Hrvatski Fokus
Društvo

Povlaštene tzv. transrodne osobe

Organizator divljanja homoseksualnih osoba svake godine u Zagrebu traže novac za ‘transrodne’ studente

 

Udruga Zagreb Pride na svojim je stranicama objavila natječaj za jednokratnu pomoć studentima nepovoljnog materijalnog i socijalnog statusa. No, ova stipendija se razlikuje od drugih jer se njihova jednokratna pomoć dodjeljuje isključivo transrodnim studentima.

Na svojim službenim stranicama naveli su i određene kriterije koji podrazumijevaju da je u pitanju transrodna osoba, a istovremeno redovan student ili studentica nekog od javnih visokih učilišta ili sveučilišta na području Hrvatske. U objavi tako stoji:

Pozivaju se trans osobe nepovoljnog materijalnog i socijalnog statusa koje studiraju u Hrvatskoj da se prijave na javni poziv za dodjelu jednokratne novčane potpore u iznosu od 4.000,00 kuna.

Kod odabira korisnika_ce potpore uzet će se u obzir sljedeći preduvjeti:

  • da je trans osoba i redovni_a student_ica nekog od javnih visokih učilišta ili sveučilišta u Hrvatskoj;
  • da može ukazati na vlastiti nepovoljni materijalni i/ili socijalni status (osobe bez jednog ili oba roditelja_ice, osobe s jedinim ili oba nezaposlena roditelja_ice, osobe koje mogu na drugi način dokazati svoj nepovoljni materijalni i/ili socijalni status).
tribun.hr/raspisan-natjecaj-za-jednokratnu-stipendiju-iskljucivo-za-transrodne-studente

Povezane objave

AFORIZMI – Glavate misli

hrvatski-fokus

Projekt Rediviva Kurnata

HF

Jesu li se cijepili stari trabanti?

hrvatski-fokus

AFORIZMI – Lijepa naša – mlada snaša

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više