Hrvatski Fokus
Kultura

Crveni ciklus Zagrebačke filharmonije

Na programu će se naći Koriolan, predigra, Ludwig van Beethovena i 4. simfonija u G-duru Gustava Mahlera

 

U petak, 31. ožujka s početkom u 19:30 sati, Zagrebačka filharmonija izvest će koncert u sklopu svog Crvenog ciklusa u KD V. Lisinskoga.

Na programu će se naći Koriolan, predigra, Ludwig van Beethovena i 4. simfonija u G-duru Gustava Mahlera. Pod umjetničkim vodstvom maestra Davida Danzmayra pretplatnici Crvenog ciklusa prepustit će se sjajnom glazbenom doživljaju.

Riječ je o nagrađivanom dirigentu koji je ravnao orkestrima u nekima od najvećih koncertnih dvorana diljem Europe, Sjeverne Amerike, Australije i Ujedinjenog Kraljevstva te u velikim gradovima SAD-a, a nadaleko je priznat kao jedan od najtalentiranijih dirigenata u generaciji.

Solistica koji će upotpuniti ovu večer je sopranistica Josipa Bilić, proglašena je Mladom glazbenicom 2022. godine, priznanjem koje dodjeljuje Zagrebačka filharmonija s ciljem poticanja mladih, talentiranih glazbenika koji su ostvarili osobito uspješna i zapažena solistička dostignuća.

Jedno od njih svakako je i debi u naslovnoj ulozi operete Grofica Marica Franza Lehára u Kazalištu Komedija. Iste je godine debitirala i u Operi u Grazu s Filharmonijskim orkestrom iz Graza pod ravnanjem Mariusa Burkerta u sklopu koncerta pobjednika 26. međunarodnog pjevačkog natjecanja Ferruccio Tagliavini na kojem je osvojila treću nagradu, kao i nagradu publike. Osim opernih i koncertnih nastupa, velika strast su joj Lied, te sakralna i rana djela.

I ovog petka, s početkom u 19:00 sati u predvorju Velike dvorane Lisinski ne propustite predkoncertni razgovor na kojem će ugledni gosti podijeliti s vama svoj umjetnički doživljaj ovotjednog koncerta Zagrebačke filharmonije.

Anđelka Felja

Povezane objave

Jeremy Irons u filmu “Poslije kraja svijeta”

HF

Dome roda hrvatskog

HF

Ciklus kolaža s motivima Harlekina Duška Šibla

hrvatski-fokus

Novi ciklus apstrakcija Damira Medvešeka

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više