Hrvatski Fokus
Uvodnik

Za zločine počinjene u Macelju i drugdje do sada nitko nije odgovarao

Otkako je otjeran Zdravko Mamić, Dinamova uprava prava je – sabotaža!

 

  • Ovih dana hrvatski domoljubi obilježili su nekoliko veoma vrijednih obljetnica. Dana 23. kolovoza u Macelju obilježen je Europski dan sjećanja na žrtve totalitarnih režima, nacizma, fašizma i komunizma koji su u proteklom stoljeću počinili velike zločine i pobile preko stotinu milijuna nevinih ljudi. Najviše je zločina počinio komunistički totalitarizam, a nešto manje nacizam i fašizam. U Hrvatskoj se od 2000. godine, dakle već 23 godine, taj dan nastoji omalovažiti, razblažiti, razvodniti i komunističke žrtve “zaboraviti”. I ove godine je bilo tako. Andrej Plenković je sa svojom svitom klimavaca i etnobiznismena skoknuo do Mirogoja i u žurbi obišao nekoliko lokacija, položio nekoliko vijenaca i “zaboravio” spomenuti da je komunistički totalitarizam u Europi sredinom XX. stoljeća i sve do njegova političkoga raspada počinio velike zločine što bi trebalo značiti da bi ti naredbodavci i izvršitelji zločina, od kojih su još poneki čak i živi, ipak trebali odgovarati. Ako nikako, onda barem moralno. Da se makar pokaju. Plenković to nije ni spomenuo a ne misli ni ubuduće.
  • Osim mlakoga obilježavanja Europskoga dana sjećanja na žrtve totalitarnih režima, nacizma, fašizma i komunizma od strane aktualne vladajuće Plenkovićeve klike u Macelju je misno slavlje u crkvi Muke Isusove na Macelju predvodio osvjedočeni domoljub i suverenist postulator kauze bl. Ivana Merza o. Božidar Nagy (na slici) i u propovijedi između ostaloga naglasio: »Kada dođemo na grobove onih koji su nevini stradali, nad kojima je učinjena teška nepravda, kao što smo se mi danas ovdje okupili na ovom stratištu tolikih naših hrvatskih sunarodnjaka, ispunjaju nas s jedne strane osjećaji tuge, žalosti i ogorčenja nad tolikim nepravdama i tolikim zločinima koji se još uvećavaju kad znademo da za njih do sada nitko nije odgovarao. Ali s druge strane kao vjernici ne smijemo dopustiti da nas takvi osjećaji nadvladaju i prevladaju.«

Karamarko: Ovo je dan kada politička elita u Hrvatskoj mora gledati u pod

  • Na 23. kolovoza, Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima – nacizma, fašizma i komunizma, podsjetio nas je i političar Tomislav Karamarko čiji je otac Martin bio sudionik Bleiburga i Križnoga puta i koji je samo slučajno preživio. Njegov sin Tomislav podsjetio je na zlokobni sporazum Ribbentrop – Molotov između nacističke Njemačke i komunističkoga Sovjetskoga Saveza, sporazum, koji je toga dana 1939. potpisan u Münchenu i koji je ustvari omogućio Njemačkoj da napadne susjednu Poljsku koju su ubrzo, prema tom münchenskom paktu između nacista i komunista, između sebe podijelili Njemačka i Sovjetski Savez. Karamarko je “Pakt Ribbentrop – Molotov” nazvao “savezom dvaju manijakalnih totalitarnih sustava koji su obračunavali s milijunima ljudi. Jedni zbog rase, drugi zbog klase”. U nastavku je Karamarko prozvao Plenkovića i njegovu Vladu i poručio im: »Ovo je dan kad politička elita u Hrvatskoj treba gledati u pod. Što ste učinili, ambiciozni i od bilo kakve emocije distancirani prevoditelji, tajnici, šefovi razno-raznih odjelića po pojedinim ministarstvima, djeco crvenih dužnosnika i podobnika da se, napokon, jasno i bez zamuckivanja progovori o komunističkim zločinima od 1945. do 1990. godine? Što ste učinili da se obustave komunističke ali i četničke parade, koje nas vraćaju u doba mega-zločinca Tite (od Kumrovca do Srba)? Jeste li spremni spomenutu kreaturu optužiti za zapovjednu odgovornost…? Kad ćete poskidati njegovo ime s ulica u 28 gradova Hrvatske? Hoćete li ispoštovati bilo koju EU rezoluciju ili deklaraciju koja govori o nužnosti obračuna s komunističkim totalitarizmom i svim onim što podsjeća na njega i pretočiti u odgovarajuća zakonska rješenja?« i sam odgovorio: »Vi sigurno ne«.

Vladajuća kriminalna politička elita i šport

  • Iako mnogi misle da im nogomet nije bitan u životu, ipak su u krivu. Nogomet, i šport općenito, je fenomen, sociološki fenomen, a za nas Hrvate ponekad i više od toga. Ne mislim na lude navijače koji liježu i ustaju s mislima na voljeni klub ili voljenog igrača. To nije pravo navijanje, to je zaljubljenost, idealiziranje neidealnog. Još dok sam bio dječak, Slaven Zambata mi je bio “najidealniji”. Ta je ljubav bila neizmjerna. Pa ostavimo mladost iza sebe, vratimo se u stvarnost. Posljednji događaji u hrvatskom nogometu određuju budućnost Hrvatske. Mnogi će reći da je to pretenciozna tvrdnja i djelomično su u pravu. Nije baš tako, ali nije ni daleko od istine. Kako pratim sva zbivanja u svijetu, posebice u politici i športu, primijetio sam neke zakonitosti u hrvatskom medijskom prostoru koji je uglavnom ispunjen političkim i nogometnim događanjima.
  • Evo nekih primjera, nekih fenomena. Luka Modrić je jedan od najboljih nogometaša na svijetu svih vremena. Netko će biti za Peléa, drugi za Maradonu, treći za Messija…, ali Luka je internacionale. Poznat diljem svijeta. I taj i takav Luka Modrić već 15 godina u Hrvatskoj je tretiran od medijsko-političke kriminalne hobotnice kao najveće smeće, kao kriminalac. Pa gdje to ima? Ima samo u Hrvatskoj. Prijetili su mu da će ga ubiti, strijeljati i vješati. Da, i vješati. Po nekim hrvatskim mjestima možda još stoje zalijepljene na banderama tjeralice i slike na kojima je Luki omča oko vrata. Zdravku Mamiću i Davoru Šukeru još uvijek stoje! To znam i nitko ih ne skida. Vladajućoj kriminalnoj političkoj eliti smetaju hrvatski branitelji, pa ih progone, ali ne i pozivi na vješanja nogometaša i nogometnih djelatnika.

Neka Hrvati igraju za hrvatske klubove

  • Kako je u Hrvatskoj uobičajeno svakomu ispričavati i ja ću tako pokušati. Ne baš ispričavati se, ali malo “ograditi”, pa ću reći kako ovdje ono što ću pisati ne ću pisati samo zbog lošega odnosa između zavađenoga hrvatskog juga i sjevera, konkretnije Hajduka i Dinama, nego ću pokušati dokazati da ta podjela, ta mržnja nije nastala slučajno, nego da je plod raznih zakulisnih igara u kojima najviše gubi Hrvatska. U športu, pa tako i nogometu postoje neke zakonitosti ako se želi uspjeti. Prije su se odgajali mladi nogometaši u klupskim inkubatorima i oni su bili nositelji matičnoga kluba. To je najbolji, najzdraviji i najdomoljubniji način, ali je spor. Nije to lako. Ali zato postoji drugi, brži i djelotvorniji način, a to je kupovanje igrača po cijelome svijetu. Ali za to treba imati novce. Novce će ti dati oni koji ga imaju, a imaju ga bogati arapski ili brunejski šeici koji već godinama ulažu u velike klubove. Više nema klubova među prvom desetoricom u Engleskoj i Francuskoj koji nisu u vlasništvu raznih vlasnika petrodolara. Oni koji tako ne postupaju ili posluju, ispadaju iz liga. I zato gledamo Arsenal, Chelsea, Manchester City, PSG, Liverpool, Newcastle, Tottenham, Manchester United, Lyon ili Marseille bez Engleza ili Francuza. I kod nas je to donekle već tako. Hajduk je u Superkupu protiv Dinama na Maksimiru započeo utakmicu bez ijednog igrača rođenog u Dalmaciji. Ne u Splitu, nego u Dalmaciji, što je dokaz kako tu nešto ne štima i kako se splitski klub loše vodi.

Nisu uvijek Udba i KOS bili glavni krivci

  • A kako se loše vodi nogometni klub imao sam prilike doživjeti u vrijeme Jugoslavije kada je Dinamo gubio prvenstva u zadnjim kolima, isto kao i sada kada je gubio utakmice u zadnjim minutama za trenera Igora Bišćana. Bez obzira što je Dinamo imao najbolje nogometaše, na kraju je uvijek pobjeđivala Crvena Zvijezda. Nisu uvijek Udba i KOS tomu pridonijeli. Glavni razlog je bio u upravama Dinama koje su sabotirale. I sada, otkako je otjeran Zdravko Mamić, Dinamova uprava je prava – sabotaža! U njoj nisu samo metuzalemi, gerijatrija, u njoj su isti regenerirani udbaško-kosovski sindromi kojima je draže biti drugi, nego prvi. I zato su na čelo uprave kluba postavili nesposobnoga Darija Šimića, a za trenera postavili potkapacitiranoga Bišćana.
  • I tako dolazimo do raspleta. Pokušaja pojašnjavanja što se to upravo događa u Dinamu i ide li baš sve po planu onima koji su još u prošlom prvenstvu otvoreno pokušali Hajduku pokloniti prvenstvo? Ne ide. Odjednom su i mediji, ti sinkronizirani medijski plaćenici i mrzitelji Zdravka Mamića, sinkronizirano napali Bišćana i morao je otići. Da je imao i malo ljudskosti u sebi, sâm bi se povukao puno prije potpunoga kraha u Ateni. Samo neznalica čeka da ga uprava smijeni.

Nakon Igora Sergije

  • Idemo na drugi dio sage o Dinamu. Izbor novoga trenera. Izabran je rođeni Mostarac Sergije Jakirović za kojega ne znam tko je. Ne znam otkud mu rusko ime, ne znam baš ni objasniti korijene prezimena Jakir(ović). Koliko ga pratim, dobar je. Dosta uspješan. Zdravko Mamić ga je htio još prije Ante Čačića, pa je u toj današnjoj neuspješnoj upravi Dinama izvršen puč i nije doveden Jakirović. Dakle, sada se poslušalo Mamića, ali nakon godinu i pol što znači da se je priznala krivnja. I sada biste očekivali od medija da to priznaju, ali ne… Oni ponavljaju laž da Jakirovića nije doveo Mamić, nego… Ne kažu što stoji iza nego, nego pokušavaju amnestirati Šimića, pa i Bišćana što je dno dna.

Index podržava pučističku upravu Dinama

  • Posebno je indikativan način na koji se lansiraju komentari na portalu Index, koji je – mora se priznati – najčitaniji portal u državi. Nu, kada je Bišćan smijenjen i doveden Jakirović, svi Indexovi komentari ispod svih tekstova o tom događaju, njih gotovo tisuću, bili su namješteni protiv Dinama, Mamića i Jakirovića, a za Bišćana i Šimića. Jedino su od sadašnje uprave odjednom počeli napadati Mirka Barišića što im baš i nije pametno. Ne što je on debelokožac ili – rečeno indijanskim rječnikom – Onaj Koji Malo Čita, nego zato što je bio i ostao – osvetoljubiv. A o tomu hoće li Jakirović uspjeti teško je reći. Uz upravu Dinama u kojoj je nesposobni Šimić i njemu slični ubačeni ljudi deset Jakirovića ne može pomoći. Bez Šimićeva odlaska situacija u Maksimiru bit će i dalje – turbulentna!

Ponovno javljanje srbijanskoga plaćenika

  • U intervjuu za ruski “balkanski servis” Russia Today (RT Balkans), rusko propagandno glasilo Moskve čije je emitiranje na teritoriju EU-a zabranjeno, izraelski povjesničar Gideon Greif, poznatiji kao srbijanski plaćenik, ponovio je gnjusne laži da je u jasenovačkom sabirnom i radnom logoru tijekom Drugog svjetskog rata ubijeno 700.000 Srba. Greif je “poznat” ne samo po tomu što je osvjedočeni srbijanski plaćenik, nego i po tvrdnji da u Srebrenici u srpnju 1995. Srbi nisu počinili genocid. I kada Greif bubne da mu se “čini da postoji nacionalna urota države Hrvatske da smanji broj ubijenih u Jasenovcu”, nitko normalan mu ne vjeruje. Pa sad, možda ne baš nitko. Zaboravio sam neke Hrvate, poput Ive Goldsteina, Dragan Markovine, Bojana Glavaševića ili Milorada Pupovca koji mu možda (po)nešto i vjeruju!

Gong o transparentnosti!

  • GONG o poštenju! To je kao i ona narodna: kurva o čemu, nego o poštenju! Kako je u Hrvatskoj zadnje 23 godine sve naopako nije neko veliko čudo što SDP-ov bilten GONG pokušava još jednom prevariti naivne Hrvate. Ovih dana objavili su na svojoj mrežnoj stranici tekst o dezinformacijama i napisali: »Alternativni mediji koji šire dezinformacije, odnosno njihovi nakladnici, u većini slučajeva nisu prijavljeni kao pravni subjekti u Hrvatskoj, pa samim time njihovo financiranje nije transparentno, pokazala je najnovija Gongova analiza. Prema dostupnim podacima, njihovi se prihodi temelje na Google oglasima i donacijama podržavatelja. Analiza, autora Mateja Mikašinovića-Komše, ukazala je na razrađeni financijski model koji, unatoč nepotpunim i nedostupnim podacima o ostvarenim prihodima putem Google oglasa, volonterskog rada i donacija čitatelja, omogućuje i podržava digitalni dezinformacijski ekosustav« (gong.hr/2023/08/22/jesu-li-dezinformacije-isplative-analiza-financijskih-modela-alternativnih-dezinformacijskih-medija-u-hrvatskoj/). Radi se o rezultatima tzv. istraživanja nekih portala koji im se ne sviđaju, podastiranja podataka koliko su dobili novca od oglašavanja što bi trebalo značiti da rade “netransparentno”. A jedna od filijala SDP-a, taj i takav Gong, od nastanka radi – netransparentno!

Edin Osmić i Haris Džinović na “Kaj su jeli naši stari?”!

  • Od 25. do 27. kolovoza 2023. u Vrbovcu održava se 42. Festival tradicionalne hrane ‘Kaj su jeli naši stari’. U Pozivu za medije, koje potpisuje direktorica Turističke zajednice grada Vrbovca Jasna Benedik, mag. oec. pri kraju poziva piše: »Dođite u Vrbovec, Grad Zrinskih i Marije Jurić Zagorke, u kojem vas narednih dana očekuje obilje zabave i novih tradicionalnih priča!«, a iza toga slijedi bomba. Šećer na kraju. Stoji popis troje pjevača koji će zabavljati kajkavce u Vrbovcu i nešto šire: “Edo Maajka, Haris Đinović i Zlatko Pejaković”. Da, dobro ste pročitali, kajkavci ni ne znaju kako se piše Harisovo ime pa su ga napisali kako ga i izgovaraju “Đ” umjesto “Dž”! Nu, nije to glavni problem. Problem je što imaju tražiti i koga će zabavljati tzv. umjetnici poput Ede Majke (Edin Osmić) i Harisa Džinovića! Oni nemaju nikakve veze s Vrbovcem i tradicionalnim jelima. Netko će reći, pa nema ni Slavonac Zlatko Pejaković, što je djelomice točno, ali on je ipak Hrvat, a posebice nakon što je 1991. pobjegao iz Beograda. Dok, s druge strane, ova dvojica muslimana iz Bosne to nisu. Džinovića, koji pjeva nekakve ciganske pjesme i snima ih po Srbiji, sve manje hrvatskih mjesta prima, a Osmić je osvjedočeni mrzitelj svega hrvatskoga. Dakako, to u Vrbovcu ne znaju!

“Zelena” i “digitalna tranzicija” u Hrvatskoj

  • Na mrežnoj stranici Nacionalne razvojne strategije, Razvojni smjer 3., prema naputcima globalizacijske Agende 2030., piše ova glupost: »Hrvatska će biti među europskim predvodnicima u pretvaranju klimatskih i ekoloških izazova u prilike, osiguravanjem pravedne i uključive tranzicije prema klimatskoj neutralnosti. Zelena i digitalna tranzicija ostvarit će se prelaskom na čistu energiju, poticanjem zelenih i plavih ulaganja, dekarbonizacijom zgrada, razvojem kružnog gospodarstva, jačanjem samodostatnosti u proizvodnji hrane, razvojem biogospodarstva te očuvanjem i obnovom ekosustava i bioraznolikosti. Hrvatska će postati predvodnica u zelenom gospodarstvu i uvođenju čišćih, jeftinijih i zdravijih oblika prijevoza promicanjem sigurne i održive prometne politike. Ulagat će se u digitalnu infrastrukturu i poticati uvođenje digitalnih rješenja u interesu građana i hrvatskog gospodarstva, čime će se dati doprinos u izgradnji digitalne budućnosti Europe« (https://hrvatska2030.hr/rs3/). Srećom ovo se ne će ostvari, a kada bi se ostvarilo svi bismo već bili mrtvi.

Lažna i preskupa “zelena energija”

  • Ponešto o eksploataciji litija i “zelenoj energiji” baziranoj na litijskim baterijama napisano je na mrežnoj adresi (https://twitter.com/Serbona2/status/1555303009252524032). Prikazan je stroj i pojašnjeno: “Ovaj se stroj koristi za premještanje 450 tona zemlje/rude koja će se preraditi u jednu litijevu bateriju za automobile. Sagorijeva 3650 litara dizelskog goriva u smjeni od 12 sati”. Toliko o lažnoj “zelenoj emergiji” i lažnim “klimatskim promjenama”.

Tomašević i Bosanac šire gay promidžbu među sarajevskim katolicima

Delo i “zagrijavanje planeta”

  • U ljubljanskom Delu dosad su uglavnom podržavali globalizacijsko-masonsku agendu, tj. laž, da se Zemlja, naš planet, zagrijava. U međuvremenu, od travnja 2023. godine, polagano se i kod njih stanje mijenja. Pogledajte kako su u Delu još 25. IV. 2023. (https://www.delo.si/mnenja/gostujoce-pero/danes-smo-v-se-bolj-obupnem-polozaju-kot-pred-desetimi-leti/) pisali o tzv. zagrijavanju planeta: »Kako se klima na našem planetu zahuktava, rasprava o odgovoru na to – geoinženjeringu ili namjernoj promjeni atmosfere – također postaje sve toplija.Kada je vulkan Pinatubo eruptirao 1991. godine, u stratosferu je pušteno 15 milijuna tona sumpornog dioksida, koji se pomiješao s vodom kako bi se stvorio sloj čestica poznat kao aerosoli. Kako se klima na našem planetu zahuktava, rasprava o najodvažnijem odgovoru na to postaje sve žešća – geoinženjering ili promjena atmosfere koja utječe na globalno zagrijavanje. Godine 2010., kada su Ken Caldeira i David Keith objavili knjigu Potreba za istraživanjem klimatskog inženjerstva, geoinženjering nije imao podršku. Ali više nije tako. Prvi kritičari, poput Clivea Hamiltona, odbacili su geoinženjering kao “igranje boga” – pogrješan prigovor onima koji ne vjeruju da neko božansko biće štiti sudbinu našeg planeta. Sekularnija verzija prigovora mogla bi biti tvrdnja da prirodu treba ostaviti na miru, ali ovu smo bitku izgubili prije nekoliko desetljeća. Ljudi su već toliko preopteretili prirodu da se, prema mnogim znanstvenicima, nalazimo u novom geološkom dobu – antropocenu.« Srećom, ne samo u Sloveniji, ovakvih lažnih napisa – da ne kažemo, financiranih od globalizacijskih fašista – sve je manje, ne samo u Sloveniji i Hrvatskoj, nego i puno, puno šire.

Stipe zna skupljati pomoć!

  • Neki dovitljivi ljudi poslali su fotomontažu koja kola po društvenim mrežama na kojoj Stipe Mesić zove ukrajinskoga predsjednika Volodimira Zelenskoga i pita ga: “Predsjedniče Zelenski, treba li skupljati čekove za obranu Ukrajine? Imam iskustva.” Da, Stipe ima iskustva!

Požari na Havajima nisu slučajni!

  • Na mrežnoj stranici Svjetskoga ekonomskog foruma piše: »Klimatske promjene nastavit će pogađati atraktivne lokacije koje država želi kupiti s popustom, upozoravaju znanstvenici« (https://twitter.com/EcommunistForum/status/1692003889955123358), što znači da je sve jasno. Posebice nakon podmetnutih požara na havajskom otočju od kojega su izgorjele kuće onih ljudi koji nisu htjeli prodati ih globalizacijskim mešetarima, a ostale nedirnute vile bogataša.

Timo bez kose

  • Njemački Bild (https://www.bild.de/sport/fussball/fussball/nach-diagnose-hodenkrebs-baumgartl-ueberrascht-union-kollegen-80541278.bild.html) piše o zdravstvenim problemima koje ima nogometaš berlinskoga Uniona 26-godišnji Timo Baumgartl (bivši berlinski Dynamo iz DDR-a koji je promijenio boljševičko ime) nakon cijepljenja protiv Covida. Nakon dijagnoze raka testisa pao je na treningu. I u ovom slučaju “iznenada”. Kada su u pitanju po život opasni zdravstveni problemi nakon cijepljenja, uvijek se koristi riječ “iznenada”! A Baumgartl je prošao jednu od kemoterapija i sada nosi kapu jer nema kose. Hoće li ikada zaigrati za Union nitko ne zna!

Marijan Majstorović

Povezane objave

Bandićevih 14 zastupnika prijeti Plenkoviću

HF

Stopostotni invalidi u prednosti

HF

Erjavec ustrajava na ratnoj retorici

HF

Napadi na Gojka Šuška napad su na temelje hrvatske države

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više