Hrvatski Fokus
Gledišta

Izdaja, prijezir ili nešto još gore

Svi znamo da nije u pitanju ni izdaja niti prijezir, već da je Tomislavova djelatnost za nas sve Hrvate a spram nas izgubila i posljednji smisao!

 

Kada srbijanski ministar iz Donjeg Tavankuta (uz to prvi elektor, prvi izbornik malonogometnog turnira u Vrbovskom i još štošta tako nečega), sa svojim zastupnikom Hrvata u srbijanskojm parlamentu iz Male Bosne i ostalim svojim odabranicima iz osipajuće se stranke donosi povijesne odluke za sve Hrvate u Republici Srbiji u Pastoralnom domu u Đurđinu, onda se dogodi veliki nesporazum!

Naime, na portalu DSHV-a tek 23. studenoga 2022. (dedatirano na 18. studenoga!) izašla je vijest (citat u cijelosti u originalu, sa svim greškama):

U Pastoralnom domu Župe sv. Josipa Radnika u Đurđinu 11. studenog održana je sjednica Predsjedništva DSHV-a, koju je vodio predsjednik stranke Tomislav Žigmanov.

Žigmanov je izvijestio članove Predsjedništva o postizbornim aktivnostima, okvirima suradnje i sudjelovanja u radu Vlade Republike Srbije. Na sjednici je članovima podastrto i izvješće o održanim izborima za V. saziv Hrvatskog nacionalnog vijeća, te je jednoglasno usvojen prijedlog predsjednika stranke o usvajanju odluke o listi vijećnika za V. saziv HNV-a.

Istoga dana i na istom mjestu održana je redovita sjednica Vijeća Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, na kojoj su sudjelovali gotovo svi mčlanovi ovogsa tijela naše stranke. Predsjedao je predsjednik stranke Tomislav Žigmanov.

Na sjednici je jednoglasno potvrđena Deklaracija o suradnji Srba iz Hrvatske i Hrvata iz Srbije, koju su u Golubiću kod Obrovca 25. kolovoza parafirali Milorad Pupovac (predsjednik SDSS-a) i Tomislav Žigmanov (predsjednik DSHV-a).

Potpisana Deklaracija ishod je višegodišnje suradnje organizacija dvije mmanjine i, kako je ocijenio predsjednik Žigmanov na sjednici Vijeća, čini važan korak ka proširivanju institucionalne suradnje.  

Donji Tavankut, Mala Bosna, Obrovac, Đurđin, Golubić, Vrbovsko…, pa nije čudo da Tomislava nikako ne mogu pronaći @MVEP_hr prvaci u SRB, ali on to onda shvaća kao izdaju, prijezir ili nešto još gore. No, svi znamo da nije u pitanju ni izdaja niti prijezir, već da je Tomislavova djelatnost za nas (sve Hrvate) a spram nas izgubila i posljednji smisao!

Branimir Miroslav Tomlekin

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Kancerozna i destruktivna konvencija

HF

Zašto sam protiv Plenkovića

HF

Demokraciju ugušila politička kasta boljševičkog mentalnog sklopa

hrvatski-fokus

Treba se držati katoličkog nauka

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više