Hrvatski Fokus
Kultura

Razbuktali spletovi boja u novom ciklusu Mladena Žunjića

Žunjić se prepustio kolorističkom zanosu, kombinirajući ulje i akril u tvorbi rasplamsalog proljetnog ozračja

 

Tražeći najbolja likovna rješenja za svoje ideje, slikar Mladen Žunjić, ne ustručava se različitosti. Veliki ili još veći format platna, samo jedna ,dvije boje boje ili razbuktali spletovi raskriljenih boja. I jednobojni i bogati višebojni kompozicijski sustavi dio su istog pogleda, istog shvaćanja i razumijevanja svijeta, autorskog.

U najnovijem ciklusu, na formatu platna 90 x 80 cm, Žunjić se prepustio kolorističkom zanosu, kombinirajući ulje i akril u tvorbi rasplamsalog proljetnog ozračja, stvarnog i nestvarnog u isti tren, radosnog i ohrabrujućeg, pozitivnog i obasjanog svjetlošću sunčanog dana, u okružju harmoničnih zvukova.

Boje su užarene, prepletene u nezamislivim odnosima raznolikih formi, pravaca, mrlja, točkica, slika jednostavno vrije, moć boje razlijeva se po cijeloj površini, ulazeći u svaku poru, uspinjući se.

Svijet optimizma, veselja, radosti, očekivanja dobroga, šaren i zabavan, pomalo naivan, posve neiskvaren i dvoličan, živi svoj jedinstveni, osebujni život o kome zapravo ne znamo ništa no znamo da nam se kolorit sviđa i da nam je iznimno privlačan, magičan, kao da je izronio iz nekog sna.

Sjajna kombinacija ulja i akrila na platnu čudesnog svijeta boja Mladena Žunjića vrijedna je naše pozornosti i zanimanja.

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Štorija materine babe

HF

Bodlje i nemiri

HF

Želim k tebi

HF

Razum konce gubi

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više