Hrvatski Fokus
Bosna i Hercegovina

Islamizacija Bosne i Hercegovine kroz hrvatske udžbenike

Bošnjaci su do 1993. bili samo oni stanovnici Bosne koji su se osjećali Hrvatima, i katolici i muslimani

 

Dana, 24. siječnja 2023., na televiziji vijest kako je buru u javnosti izazvala vijest kako u jednoj osnovnoj školi u Zagrebu djeca uče kako su stanovnici BiH Bošnjaci, bez Hrvata. U prilogu je, i autorica udžbenika. I ona svoj rad objašnjava i opravdava. Kaže kako je Bošnjak izvedenica iz države, kao… Slovenac iz Slovenije, Srbin iz Srbije itd. Što je dvostruka pogrješka. Odnosno, antihrvatstvo ili islamofilstvo. Jer se država zove Bosna i Hercegovina. Ta je država složenica, pa ju treba pitati kako ona zove stanovnike države Trinidad i Tobago.

Uostalom, ne postoji država Bošnja, nego pokrajina Bosna. Do „amaneta“ (ostavljanja) Alije Izetbegovića BiH Reçepu Tayyipu Erdoğanu (Turskoj), nitko nije govorio Bošnjak i Bošnjakinja, nego Bosanac i Bosanka. Bošnjaci su do 1993. bili samo oni stanovnici Bosne koji su se osjećali Hrvatima, i katolici i muslimani.

Jure Vukić, Tribanj

Povezane objave

Holbrookeova luđačka košulja i haaški Herodi

HF

Bošnjaci su u Neumu ustrajali na unitarnoj državi

hrvatski-fokus

Masovna gradnja bošnjačkih ratnih spomenika ima sva obilježja jugoslavenske gradnje partizanskim i četničkim koljačima

hrvatski-fokus

Gradnja džamije na hrvatskoj zemlji u Travniku

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više