Vukić, Tribanj

Povezane objave

Obitelj Zec je zamijenjena za obitelj Čengić

hrvatski-fokus

Sve naše i njihove pobjede

hrvatski-fokus

U raljama nezdravih ambicija

HF

Slavljenje u Srbu nastavak velikosrpske politike

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više