Hrvatski Fokus
Gledišta

‘Premijerka vređa Hrvate, Žigmanov ćuti dva dana’

Žigmanov se oglasio povodom krađe nafte po salašima oko Subotice, ali ne i kada je Brnabićka vrijeđala Hrvate

 

Za 100 dana, odnosno od kada je Tomislav Žigmanov postao (na prijevaru) ministar u srbijanskoj vladi za ljudska i manjinska prava, svima je sasvim jasno koliko mu je stalo do bilo koga, posebno do Hrvata! Od toga su izuzeti jedino Bunjevci i to oni koji, kao i on, „smatraju“ sebe u isto vrijeme i Hrvatima, pa se ministar oglasio povodom krađe nafte po salašima oko Subotice, gdje ima najviše tih Bunjevaca i još više onih drugih Bunjevaca, koji neće nikako da budu Hrvati! 

Prvo je 6. ožujka 2023. godine na takozvanom Dnevniku na hrvatskom jeziku RTV2 išla reportaža o krađi nafte na salašu Josipa Vojnića Tunića u Klisi. Snimio ju je Tomislavov osobni „video-novinar“ Josip Stantić.

Znate li gdje je Klisa?! Ne znate?! Nije ni važno! I Tomislav i oba Josipa su Bunjevci, to je važno! Koji Bunjevac je jedan, a koji Bunjevac je drugi Josip, opet ne znate, no, ako vam oko Bunjevaca ništa nije jasno, ne sekirajte se, u velikoj ste većini!

U toj mutnoj vodi lovi srbijanski ministar za ljudska i manjinska prava!!!

Očito je da se po salašima oko Subotice, a valjda i drugdje, krade nafta, a budući da je na ovim salašina, rekli smo, najviše Bunjevaca, ministar je iskoristio ovdašnje „hrvatske“ medije da si pribavi nešto političkih poena „braneći“ ugrožene vrste u Srbiji (to mu je resor) te se odmah sutradan od objave reportaže u pomenutom Dnevniku oglasio priopćenjem (citat u cijelosti):

Nesigurnost i ta vrsta izloženosti nasrtajima na privatnu imovinu nije ono što je dobro. Mislimo da bi institucije sile, prije svega policija, i prateći…eee, prateća tijela koja sudjeluju u otkrivanju počinitelja, trebalo više pokazati neku vrstu interesa i zaštititi (koga, što?). Ukoliko je privatni posijed…eee, napadnut, ukoliko on nije…eee, sigur…eee, sigurnom stanju, ukoliko se na njega kontinuirano… eee, vrši neka vrsta nasrtaja sa ciljem da se otuđi određena vrsta imovine, sigurno da ne stvara klimu koja može pridonijeti… eee, društvenom razvoju, može doprinjeti stabilnosti…eee, u ovim područjima. Očekujemo, naravno, da će se i grad, i policija, i tužiteljstvo s ovim ozbilnije pozabaviti… (ministar je još govorio ali je prekinut tonski zapis).

Ne bih o ovome pisao, jer se radi o jednom od bezbroj Žigmanovljevih spinova (šibicarenja), ali on u isto vrijeme šuti o permanentnom vrijeđanju Hrvata od strane svog nalogodavca!!!

Šute o tome i sve ovdašnje „hrvatske“ krovne institucije u Subotici i svi ovdašnji „hrvatski“ mediji!!!

No, ne šute drugi. Ovako izgleda naslovnica današnjeg (8. ožujka 2023.) lista „Nova“: 

A članak sa naslovnice ovog lista u cijelosti glasi: Premijerka vređa Hrvate, Žigmanov ćuti dva dana

Ovo je samo još jedna od desetine stvari zbog kojih Tomislav Žigmanov mora iz moralnih razloga dati ostavke na sve svoje funkcije vezane za Hrvate u Srbiji (i šire)!

Miroslav Cakić

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Male stvari određuju visoku politiku

HF

Zašto globalisti inzistiraju na cijepljenju eksperimentalnim cjepivima?

hrvatski-fokus

Dubioza i general koji se ne bavi politikom!

HF

Slavica Lukić, žena Milorada Pupovca, protiv Rezolucije EP-a od 19. rujna 2019.

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više