Hrvatski Fokus
Kultura

Koncert ‘Ivanova oboa’ pod umjetničkim vodstvom maestra Leopolda Hagera

Na programu će se naći uvertira San ivanjske noći Felixa Mendelssonhna, Koncert za obou i mali orkestar u D-duru Richarda Straussa te 6. simfonija u D-duru skladatelja Antonína Dvořák

 

U sklopu svog Crvenog ciklusa, u petak, 17. ožujka s početkom u 19,30 sati u KD Vatroslav Lisinski, Zagrebačka filharmonija izvest će koncert pod nazivom “Ivanova oboa”.

Na programu će se naći uvertira San ivanjske noći Felixa Mendelssonhna, Koncert za obou i mali orkestar u D-duru Richarda Straussa te 6. simfonija u D-duru skladatelja Antonína Dvořáka. Pod umjetničkim vodstvom maestra Leopolda Hagera pretplatnici Crvenog ciklusa prepustit će se sjajnom glazbenom doživljaju.

Maestro Hager je 2020. godine povodom svog 85. rođendana objavio retrospektivu svojega umjetničkog rada na šesterostrukom albumu. Posrijedi su snimke s najznačajnijim europskim orkestrima od Leipziga do Londona u razdoblju od 1978. do 2015. godine i djelima od Händela do Hindemitha i samog Hagera, dakako s naglaskom na Mozarta i njemačke autore, uz sudjelovanje eminentnih solista.

Solist koji će upotpuniti ovu večer je oboist Ivan Podyomov, koji je tijekom svog obrazovanja osvojio prvo mjesto na brojnim važnim natjecanjima od kojih su Međunarodno natjecanje ARD-a u Münchenu, Međunarodno natjecanje u Ženevi, Međunarodno natjecanje u Markneukirchenu i mnoga druga.

Od 2016. godine prvi je oboist u Kraljevskom orkestru Concertgebouw u Amsterdamu, te je na istom položaju bio i u Bamberškom simfonijskom orkestru i u orkestru musicAeterna.
I ovog petka, s početkom u 19,00 sati u predvorju Velike dvorane održet će se predkoncertni razgovor na kojem će ugledni gosti podijeliti s gledateljima svoj umjetnički doživljaj ovotjednog koncerta Zagrebačke filharmonije.

Anđelka Felja

Povezane objave

Zvjezdana lađa

HF

MJESNI GOVOR – Pelješka, Stonka, Konavoka ili Dubrovkinja

hrvatski-fokus

Bilosnić uvršten u Svjetsku pjesničku antologiju u Rumunjskoj

hrvatski-fokus

Održavaju se XI. Bobijevi dani smijeha

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više