Hrvatski Fokus

IZJAVE TJEDNA

– Vlada će pripremiti prijedlog izmjena izbornog zakona koji će modificirati postojeći sustav i pustiti ga u javno savjetovanje, dok će rasprava u Saboru biti u dva čitanja. Oporba ima prigodu, kao i kod svih drugih zakona, da sudjeluje u toj raspravi na tradicionalan, metodološki i uobičajen način. Oni traže svoj politički prostor, a nama je bitno da se zakon donese u roku, da se održe izbori i da obnovimo povjerenje građana. Izbori su za godinu i dva, tri mjeseca, što se sekiraju.

Andrej Plenković, predsjednik Vlade napada novinare koji ga napadaju da se diktatorski ponaša, Slobodna Dalmacija

– Iz onoga što se vidi u predmetnom dokumentu, njega je tužiteljstvo predložilo za svjedoka, ali to još ne znači da će njegovo svjedočenje sud prihvatiti. Zambijsko pravo utemeljeno je na anglosaksonskom pravnom sustavu, koji načelno zabranjuje tzv. dokaze iz druge ruke (hearsay evidence). Stoga, informacije koje je svjedok saznao iz medija ili na drugi način koji nije neposredan (npr. čuo je neku glasinu) u pravilu neće biti priznate kao dokaz na sudu. Takvi dokazi “iz druge ruke” mogu biti prihvatljivi ako potpadaju pod jednu od priznatih iznimki. Iznimke u određenim situacijama uključuju izjave drugih osoba dane tijekom obavljanja dužnosti ili poslovanja te izjave dane uz sudjelovanje umiruće osobe.

Aleksandar Maršavelski, izvanredni profesor na Katedri za kazneno pravo zagrebačkog Pravnog fakulteta brani pedofile, 24 sata

– Dakle, u Rijeci se trguje sa malim crncima iz Konga, Zaira i sl., a veza je dio političke elite Rijeke, odna imamo prava LGBT kojim se hvale gradski oci, zatim sada imamo festival menstruacije ili u narodu rečeno krvavice i zelje. Napredan Grad. Što je sljedeće?

Istina, komentar u povodu Festivala menstruacije, https://www.logicno.com/zivotni-stil/u-rijeci-se-odrzava-prvi-hrvatski-festival-menstruacije.html

– Prije 30 godina u Ahmićima, selu kod Viteza u Bosni i Hercegovini, počinjen je jedan od najokrutnijih ratnih zločina u ratu u Hrvatskoj i BiH od 1991. do 1995. Postrojbe HVO-a napale su 16. travnja 1993. selo Ahmiće gdje je, svjedoče preživjeli, ubijeno 116 ljudi, većinom žene, djeca i starci.

Napis na bošnjačkom portalu Saff, saff.ba/akcija-ne-u-nase-ime-u-zagrebu-poziv-hrvatskim-vlastima-da-ne-poricu-zlocin-u-ahmicima

– Usporedimo li ‘stvarnost’ kakvu nam serviraju mainstream mediji, ali i brojni komercijalni, pa i društvene mreže i usporedimo li to sa stvarnošću, takvom kakva ona doista jest i o kakvoj, svemu usprkos, sve češće progovaraju ljudi od imena i ugleda u zapadnim zemljama, uočit ćemo tragičan raskorak koji, više od bilo čega drugoga, potvrđuje kako su tzv. demokracije našle načina zauzdati medije, mada ih i dalje nazivaju slobodnima, a one koji su tu slobodu jamčili, neovisne novinare, ne tako rijetko pretvoriti u suradnike obavještajnih službi. Za honorare i u obrani demokracije.

Tomislav Jakić, jugoslavenski novinar izruguje se neovisnoj Hrvatskoj, Tacno.net, https://sabh.hr/vlast-placa-neovisne-novinare/ 

TVRDNJE

– Ovo ti je samo jedan dio njegovih tekstova i osvrt Javora Novaka na njega nedavno objavljen na Dragovoljcu. Ono što piše po facebooku je tek stravično. Dalmatinski književnik Vuković: ‘Vratite ćirilicu u Vukovar, na nju Srbi imaju pravo! I prvi pokušaji objavljivanja Biblije na hrvatskom jeziku bili su učinjeni na ćirilici‘. Netrpeljivi ste naspram Dalmacije i dalmatinstva, piše predsjednik raspuštenog splitskog ogranka Siniša Vuković predsjedniku DHK Đuri Vidmaroviću. SPLITSKI PISCI U KRAGUJEVCU. Čakavska Biblija na ćirilici kao most gradova prijatelja. Siniša Vuković: Ušato U i urlato ZDS, nažalost, postali su sastavnicama naše stvarnosti i, bojim se, prekasno je danas ispravljati propuštene greške. Javor Novak: Ajatolah mržnje.

Marko J., https://narod.hr/hrvatska/skandalozan-tekst-u-pupovcevim-novostima-nadbiskup-saric-skropio-je-srbosjeke-i-nozeve-za-klanje-djece

– Velikosrpski agent, nema tu nikakvih orjunaša, ovo su goli velikosrpski ciljevi s posebnim naglaskom na Dalmaciju. Nikakve razlike između njega i Đure Vilovića. Ako Ivica Dačić tvrdi da plaćaju 250 javnih djelatnika u Hrvatskoj, a to je i vidljivo u brojnim medijima, onda je vrijeme da ih postanemo svjesni.

demigoddess nixie, https://narod.hr/hrvatska/skandalozan-tekst-u-pupovcevim-novostima-nadbiskup-saric-skropio-je-srbosjeke-i-nozeve-za-klanje-djece

– Došli smo do situacije, a Zagreb je slika toga, da ekonomska politika u Hrvatskoj ne funkcionira, a ekonomsku politiku trebala bi voditi Vlada. Zagreb je najočitiji primjer da se urušilo puno toga.

Ljubo Jurčić, bivši SDP-ov ministar i ekonomski analitičar, N1 TV

– Mi imamo dio aktivista i političara koji dječje prihvatilište prikazuju kao koncentracijski logor, no nemamo znanstveni aparat koji o tomu govori. Ono što se izbjegava reći jest da je prvi objekt u koji su ušla djeca bio onaj u kojem su brigu o njima vodile časne sestre. To je bio samostan. Svi koji nameću tezu da je riječ o koncentracijskom logoru direktno optužuju Katoličku Crkvu u Hrvatskoj za sudjelovanje u radu koncentracijskog logora.

Vlatka Vukelić, dekanica Fakulteta hrvatskih studija, Jutarnji list

– Onima kojima smetaju stihovi pjesme ‘Lijepa li si’ poručujem da je Mustafa Ćazim Ćatić pjevao o Herceg-Bosni više od stoljeća prije Thompsona!

Domagoj Vidović, jezikoslovac s Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje, TV Bujica

– Kod afere Agrokor je činjenica da pad ovog financijskog vještačenja praktički tužiteljstvu oduzima sve argumente. Pitanje je što sve Todorić može tražiti kao obeštećenje, a pitanje je i tko je za to odgovoran.

Ivan Rimac, profesor prava na zagrebačkom Pravnom fakultetu, N1 TV

– Zapadne žene ne pokušavaju svjesno podrivati temelje određenog društva kroz kalkulacije ili obmane, niti iz bilo koje druge skrivene namjere. Razlog je, međutim, to što žene nikad nisu bili graditelji bilo kojeg većeg zdanja civilizacije, i nisu, niti će ikada biti, odgovorne za njihovo održavanje. Ovo je potvrđeno širom svih civilizacija tijekom povijesti.

Ivan Horvat, croativ.net/zasto-zene-unistavaju-nacije-i-civilizacije-46747

– Zambijski granični službenici pregledali su njihovu dokumentaciju i kontaktirali službenike Konga. Ta su djeca došla iz sirotišta. Ovo nije bio prvi put da je ova skupina s djecom prešla granicu. Optuženi su za nezakonito pritvaranje i provedene su istrage, a kongoanske vlasti su utvrdile da je njihova dokumentacija lažna. Vlasnik sirotišta iz kojeg su prikupljena ta djeca bio je u bijegu, a slučaj je sada na sudu. Djecu je zaštitilo Ministarstvo zajednice i socijalne skrbi, u suradnji s kongoanskim vlastima nadležnim za skrb o djeci. Morali bi biti predani kongoanskoj vladi.

Dickson Mastemba, državni tajnik MUP-a Zambije na sjednici Odbora za prisilne i nedobrovoljne nestanke UN-a u Ženevi, Narod

– Voditeljska funkcija koju obavlja istinski izabranik, pa čak i samo postojanje tih izabranika – budući da mora obavljati tu funkciju ako uopće postoji – potpuno je nespojivo s demokracijom… Pravi izabranik, kao što smo rekli, može biti samo intelektualac; i zato demokracija može nastati samo tamo gdje više nema čiste intelektualnosti, kao što je to slučaj u suvremenom svijetu.

René Guénon, francuski filozof (1886.-1951.) u knjizi Kriza modernog svijeta (1927.)

 – Progresivna Rijeka u kojoj neprekidno od 1945. do danas vlada SKH-SDP. Znali su Riječani da EU kreće u smjeru komunističke diktature, nisu se zamarali detaljima zadnjih 30 godina Pazi ovo – “… održat će se predavanje o važnosti klitorisa, kako bi se pojačalo klitoralno opismenjavanje u društvu”. Koje Hrvatice valjda ne znaju pronaći i shvatiti koji im poticaji istoga daju orgazme. Jbt, kao da su Afrikanke, tamo u nekim državama još odsjecaju klitorise.

Tupko Glupko, komentar u povodu Festivala menstruacije, https://www.logicno.com/zivotni-stil/u-rijeci-se-odrzava-prvi-hrvatski-festival-menstruacije.html

GOVOR MRŽNJE

– Žena koja negira postojanje dječjeg ustaškog logora i želi ukinuti Dan antifašističke borbe mogla bi postati dekanica

Naslov članka Roberta Bajrušija u Jutarnjem listu protiv dekanice Fakulteta hrvatskih studija

– Na djelu je teški politički aktivizam jednog kruga medija. Reći ćemo ‘dosta‘ toj vrsti medijskog aktivizma koji nadomješta ulogu opozicije.

Andrej Plenković, predsjednik Vlade napada novinare koji ga napadaju da se diktatorski ponaša, Slobodna Dalmacija

– Takozvani državotvorni povjesničari nastoje izvršiti svojevrsno opravdanje ustaškog režima smatrajući ga nacionalnim pokretom, revidiraju povijest Drugog svjetskog rata ublažavajući zločine koje je počinio. Revizionizam nikada nije bio toliko jak, snažan i organiziran kao danas. Predmet polemike postala je i tema stradanja djece, pa se negiraju i ustaški zločini nad djecom.

Miroslav Delić, predsjednik Udruženja antifašista grada Karlovca, https://sabh.hr/antifasizam-s-200-eura/ 

 – Počelo s izložbom. Podsjetimo, 2016. godine u Europskom parlamentu u Bruxellesu održana je izložba o ustaši Alojziju Stepincu, koju je tada organizirala hrvatska europarlamentarka Marijana Petir. Potom je u Bruxellesu održan ‘simpozij o Stepinčevom životu i djelu’. Nakon sedam godina organizira se konferencija za Alojzija Stepinca. 

Savo Štrbac, ravnatelj Dokumentacijsko-informacijskog centra ‘Veritas’, Informer

JUGONOSTALGIJA

– Jugoslavija je zemlja u kojoj sam se rodila, u kojoj sam rasla i školovala se. Jugoslavija je zemlja čije sam vrijednosti, pa i one ideološke – a da toga i nisam previše svjesna – ipak usvojila. Vjerujem da će se jednoga dana neki mladi historičari, sociolozi, politolozi, arheolozi kulture, pozabaviti Jugoslavijom… doći do zaključka da je jugoslavensko vrijeme bilo zlatno doba toga geografskog prostora. Možda će čak doći do zaključka da je Jugoslavija bila bolja od nekih drugih zemalja za koje su te zemlje, ali i mi, mislile da su bolje… Jugoslavija je bila dobra zemlja!

Dubravka Ugrešić, nedavno preminula jugoslavenska književnica, Vreme, Beograd, 2003.

– Partizanski pokret je značio – kao apsolutno najjači pokret otpora u Europi u Drugom svjetskom ratu – za narode koji su živjeli na području Jugoslavije.

Hrvoje Klasić, povjesničar iz Siska, Slobodna Bosna, Sarajevo

KOMENTARI

– Zanimljivo, kad su novonormalni lgbt leftardi u pitanju onda su sud i tužiteljstvo neozbiljni…

Radio Ga Ga, https://www.24sata.hr/news/pernara-predlozili-za-svjedoka-ali-to-nece-puno-pomoci-sud-ne-priznaje-stvari-iz-druge-ruke-904098/komentari

– Haha kako se “stručnjaci” dižu na zadnje noge.

Sebastiansebatic, https://www.24sata.hr/news/pernara-predlozili-za-svjedoka-ali-to-nece-puno-pomoci-sud-ne-priznaje-stvari-iz-druge-ruke-904098/komentari

– Ne znam zašto tim istrijanima Tomson smeta, srpske cajke im sigurno odgovaraju, a sve što je Hrvatsko njima smeta ZAŠTO. Tomson je sigurno heroj, a heroj je zato što je kao mlad ćovjek uzeo pušku u ruku i otišao braniti svoju Hrvatsku, za razliku od puno, puno nazovimo ih hrvata. I ostavite čovjeka već jednom na miru.

Zbaca3, https://www.24sata.hr/show/r-ferlin-nece-thompson-u-arenu-dok-smo-zivi-mi-98731

– Ovaj video neću ni komentirat, jer neznam što bi rekla. Možda lik nije mislio nista loše, al ipak pjesma u originalu govori o ratu i možda nije za svakakve zajebancije. Al neki ođe uspoređuju totalno krive stvari. Ti koji zabranjuju Thompsona u Istri vjerojatno su nekakvi Srbi, komunjare ili što već, bez ikakve uvrede. Ne vidim zašto ne dat čovjeku koji pjeva o ljubavi prema domovini, obitelji i Bogu da nastupa u Areni. A što misliš bili ti dali pjevat kad bi počeo pjevat s cecom, lepom brenom, ili kad bi zapjevo neku partizansku. I skroz ima pravo. Obožavam njegove pjesme i nije čudo što ga voli toliko ljudi, jer čovjek mi vraća nadu da još ima ljudi koji ne blate sve što je hrvatsko! Uživajte!

789iva789, https://www.24sata.hr/show/r-ferlin-nece-thompson-u-arenu-dok-smo-zivi-mi-98731

– Sva ova propagandna LGBT govanija i zapadna transjebancija su namijenjene uništavanju ženskog pola i njegove prirodne sposobnosti slobodnog rađanja djece. Pravi cilj feminističkih pokreta je uništavanje ženstvenosti i stvaranje mržnje do rađanja djece. Zato na Zapadu vidite sve više mladih žena, koje vode ulicom po par pasa, umjesto da rađaju i odgajaju svoju djecu.

Noname, https://www.logicno.com/politika/premijer-novog-zelanda-nije-siguran-kako-da-definise-zenu.html

– Teoretski je moguće da Klisović pokuša Hajdukoviću napraviti dijete. Teoretski je moguće da Hajduković pomisli da je trudan. Teoretski je moguće da Ivana Kekin kaže da je to moguće. Teoretski je moguće da, nakon dogovora sa malim Grgom, Hajduković ode u Sloveniju pobaciti. Teoretski je moguće da hrvatska država pokriva troškove pobačaja. Možda je transparent samo najava takvog scenarija. U svakom slučaju, efektnije od onoga što su Saucha i Zeljko radili sa putnim nalazima.

Krinušić, https://narod.hr/hrvatska/ne-mogu-samo-zene-biti-trudne-i-muskarcima-treba-pobacaj-transparent-protiv-muske-krunice-ogolio-transrodnu-ideologiju

– Likovi poput Gradimira Gojera, Željka Komšića, Sejde Bajramovića, Mihalja Kertesa, relikt su neke “bolje prošlosti”, kao izravna posljedica raspada višenacionalnog društva, kao neka vrsta montipajtonovske inscenacije multikulturalizma, nešto što je danas moguće jedino u Bosni i Hercegovini, na krivo sraslim razvalinama jednog kapilarno podijeljenog društva, fatalno pocijepanog po nacionalnim šavovima, gdje će se uvijek naći poneki opskurni lik, kao neka vrsta postmodernističke parafraze Mihalja Kertesa.

https://bljesak.info/kolumna/kolumne/fraza-i-parafraza/415380

 – Velikosrpski agent ali i britanski, jer su im ciljevi isti a britanska politička zaštita u cijelom svijetu.

Z. Uvanović, https://narod.hr/hrvatska/skandalozan-tekst-u-pupovcevim-novostima-nadbiskup-saric-skropio-je-srbosjeke-i-nozeve-za-klanje-djece

LAŽ

– Stjuardesa je umrla od Sindroma iznenadne smrti odrasle osobe koja je iznenadna i neočekivana smrt od srčanog zastoja čiji se uzrok ne može pronaći.

Michelle Brown, oblasna mrtvozornica za Essex u Engleskoj nakon smrti 24-godišnje albanske stjuardese Grete Dyrmishi, Slobodna Dalmacija

– Nisam Auf Wiedersehen rekao građanima, samo Daliji Orešković. Nije to išlo svima. Išlo je samo njoj.

Andrej Plenković, predsjednik Vlade o progonu Hrvata

UDBA

– Franjo Tuđman je odgovoran i za ubojstva zagorskih partizana, Bleiburga, logora Čazmu. Krvavih ruku je otišao u Beograd u generalštab. To govorim zato da se razumije njegov odnos s Kadijevićem i za vrijeme Domovinskoga rata. I dogovor s Miloševićem. Danas mit o Tuđmanu čuvaju i šire svi koji su se okoristili i 200.000 naivnih. Je li znao i odobrio ubojstva Paradžika, Kraljevića, Barunića i drugih hrvatskih junaka metkom u leđa. Godine 1989. prihvatio je Perkovića ili Perković njega i dao mu svu vlast u dvojnom zapovijedanju. Boravak u Norvalu, pretvorba, privatizacija, podjela Bosne i rat s Bošnjacima, Dayton, Oluja…, srboboljševička Hrvatska.

Ivan Valek, bivši košarkaš i mormonski biskup, valek.ivan@gmail.com

“UGROŽENI” BOŠNJACI

– Mi imamo napade na imame, na džamije, na objekte koji se pokušavaju obnoviti, uvrjede. Vrlo ružnih stvari se desilo, a verbalni delikt se pokušava uvesti samo za muslimane, za Bošnjake.

Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA), Faktor, Stav

UNITARNA BiH

– U poslijeratnim godinama Bošnjaci su trebali završiti projekt izgradnje društva i države.

Mustafa Drnišlić, medijski pseudonim velikobošnjačke politike, Stav

– Kako to da u Hrvatskoj nije moguća koalicija između SDP-a, nasljednika komunističke partije, i HDZ-a, nasljednika ustaške ideologije, dok je u Bosni ne samo moguća, već i poželjna koalicija između HDZ-a Bosne i Hercegovine, koji baštini hrvatsku ustašku ideologiju i SDP-a Bosne i Hercegovine, koji se poziva na bosansku komunističku ostavštinu? Tako je to u Hrvatskoj, a ovako je to u Bosni zato da se u Bošnjacima/Bosancima ubije politička volja i moralni duh borbe za princip „jednake distance“ (Alija Izetbegović) u odnosu na hrvatski paternalizam i srpski hegemonizam.
Mustafa Cerić, bivši reisu-l-ulema IZ BiH, udbaš i bošnjački političar, bosnjaci.net/prilog.php?pid=77333

VELIKOBOŠNJAŠTVO

– Moramo ojačati, pokazati svijest koja je odlučna, koja je snažna, koja može samo kada trepne, sve što želi. Mi moramo pokazati da je Bošnjak tolerantan ali ne i glup i smotan. Bošnjak nije samo žrtva, i ne može i ne treba i ne smije živjeti samo sliku žrtve. Bošnjak nije sposoban samo spustiti glavu na panj. Bošnjak je puno više od toga zato su mu i ubijane prvo uleme, intelektualne elite i pametan i učen pojedinac iz naroda pa onda svi ostali.
Nihad Aličković, čelnik pokreta AntiDayton, https://antidayton.com/?

Povezane objave

IZJAVE TJEDNA

hrvatski-fokus

IZJAVE TJEDNA

HF

IZJAVE TJEDNA

HF

IZJAVE TJEDNA

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više