Hrvatski Fokus
Društvo

Interna medicina Dubravka Petrača i Josipa Lukende

Iz tiska je izašlo drugo dopunjeno i izmijenjeno izdanje knjige

 

Iz tiska je izašlo drugo dopunjeno i izmijenjeno izdanje knjige INTERNA MEDICINA autora Dubravka Petrača i Josipa Lukende (Medicinska naklada, Zagreb, 2021.).

Ovo je drugo izdanje udžbenika Interna medicina, koji je kao udžbenik Sveučilišta u Zagrebu prvi puta objavljen 2009. godine u izdanju Medicinske naklade. Kroz proteklih desetak godina provedena su brojna klinička ispitivanja u svim specijalnostima interne medicine, koja dodatno rasvjetljuje etiologiju i patofiziologiju te unaprjeđuju dijagnostiku i terapiju internističkih bolesti.

Sukladno tomu, učinjena je revizija prethodnog teksta udžbenika, ponajviše na dijagnostičkom i terapijskom planu, dok se osnove anatomije, anamneze i kliničkog pregleda nisu mijenjale. Potpuno je promijenjen tekst o zatajivanju srca, bolestima srčanih zalistaka, bolestima pluća i dišnih putova, bolestima gušterače i alergijskim bolestima, a dodano je poglavlje o neklasificiranim kardiomiopatijama i imunosnim bolestima.

Anđelka Felja

Povezane objave

SATIRA – Uzbuna u životinjskom carstvu

HF

Najbolji Trumpov govor

HF

AFORIZMI – Doktor ili liječnik

hrvatski-fokus

Neki Hrvati koji su živjeli i djelovali u Beogradu

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više