Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Za razliku od nekih drugih političara, Ante Pavelić je istrgnuo Hrvatsku iz Jugoslavije

Je li Milanović uopće svjestan što govori?

 

Dok razmišljam o ovoj političkoj krizi u Hrvatskoj, misli mi lete na kaos pod kontrolom (krizu pod nadzorom, Davor Domazet Lošo), salvetu Paddyja Ashdowna, „30 milijardi HDZ-ovih dolara u SAD-u“, ubojstvo Ive Pukanića, Konzultanticu, „prebivalište Mije Crnoje“, „10 milijuna dolara u gotovini“ (mito Ivi Sanaderu), pitanje: Gabrijela Žalac i Josipa Rimac- HDZ-ove kao Anto Đapić? Ima li tu skretanja pozornosti? Tko, kako i sa čega skreće pozornost? Nacional, GONG, Povjerenstvo za sukob interesa? I na kraju, za koga glasovati na sljedećim izborima u Hrvatskoj?

Pa kakve veze ima salveta Paddyja Ashdowna („Podjela BiH“) s Nacionalom i s prepiskom Gabrijela Žalac s Josipom Rimac na mobitelu? Ima velike veze. Jer je u pitanju banalnost kojom se upravlja. Banalnost, kao politički akt za upravljanje krizom. I malom djetetu je jasno, da se danas prisluškuju mobiteli HDZ-ovih ministara. Što potvrđuje „slučaj inicijali AP“. Svima je jasno da su Gabrijela Žalac i Josipa Rimac znale da ih se prisluškuje. Pa one, navodno kriju ime trećeg. Spominju samo njegove inicijale AP. Što je u ovom slučaju, 90-postotno imenovanje te osobe. Pa se tu nameće pitanje, zašto Gabrijela Žalac i Josipa Rimac spominju, samo inicijale, kada one znaju da ih se prisluškuje, i kada znaju da je u pitanju, u ovom slučaju, samo jedan – Andrej Plenković? I zašto se od Gabrijele Žalac i Josipe Rimac ne traži da one otkriju o komu se radi? Ima li tu skretanja pozornosti? Kao puštanje SMS-a iz Hrvatskih šuma o zapošljavanju po HDZ-ovoj vezi, opet Nacional! Skretanje pozornosti, s trgovanja djecom?

I na kraju, „Milanovićevo otimanje Kosova Srbiji (Jugoslaviji)“? Netko bi mu od njegovih savjetnika morao reći kakva je uloga Ive Andrića bila u „srpskom“ (jugoslavenskom) Kosovu“. Neko bi mu morao reći da je Kosovo postojalo prije Jugoslavije. Ako je Kosovo „istrgnuto iz Jugoslavije“, onda je „istrgnuta“ i Hrvatska. Kad ovome dodamo da djeca u osnovnoj školi u Hrvatskoj uče, da u BiH žive, samo „Bošnjaci“, možemo zaokružiti kaos pod kontrolom. Možemo reći kako Zoran Milanović, kada kaže da je Kosovo „istrgnuto iz Srbije (Jugoslavije)“ žali za Jugoslavijom, te da mu dobro dođe „slučaj inicijali AP“, da bi se izrugivao s Antom Pavelićem koji je „istrgnuo“ Hrvatsku iz Jugoslavije (Zoran Milanović: ako AP nije Ante Pavelić, onda je Andrej Plenković“). Je li on, uopće svjestan što on radi kad to govori. Je li on svjestan da njegove riječi, nisu samo riječi. Je li on svjestan da njegove riječi imaju interventnu i mobilnu težinu.

Jure Vukić, Tribanj

Povezane objave

Raditi nije grijeh!

hrvatski-fokus

Laburist i esperantist tuče žene na ulici

HF

“Prečanima” je mjesto u – Hrvatskoj

HF

Kako je Slovencima predana Sveta Gera

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više