Hrvatski Fokus
Bosna i Hercegovina

Bosansko Grahovo – Dan sjećanja na na poginule hrvatske branitelje

Nakon blagoslova spomen obilježja u crkvi sv. Ilije proroka služena je sveta misa, koju je predvodio biskup Komarica uz župnika don. Davora Klečinu

 

U organizaciji Udruge za očuvanje kulturne i povijesne baštine „Don Juraj Gospodnetić“ Bosansko Grahovo i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a Herceg-Bosne podružnica Bosansko Grahovo u B. Grahovu održan je Dana sjećanja u spomen na poginule hrvatske branitelje.

U povodu obljetnice vojnih operacija „Ljeto 95“ i „Oluja“ i ove godine brojna izaslanstva iz RH i BiH prisjetilo 21 pripadnika 141. brigade i 7. gardijske brigade HV-a, koji su poginuli tijekom bitke kod Bosanskog Grahova u ljeto 1995.

Ovom prilikom blagoslovljeno je spomen obilježje, koje je izgrađeno u župnom dvorištu crkve sv. Ilije proroka u Obljaju kod Bosanskog Grahova.

Spomen obilježje blagoslovio je biskup banjalučki dr. Franjo Komarica, a posvećeno je poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima na području općine Bosansko Grahovo, stradalim Hrvatima općine Bosansko Grahovo u Drugom svjetskom ratu i poraću te civilnim žrtvama u Domovinskom ratu.

Nakon blagoslova spomen obilježja u crkvi sv. Ilije proroka služena je sveta misa, koju je predvodio biskup Komarica uz župnika don. Davora Klečinu.

Nakon mise izaslanstva su se uputila u centar grada, gdje su položeni vijenci na spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima, a vijence su položili roditelji i rodbina poginulih hrvatskih branitelja, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, kao i ostala izaslanstva.

Nedjeljnoj svečanosti nazočili su, među ostalim, izaslanstvo HNS-a BiH predvođeno ministrom branitelja u Vladi ZHŽ-a Mladenom Begićem i predsjednikom ŽO HDZ-a BiH HBŽ-a Draganom Kontom, gradonačelnik Livna Darko Čondrić, izaslanik ministra hrvatskih branitelja i dopredsjednika Vlade RH Tome Medveda, konzul RH u Livnu Božo Vodopija te izaslanstvo Splitsko-dalmatinske županije na čelu sa županom Blaženkom Bobanom.

jabuka.tv/u-bosanskom-grahovu-obiljezen-dan-sjecanja-na-poginule-hrvatske-branitelje/

Povezane objave

Život Hafiza Abdulaha Budimlije

HF

Mustafa Cerić: »Bošnjâk – böš! = turska rugalica za Bosance: Bošnjak – ništa!«

hrvatski-fokus

Bolja škola – crna budućnost

HF

Nisu li se u Stocu malo zaigrali?

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više