Hrvatski Fokus
Kultura

Mali format velike slike

Slike su posložene sve skupa i mogu, a i ne moraju, činiti jednu cjelinu

 

Akademska slikarica i doktor umjetnosti, Dina Jakšić Pavasović, istaknuta je suvremena hrvatska likovna umjetnica. Autorica je kompleksnog opusa, čest izlagač na brojnim izložbama u domovini i inozemstvu, Dana 11. 6. 2023. Predstavila se s novom samostalnom izložbom u Galeriji malih formata u Bolu na otoku Braču.

  • Gospođo Jakšić Pavasović, izlažete u Bolu.

-Dakle to je izložba minijatura u poznatoj Galeriji malih formata u Bolu na otoku Braču. Galerija je nastala donacijom kolekcionara Ivice Karninčića mjestu Bolu. Stalni postav galerije okuplja sva važna imena hrvatske umjetničke scene (stare generacije i mlađe generacije). 

  • Naziv Vaše izložbe je Mali format velike slike.

-Naziv moje izložbe je “Mali format velike slike” što bi obuhvatilo ideju slikarskog zanosa velikih platna koje sam pokušala prenijeti u mali format. Također slike kad su posložene sve skupa mogu (a i ne moraju) činiti jednu cjelinu. Pa čak ako im se i promijeni razmještaj i dalje čine cjelinu.

****

Izložba Dina Jakšić Pavasović obilježena je  impulzivnim, žestokim kolorom juga, snažno nanesenih boja na platnu i nizom apstraktnih fluktuirajućih motiva , izrazito dominantnih, u vrlo živoj kompoziciji slika. Razigrani ritam, nepredvidljiv i nezaustavljiv raznovrsnih formi u kontinuiranom kretanju između oblaka, nanosa različitih boja, odjekuje, čujemo i opažamo promjene, gibanje, izmjene. Vrlo izazovan i zanimljiv slikarski opus, prepun vitaliteta i teško mjerljivog energetskog naboja, izvire iz svakog četvornog centimetra slike. Doista, uzbudljiv ciklus, vibrantan.

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Novi ciklus fotografija Borisa Jagačića s motivima prirode

hrvatski-fokus

Pravo na izbor

hrvatski-fokus

Svoji na svome – 70 godina u Papalićevoj

hrvatski-fokus

Otkup knjiga po ideološko-vjersko-rodnoj matrici

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više