Hrvatski Fokus
Najnovije vijesti

POLITIČKA KOREKTNOST – Pripadnici jedne manjine letvama tukli konja…

Konj kojega su tukli je njihov konj…

 

U Karlovcu su tamošnji pripadnici jedne manjine koja je u Europu prije podosta stoljeća stigla iz Indijskoga potkontinenta – koja se je sve donedavno nazivala ciganska manjina, a odnedavno naziva se romska manjina, jer, navodno, riječ „rom“, koja također potječe iz Indije, na tamošnjem ciganskom, pardon „romskom jeziku“ znači čovjek – letvama tukli konja. To su vidjeli neki drugi ljudi i pozvali policiju. Policija stigla i dvojicu „tukača“ letvama „lišili slobode“, kako bi rekle brojne glasnogovornice brojnih policijskih uprava. Večernji list je objavio sliku uhićenika i veliki broj policajaca koji ih vode (https://www.vecernji.hr/vijesti/zlostavljacima-konja-istrazni-zatvor-konj-smjesten-u-skloniste-1709390). Nijednom riječju nije napisano tko su „zlostavljači“ konja. Da nije slike ne bismo znali da su u pitanju naši, hrvatski i lokalni cigani, tj. Romi. To je ta naša globalizacijska „politička korektnost“ gdje se više ne govori istina, nego se za sve pronalaze razni pleonazmi.

A što se tiče zlostavljanja konja, i tu nema puno priče. Gledajući mlade „Rome“ oliti „Cigane“ dok ih vode na „informativne razgovore“ u policiju, prema njihovim licima i pogledima vidi se na daleko da im nije jasno zašto ih vode i zašto ih optužuju, jer onaj konj kojega su letvama tukli na dvorištu je njihov i što se tu onda ima netko miješati. Tako se radilo preko tisuću godina i tako će se raditi i nadalje, zasigurno misle njih dvojica. O nekakvoj „integraciji useljenika/doseljenika“ Angele Merkel ili švedskih luteranskih komunista – koji sebe nazivaju socijalistima – nema ni govora. U ovom slučaju desetine milijuna muslimanskih migranata koji su preplavili Europu od 2015. ne ćemo ni spomenuti.

I na kraju, osim pripadnika romske manjine, u cijelu priču uključen je još jedan pripadnik hrvatske manjine iz Like. Radi se o sucu istrage karlovačkog Županijskog suda Milanu Kosijeru. Na njemu je da kao sudac, pripadnik srpske manjine, odrapi kaznu zlostavljačima konja. A niti tu nije kraj cijeloj zavrzlami. U igri je i karlovački veterinar Berislav Špigelski – za kojega se ne zna je li pripadnik neke od brojnih hrvatskih manjina ili je samo najobičniji – „Hrvat“ – kojega će istraživati Hrvatska veterinarska komora zato što je nakon pregleda konja napisao da je “konj odlično”! 

Zrinko Horvat

Povezane objave

Vlada li Pupovac Hrvatskom?

HF

Bolno sjećanje na 35 hrvatskih mučenika

HF

Bakirov svjesni kurs prema Istoku

HF

“Odsjaj moga fotoaparata”

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više