Hrvatski Fokus
Društvo

Brod za Issu

Roman Roberta Perišića

 

Robert Perišić suvremeni je hrvatski književnik, po svemu, cijenjeniji i poznatiji u inozemstvu, nego u domovini (to je vjerojatno uobičajena mogućnost za mnoge stvaratelje), autor zanimljivog djela, da ponovimo, često prevođenog vani, nedavno je objavio novi roman u nakladi zagrebačkog Sandorfa, Brod za Issu, na gotovo 400 stranica, u mekom povezu , što može za prosječnog čitatelja biti izniman, izazovan zadatak izdržljivosti i provjere vlastite snage u sočavanju s obimnom prozom.

Pred nama je zapis o antičkom Mediteranu, o prostoru u kome živimo kakav je nekada bio, odnosno kakvim ga zamišljamo da je nekada bio.

Pratimo Kaliju i Vjetropira, otvara se priča o Issi, prvom gradu na Jadranu, susrećemo raznolike likove i prostore, približujući sebi daleko i davno doba, dobrim dijelom i nadalje skriveno, unatoč našem razmišljanju kako je sve bitno otkriveno i razjašnjeno.

Izmaknuti se iz stvarnosti i zaroniti u nepoznato, u vrijeme prije koju tisuću godina i osjetiti dah davnine, to je doživljaj koji omogućuje Brod za Issu.

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Vrijeme jaraca

hrvatski-fokus

AFORIZMI – Zašto se žale i oni kojima je sve okej?

HF

Nepotrebna redefinicija braka u SAD-u

HF

FORE, FORIZMI – Pazi vlada da narod ne strada

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više