Hrvatski Fokus
Kultura

Damir Medvešek izlaže samostalno u Torontu

Izložba potvrđuje visoki međunarodni ugled hrvatskoga autora

 

Istaknuti suvremeni hrvatski likovni umjetnik, akademski slikar Damir Medvešek, autor respektabilnog opusa, izlagač na brojnim saqmostalnim izložbama, znatno više u inozemstvu nego u domovini, na današnji  se se dan predstavlja novom izložbom u Torontu u Galeriji Cosner.

Riječje o odabiru djela s njegovim karakterističnim motivima, kompleksni likovi izrazito lijepih i misterioznih žena koje žive i vladaju na ovim slikama.

Istaknimo i ovom prigodom gust i jak kolor koji prekriva svaki četvorni centimetar slika, fino i odmjereno raspoređen u izbalasiranoj kompoziciji.

Medvešekove žene, djevojke, vladarice, zavodnice, kraljice, ratnice, ljepotice, balerine žive svoje čudesne živote u slikarevim mnogim ciklusima pričajući svakom tko ih zamijeti svoju osebujnu, nesvakidašnju povijest.

Medvešek je kreirao impresivnu galeriju ženskih likova, stvarno nestvarnih osoba, tajanstvenih i upitnih, pomno skrivenih istina o sebi i o svojim namjerama, zavidne ljepote, istančanog ukusa i primjerenih gesti.

Nova samostalna izložba odabranih djela u Torontu, u Galeriji Cosner potvrđuje Medvešekov visoki međunarodni ugled hrvatskoga autora.

Izložba je otvorena do petnaestog rujna ove godine.

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Stara kuća bez oluka

HF

Zimsko jutro

HF

Arsen i Vitez

hrvatski-fokus

Ljubavne oluje

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više