Hrvatski Fokus
Kultura

Impresivna izložba Mladena Žunjića Otkrivanje tendencija

Veliki formati Žunjićevih apstrakcija

 

Suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar Mladen Žunjić predstavio se od 6. 7. do 10.9. 2023., velikom izložbom pozorno odabranih radova nastalih u vrlo aktivnom razdoblju proteklih desetak godina u Galerija kvART  – u impresivnom izlagačkom prostoru ,voditeljica galerije,organizatorica izložbe i promotorica je Martina Slovjak, na 1. katu Trgovačkog centraWestgate City (Westgate Shopping Center).

Atraktivna izložba aktualnog izbora predanog i nadahnutog slikara Mladena Žunjića nudi nam neposredan uvid u njegovo djelo, prezentirajući nam lepezu privlačnih nefigurativnih motiva, izvedenih u ulju i akrilu na velikim formatima platna, koji prije svega svojom naglašenom veličinom omogućuju umjetniku da se cjelovito i zgusnuto izrazi u realiziranju svojih artističkih ideja.

Izbor iz niza ciklusa Mladena Žunjića brojnih apstraktnih motiva premreženih nezaustavljivim energetskim nabojima u oceanima žestokog kolorizma temeljito govori o preokupacijama umjetnika, o njegovom pristupu slikarstvu i slikarskom stvaralaštvu.

U svakom slučaju, vrlo zanimljiva i izazovna izložba značajnog broja slika Mladena Žunjića u dobro odabranom izložbenom prostoru, poticajna za posjetitelje.

Slikar Mladen Žunić prezentirao je svoje djelo kroz ovaj fini izbor na najbolji mogući način, ne ustežući se od suočavanju s dobro poznatim temama modernog slikarstva, dajući svoj osobni iskreni doprinos suvremenoj produkciji.

Veliki formati Žunjićevih apstrakcija na ovoj izložbi sjajno su usklađeni s izlagačkim prostorom, zaokružujući vrlo uspješni izložbeni poduhvat i umjetnika i organizatora.

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Margareta Krstić iz Podkilavca izlaže svoje slike u Dubrovniku u palači Sponza

hrvatski-fokus

Dalekovidna Valentina Radoš

HF

Dislokacije Milivoja i Veljka Popovića

hrvatski-fokus

Zašto mladi šute?

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više