Hrvatski Fokus
Društvo

Dar mračnoj rupi

Nastavak Legende o Podkinu Jednouhom, pisca Kierana Larwooda

 

Nedavno je ugledni zagrebački nakladnik Znanje (ne mogu i ovom prigodom ne spomenuti davnu Hit biblioteku, dva puta po šest knjiga godišnje, no, tu su i brojne druge respektabilne biblioteke istoga izdavača) objavio nastavak Legende o Podkinu Jednouhom, pisca Kierana Larwooda, Dar Mračnoj Rupi, u prijevodu s engleskog Mate Marasa, u biblioteci Stribor i u serijalu Pet kraljevstava.

O posebnom utjecaju književnosti i Tolkiena na Larwooda ne treba posebno ni spominjati, no junaci su ponešto drugačiji u ovoj čudesnoj epskoj fantaziji i pripovijedanju priče o događajima prepunim herojstva.

Generacije mladih čitatelja ovdje će otkriti još jedan osebujni, nesvakidašnji svijet i njegove stanovnike, napeta, sudbonosna zbivanja.

Današnji čovjek jednostavno vapi za drugačijim, alternativnim svjetovima i neobičnim događanjima u kojima ipak, na kraju pobjeđuje Dobro.

Sve se svodi na neprestanu bitku Dobra i Zla.

Cijela se povijest temelji  na toj bitci, čiji se žar nikada ne gasi.

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Srčani udar i voda

HF

AFORIZMI – Dok ima, ima

HF

Kad se princ zaljubi u princa

hrvatski-fokus

Nema više sna

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više