Hrvatski Fokus
Uvodnik

Plenković na klauzuri u Mariji Bistrici Hrvatima dijagnosticirao “poremećaj pažnje”

Najavljenim izmjenama ZKP-a Plenković ulazi u višu fazu diktature

 

  • U Mariji Bistrici Plenković je organizirao klauzuru Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” kako bi imao priliku poslati neke od svojih poruka. A jedna od tih poruka koje je izgovorio u ovom zagorskom hodočasničkom mjestu je „postavljanje dijagnoze“ svim Hrvatima. Da, dobro ste pročitali, Plenković je u Mariji Bistrici nama Hrvatima pokušao „postaviti dijagnozu“. Naime, pozvao je članove uništene i odnarođene hrvatske političke stranke da u političkom prostoru rastumače postignuća Vlade iz zadnjih sedam godina „kako bi u idućoj izbornoj godini prevladao narativ činjenica, a ne manipulativnih naslova”. Plenković je doslovno izrekao ovu vrlo opasnu, diktatorsku glupost: „Apeliram na vas da se i vi malo prisjetite i da u ovom političkom prostoru, gdje se sve svodi na naslov, crticu, jer svi imaju poremećaj pažnje i to traje otprilike šest sekundi, da si uzmete vrijeme i malo detaljnije rastumačite barem dio ovoga o čemu sam govorio danas – onome što je iza nas, izazovima, krizama i strateškim ciljevima. Na tom putu trebate prevladati narativ činjenica, a ne narativ manipulativnih naslova, izvrtanja činjenica ili negativnog etiketiranja HDZ-a i Vlade“. Posebno je pojasnio sudionicama klauzure – a preko njih dakako ostalom članstvu stranke koje ga slijepo i za Judine škude slijedi – da laganje kako je sve lijepo i krasno za njegova sedmogodišnjeg mandata bude „adekvatno valorizirano u hrvatskoj javnosti“ i da to laganje „mora tumačiti puno osoba, kako bi napravili korake koji će im dati šansu za treći mandat”. Pa ako je i od Plenkovića, previše je!

Ni Kim Jong Un mu ne bi prigovorio

  • Andrej Plenković je očito brzo donio odluku za slanje poruka i naredbi svojim stranačkim drugovima hadezeovcima iz Marije Bistrice da do izbora sljedeće godine rade na uvjeravanju, prema njemu glupih i „neobaviještenih“ hrvatskih birača, sve dok ne počnu vjerovati u njegove veličanstvene ideje, poteze i pobjede u protekla dva mandata po uzoru na korejskoga diktatora Kim Jong Una. S druge strane, za neke mu druge poteze, ideje i „pobjede“ treba nešto više vremena. Primjerice kod mnoštvenoga i nepotrebnoga pokolja svinja u Slavoniji. Tu mu je trebalo malo više vremena da se sredi! Pod pritiskom javnosti i sukoba unutar HDZ-a u Slavoniji, Plenković je tek ovih dana sazvao „hitan sastanak“ u Vladi. Ako mislite da je na sastanak pozvao predstavnike seljaka i seljačkih udruga u Slavoniju kojima je na gerilski način poubijao svinje i bez pregleda i bez najava, grdno se varate. Njih nije pozvao. U Banske dvore pozvao je samo svoje posilne. „Zaboravio“ je pozvati novinare da nazoče sastanku, ali nije zaboravio – u maniri već spomenutoga Kim Jong Una – poslati poruku sa sastanka njegove vladajuće klike putem glasnogovornika, kućnoga prijatelja, maloga Marka Milića. A sada pročitajte što je na twitteru napisao mali Marko, isto ili jako slično kako je nekada u Jugoslaviji izvješćivao i lagao Milika Šundić, a u Pjongjangu i danas tamošnje spikerice na državnoj televiziji (na slici): »Predsjednik Vlade Andrej Plenković sazvao je danas sastanak s nadležnim institucijama u vezi suzbijanja afričke svinjske kuge. Struka je potvrdila opravdanost mjera hrvatske Vlade, koje rezultiraju stagnacijom širenja epidemije u Vukovarsko srijemskoj županiji. Bez intervencija, broj eutanaziranih svinja bio bi znatno veći. Nakon sastanka je ministrica poljoprivrede Marija Vučković medijima kazala kako su se mjere pokazale dobrima, kao i da su donijele određene učinke. Podsjetila je da je u Vukovarsko-srijemskoj županiji došlo do stagnacije slučajeva ali i da je oprez i dalje potreban.« Mene je stid ovo čitati što je mali Marko objavio, a nadam se da i vas koji to čitate.

Za NDH svinje se nisu ubijale, nego cijepile

  • Hrvati postaju sve razumniji i profesionalniji. Uče iz povijesti i ne daju se varati. Ovih dana u medijima objavio je Pero Šola Proglas od 22. lipnja 1943. o cjepivima protiv svinjske kuge u NDH (https://www.facebook.com/pero.sola.3/?locale=hr_HR). U tom Proglasu lijepo se vidi kolika je tada bila hrvatska država i kako su se vlasti Nezavisne Države Hrvatske od Banja Luke, Bjeljine i Bjelovara, pa sve do Zemuna, Županje i Zlatara zalagale da svi veterinari – i u onoj ratnoj oskudici – dobiju cjepiva (https://croativ.net/svinjska-kuga-1943-ovako-je-ndh-rjesio-taj-problem-54902/). U cijelom tom Proglasu ni riječi o ubijanju svinja niti se koristi ovovremeni, suvremeni globalizacijski pleonazam „eutaniziranje svinja“. Jer ubijanje samo vrše one vlasti koje nisu hrvatske.

Opasna, neprovediva i ishitrena najava

  • Plenkovićeva bahata najava izmjena Zakona o kaznenom postupku (ZKP) potvrda je njegove ne samo nedemokratičnosti, nego i potvrda njegova diktatorskog vladanja. Jer novinare i medije progone samo u nedemokratskim državama. Političari koji se boje medija i istine pribjegavaju ovakvim diktatorskim potezima. Iako je činjenica da je ova ideja, ova Plenkovićeva opasna namjera, neprovediva i ishitrena, odnosno znak njegove nervoze, ona je jako opasna ne samo po medije, nego i po ugled hrvatske države u svijetu. Ovom najavom pooštravanja progona novinara i svih medija koji mu se ne dodvoravaju i koje nije uspio kupiti, Plenković je ušao u višu fazu diktatorstva koja je svojstvena svim diktatorima u povijesti. Jer odjednom ne razlikuje stvarnost od želja, istinu od laži. Činjenica je da ovaj zakon ne će funkcionirati u praksi, ali je i činjenica da ga Plenković donosi kao mjeru pritiska na medije koje će progoniti a da i sam zna da ih ne će moći osuđivati. Dakle, u pitanju je strašenje medija i medijske scene što je možda i najgore u cijeloj ovoj priči gdje nam je vođa potpuno izgubio kompas.

Svojatanje legendarnoga nogometaša

  • U poplavi svojatanja svega hrvatskoga i izmišljanja da su svi u Bosni i cijeloj judeo-kršćanskoj Europi deset stoljeća prije Isusa Krista ustvari bili muslimani posebno se ističe vrhbosanski portal Stav (stav.ba/vijest/nas-miroslav-zvani-meho/4871?fbclid=IwAR12ViihmZXWQDIMYM3iXUzN_Z6-1SZ1Yio5BVSpgqoZh1R-QafCM9yVtvk). Nakon što su si umislili da su već uvjerili svoju nepismenu bosansku raju da su svi hrvatsko-bosanski kraljevi, kulini i banovi ustvari bili muslimani i „Bošnjaci“, sada su prešli i na Hrvate športaše. U članku o Miroslavu Brozoviću (Mostar, 26. VIII. 1917. – Mostar, 5. X. 2006.) ustrajali su na njegovu nadimku Meho i još su dodali laž da je umro u Sarajevu, a ne u rodnom Mostaru. Mogu ih još nekako i amnestirati ako lažu o ljudima za njihova života, ali kada lažu o mrtvima, to je već nešto gore, opasnije i morbidnije.

Bošnjačke laži povezane s vandalizmom

  • Rezultat sve brojnijih ovakvih muslimansko-bošnjačkih laži napadi su na preostale nemuslimane i na kršćanska groblja. Osmoga rujna ove godine uočeno je da su nepoznati muslimanski počinitelji vandalizirali sestarsko groblje Družbe Kćeri Božje „Betanija“, u istoimenoj sarajevskoj četvrti (https://www.nedjelja.ba/hr/vijesti/bih/vandalizirano-sarajevsko-groblje-betanija/30739). Razbacali su svijeće i smeće i na nekoliko mjesta palili su neke predmete. Ovaj vandalski čin nije novost, on je samo nastavak oštećivanja sestarskoga groblja.  

Zanimljiv komentar!

  • Na portalu Večernjega lista (vecernji.hr/kultura/mostar-je-prije-rata-bio-moj-raj-ali-unistio-ga-je-hrvatski-nacionalizam-1704781zanimljivi komentari) znaju biti zanimljiviji komentari od samoga članka. Jedan od takvih komentatora, Mislav Šturlan, jedan je od njih. Pročitajte što je napisao: »Sin Korčulanca iz Lumbarde Roka i Bošnjakinje Zinaide te stariji brat istoričara Dragana zanat je ispekao u sapunicama. Prva upečatljiva svjetonazorski bliska uloga bila mu je transvestita Vjerana u Naši i vaši da bi onda s Jelenom Veljačom bio u Vili Mariji. Ukratko, Damir i brat mu Dragan voljeli su gledati partizanske klasike poput Kapelskih kresova a osjetili su prvi dan rata gledajući upravo Valter brani Sarajevo s Batom Živojinovićem koji je tokom cijelog rata u Hrvatskoj ali i u BIH sjedio u Miloševićevoj stranci. Za to vrijeme tata Roko bio glavni u komitetu grada Mostara nakon čega su pobjegli za Lumbardu na Korčuli gdje je bila zajednička obiteljska vikendica. Tamo su tih devedesetih pa do kraja desetljeća kratili vrijeme čitajući Feral Tribune, Arkzin i Hrvatsku ljevicu a za Zagreb su oba došli dok je Tuđman već bio na samrti točnije Damir je bio na Akademiji dramskih umjetnosti a Dragan studirao povijest na Hrvatskim studijima. I dok se Damir povlačio po sapunicama Dragan je išao na skupove SRP-a kod Stipe Šuvara u gostima, pisao znanstvene radove o povijesti Dalmacije za vrijeme Mletačke republike te uprave maršala Marmonta. Na kraju krajeva kada ne mogu se baviti jednostavnijim temama oba su se počeli kleti u tekovine NOB-a i SFRJ. Dosta točno, no još točnije je da je Roko Markovima sin ing. agronomije, Hrvata s Lumbarde i Srpkinje, koja je iz Čapljine 1945 otišla s partizanskim oficirom u Beograd, a Rokov otac ponovo se oženio Hrvaticom iz Domanovića. Dalje, Rokova žena Zinaida je iz braka Srbina i Bošnjakinje, tj. muslimanke.« Nije lako povezati koliko je taj momak, oficir JNA iz Lumbarde imao žena i djece. A nije lako shvatiti niti tko je komu otac, majka, polubrat… Ali nakon ove zavrzlame jasno nam je otkuda tolika mržnja tih sinova od raznih majki prema svemu hrvatskomu. To što je otac svima njima, Roko, Hrvat, očito im je samo teret, a ne prednost.

Branderburška vrata sve će politike izdržati

  • Društvenim mrežama kruži slika Branderburških vrata – koja su izgrađena od 1788. do 1791. – na kojima su se kroz ne tako davnu povijest vijorile nacistička, homoseksualna, ukrajinska i sada se vijori izraelska zastava. Time je valjda zatvoren krug, od nacističke zastave simbola progona i ubijanja Židova, do izraelske zastave koja je sada u zapadnoj Europi u modi. Što znači kako politika i ukusi čine čuda!

Cijepljenje je i dalje – tabu!

  • Na istoku Engleske u Wisbechu igrao se ragbi meč i nakon sudara s protivničkim igračem umro je 27-godišnji Arturas Rudy. U pomoć su mu pritekli mnogi, hitna pomoć, policija, zračna hitna pomoć i vatrogasci, pokušavali ga oživjeti, ali nije mu bilo spasa. Kako piše The Sun, pretrpio je srčani zastoj i umro (https://www.thesun.co.uk/sport/24415126/girlfriend-tribute-rugby-player-collapsed-died-pitch/). Mediji pišu da je to „šokantna smrt“ i da je ostavio djevojku i dvogodišnjega sina. Nitko nije spomenuo da je ovaj engleski ragbijaš višestruko cijepljen. To su „zaboravili“.

Bratstvo i jedinstvo na djelu!

  • Ovih dana umro je Vjeran Zuppa, koji je bio „poznat“ po svom komunjarskom svjetonazoru, što nikada niti sam nije tajio. Poslije Zuppine smrti pojavili su se ljevičarski i oni drugi lešinari koji su zaduženi da mijenjaju povijest. O tomu rko su ti lešinari i kako su to „oni drugi lešinari“ pogledajmo što je o njima i Zuppi napisao znanstvenik Neven Sesardić: »Ponekad želite nekoga pohvaliti, a u stvari napravite nešto sasvim suprotno. To se prije par dana dogodilo Snježani Banović https://www.portalnovosti.com/to-je-taj-zuppa i Borisu Rašeti https://www.24sata.hr/show/preminuo-je-vjeran-zuppa-939063 kada su, slaveći Vjerana Zuppu, istaknuli kako je Zuppa bio uvršten među dvije tisuće najznačajnijih intelektualaca 20. stoljeća u publikaciji koju je objavio International Biographical Centre. U stvari, dovoljno je samo proguglati taj International Biographical Center da biste se uvjerili kako je riječ o običnoj prijevari. To je institucija koja je ljudima željnima priznanja jednostavno prodavala ono što su željeli: diplome, počasti, titule, spominjanje u biografskim leksikonima. Prije nekoliko godina glavni urednik jednog uglednog akademskog časopisa upozorio je svoje kolege da je upravo taj Centar o kojem s velikim uvažavanjem govore Banović i Rašeta na svojim mrežnim stranicama dobio diplome pod nazivom “Čovjek godine”, “Živa legenda”, “Istaknuti intelektualac”… Trebali ste samo platiti nekoliko stotina dolara i uskoro bi vam poštom stigla knjiga u kojoj bi vaše ime bilo navedeno u kategoriji koju ste za sebe odabrali. Takvi su leksikoni ubrzo postali poznati kao “Tko je tko među lakovjernim ljudima” i “Telefonski imenici s koricama od lažne kože”. Ili, što bi rekao Bing: “Hoćete slavu i priznanje? Nema problema, cijena – prava sitnica!” Sve u svemu, Banović i Rašeta su učinili medvjeđu uslugu svom heroju, a sve u nastojanju da dokažu njegovu intelektualnu veličinu. Epski neuspjeh!« (https://www.facebook.com/neven.sesardic) I na kraju o – krvnim zrncima. Zuppino prezime je – talijansko, iako se deklarirao Hrvatom, a njegovi hvalitelji su – naši Srbi! Dakle, bratstvo i jedinstvo! Na djelu.

Marijan Majstorović

Povezane objave

Most zlorabi Agrokor za lokalne izbore

HF

Izborna kampanja bez sadržaja

HF

Planskim manipulacijama do izborne prijevare

HF

Je li Plenković znao za guvernerove pregovore s Knightheadom?

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više