Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

HHO je po meni veći problem od Documente jer ne radi ono što bi trebao

Zašto Milorad Pupovac, Ognjen Kraus, Franjo Habulin, Stjepan Mesić i Efraim Zuroff nisu tražili osudu svastike u Livornu?

 

Već dugo na ovom portalu pišem da bi se na sudu lako moglo dokazati da HHO (Ivan Zvonimir Čičak) može ukinuti presudu Herceg Bosni u Den Haagu, da bi se morala izvršiti ekspertiza Bajramovićeva intervjua Feralu, osloboditi pok. Tomislava Merčepa (Hrvatsku) od krivnje za stradanje obitelji Zec; da bi se morala izvršiti ekspertiza Nobilova izvješća za Ahmiće – osloboditi Hrvatsku od krivnje za zločin u Ahmićima. Pišem, da bi se lako moglo dokazati da je Alija Izetbegović glavni krivac za krvavi raspad Jugoslavije, da bi se lako moglo dokazati da je Hrvatska oslobodila BiH. Pišem da bi se lako moglo dokazati da su presude hrvatskim generalima (Mirko Norac, Branimir Glavaš, Đuro Brodarac, Tomislav Merčep, slučaj LORA i slučaj Hrastov) donesene na montiranim političkim pravosudnim procesima i da je drama Olivera Frljića Obitelj Zec teško kazneno djelo.

U prošlom izdanju ovog portala pišem, kako bih ja na sudu mogao dokazati da Ivan Zvonimir Čičak može ukinuti presudu Herceg Bosni u Den Haagu. Sad ću nešto o ostalom od navedenog, ukratko. Za ući u političko pitanje Hrvati (Hrvatska), na stol treba baciti svastiku iz Livorna, na nogometnoj utakmici između Italije i Hrvatske prije nepunih 17 godina. Uz još neka pitanja i neke paralele. Tko, kako i zašto izvodi tu svastiku? Tko je predlagatelj? Tko organizator? Tko izvođač? I je li to jedina svastika u Europi (ostali kontinenti su nevažni) na nogometnoj utakmici između dviju država? Nadalje, zašto… Milorad Pupovac, Ognjen Kraus, Franjo Habulin, Stjepan Mesić i Efraim Zuroff ne traže (nisu tražili) osudu te svastike? I na koncu, zašto HHO nije osudio – komentirao tu svastiku?

Odgovor je šokantan i traumatičan. To je međunarodna etiketa nacizma Hrvatima, na međunarodnoj pozornici. A što to znači? Pa to je opravdanje genocida nad Hrvatima na Bleiburgu i u Domovinskom ratu. To je opravdanje Ovčare i Škabrnje i poziv za nove Ovčare i Škabrnje. Sve ovo navedeno, podređeno je toj etiketi. I Bajramovićev intervju Feralu, i Nobilovo izvješće za Ahmiće, i „agresija (Hrvatske) na BiH“, i presude hrvatskim generalima i slučaj obitelji Zec. Ustvari, hrvatska politika i kultura od 1945., s prekidom „10 mračnih godina po Gojku Šušku“, o čemu ćemo još nešto, funkcionira na montiranim političkim pravosudnim procesima i na jugo- srpskom ratnom huškanju protiv Hrvata.

Pa se tu nameće pitanje: Što je veći problem, HHO ili Documenta? Jasno, to je HHO. Da je HHO ono što tvrdi da jest, da radi ono što bi trebao raditi – boriti se za ljudska prava, Documenta ne bi imala nikakvu vlast ni moć, u hrvatskom pravosuđu. Pazite, u pravosudnom procesu zatvorenom za javnost- tužitelj i sudac su neprijatelji optuženog, a zaštićeni svjedok – agent tužitelja. Na tom političkom pravosudnom procesu koji je zatvoren za javnost, HHO se ne brine za kršenje ljudskih prava (slučaj Gordana Getoš Magdić, slučaj Branimir Glavaš), nego je HHO stranka u postupku na sudu (slučaj Žarko Puhovski u Den Haagu). HHO u montiranom političkom pravosudnom procesu (protiv Hrvatske), kao pripadnici „mirovnih snaga UN-a (Englezi) u zločinu u Ahmićima“? Kao što je HHO sudionik (tužitelj) u pravosudnom procesu protiv Hrvatske, tako je i jedinica mirovnih snaga UN-a bila pokrovitelj zločina u Ahmićima, koji je pripisan Hrvatskoj.

Jasno, kada bi se otvorila javna politička i znanstvena rasprava o svastici u Livornu, otvorila bi e Pandorijina kutija. Ta bi rasprava za sobom povukla, i slučaj Nobilo, izvješće za Ahmiće, i slučaj Bajramovićev intervju Feralu, i „agresiju (Hrvatske) na BiH“, i slučaj hrvatski generali i slučaj obitelj Zec. Jer su to sve, za Hrvate, opasne montaže i laži.

Pa ja od HHO-a (Ivana Zvonimira Čička) tražim da u predmetu obitelj Zec HHO traži policijski zapisnik. To tražim, jer se kao Hrvat, osjećam ugrožen. Zbog orkestrirane mržnje prema Hrvatima. Koja se inducira programiranom propagandom. Kroz politiku, pravosuđe i kroz kulturu. Uz načelo: „Na Bleiburgu nije bilo nevinih“. Isto kao na Ovčari i u Škabrnji? Zbog ustaša, NDH, Jasenovca i kukastog križa u Livornu? I na koncu, zašto Viktor Ivančić, kao ni ostali feralovci nikad nisu osudili svastiku u Livornu? Baš tu treba tražiti i stratege i induktore programirane propagande. Za Feralovce, „hrvatski mrak po Gojku Šušku“, a kukasti križ od Hrvata nije. Kako to? Sukob interesa iz Pandorijine kutije? Mislim na otvaranje pitanja autora svastike u Livornu na nogometnoj utakmici između Italije i Hrvatske. Kukasti križ od Hrvata – interes onih koji traže kažnjavanje uzvika Za dom za koje postoji „hrvatski mrak po Gojku Šušku“. Svakako da jest. Samo što oni to ne mogu shvatiti. Ne mogu shvatiti da su pročitana knjiga.

Ne mogu shvatiti, da narod vidi da je njima u interesu svastika u Livornu, kad oni nikad nisu tražili kažnjavanje talijanskog nogometnog kluba Livorno. Ili, što je još opasnije, oni to shvaćaju. „E pa što, mi proizvodimo hrvatsku genocidnost, pa što onda, što nam možete“?

I tako to ide s Hrvatskom (u Hrvatskoj). Nikad javne političke i znanstvene rasprave o glavnom političkom problemu – Jasenovcu. Čemu je kruna ona montaža u Livornu. Uvijek neko skretanje pozornosti.

Jure Vukić, Tribanj

Povezane objave

Gazda je u Remetincu, a kada će ostali?

HF

Vlast se mora temeljiti na ustavnim odredbama

HF

Hrvati lustrirani, zadatak izvršen

HF

Lažni film protiv Hrvata i Hrvatske

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više