Hrvatski Fokus
Znanost

Službeni podaci govore da je u Hrvatskoj tijekom 2021. umrlo oko 61.000 umirovljenika

CINIČNI SLOGAN – Misli na druge, cijepi se!

 

Kako donosi mirovina.hr, najcrnje slutnje ipak su se obistinile. Tijekom 2021. godine umrlo je više umirovljenika nego ikada u povijesti, čime je Hrvatska oborila čak i rekordnu smrtnost iz 2020. godine kakvu nismo imali još od kraja Drugog svjetskog rata. Prema službenim podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje 2021. godina (bez podataka za prosinac) odnijela je 60.815 umirovljenika, što je za čak 6.237 više nego u plandemijskoj 2020.

U 2020. ukupno su umrle 57.023 i tada je to bila 10,1 posto veća smrtnost nego u godini ranije, a „korona je bila četvrti uzrok smrtnosti“.

Iako se u članku neutemeljeno konstatira da je ovoliki broj umrlih umirovljenika „neposredna posljedica pandemije, bilo da je riječ o umiranju od covida-19 ili o nedostatku liječničkih pregleda i zdravstvene skrbi“, više je nego očigledno o čemu se radi. Nismo zaboravili propagandu o tome kako su „cjepiva“ 100 % sigurna i učinkovita i „Misli na druge, cijepi se“. Hoće li itko ikad pozvati propagandiste i agitatore na odgovornost ili će se sve jednostavno utopiti u kolektivnom zaboravu?

https://provjeri.hr/sluzbeni-podaci-govore-da-je-u-hrvatskoj-tijekom-2021-umrlo-oko-61-000-umirovljenika/

Povezane objave

Proglašeni novi članovi HAZU-a

HF

Arhitekti kulture smrti XXI. stoljeća na okupu

hrvatski-fokus

Zašto jača antiglobalizam

HF

Rawls ne donosi ni savršena rješenja

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više