Hrvatski Fokus
Vanjska politika

Kada će Srbija napasti Kosovo!?

Srbija je spremna za napad na Kosovo. Sprječava je samo jedna znakovita stvar…

 

Krajem rujna u podcastu „Velebit“ gostovao je Željko Kekić, stručnjak za obavještajnu analitiku i rad tajnih službi, te se tom prilikom osvrnuo na krizu koja je nedavno izbila na Kosovu – točnije na neuspjelu oružanu pobunu kosovskih Srba. Akcija Kosovskih snaga (KFOR-a) i kosovskih specijalaca, koje obučavaju strane obavještajne agencije, uspjela je spriječiti oružanu pobunu koja je svoju bazu imala u kosovskom manastiru Banjska. Oružana pobuna predstavlja srpski kontinuitet u pokušaju povratka Kosova i Metohije.

Neuspjeh oružane pobune pokazao je sve nedostatke srpske tajne službe, a Kekić smatra, prema izvorima iz obavještajnih krugova, da je Srbija vojno spremna za rat s Kosovom, točnije za osvajanje sjevera Kosova. Jedina stvar koja sprječava vojni i politički vrh Srbije za ulazak u rat s Kosovom je strah zbog eventualnih posljedica bombardiranja NATO-a kojemu je Kosovo strateški važno.

Srpska novorođenčad se nakon 1999. deformirana rađa

Naime, bombardiranje Srbije (1999. godine), točnije Savezne Republike Jugoslavije, nanijelo je veliku štetu Srbiji. Na područjima gdje su padala NATO-ove bombe (koje su prema vojnim analitičarima sadržavale osiromašni uranij) rađaju se deformirana djeca, a Kekić tvrdi da se srpska novorođenčad u tim područjima rađa s istim deformacijama kao i djeca vojnog osoblja koje je radilo u talijanskoj vojnoj bazi Aviano, odakle su polijetali zrakoplovi koji su bombardirali Srbiju.

U vezi stanja u Hrvatskoj potvrdio je da skladištenje oružja u manastirima Srpske pravoslavne crkve nije novost, jer je 1990./1991. godine kao pripadnik hrvatske tajne službe svjedočio pokušaju skladištenja oružja u manastiru Gomirje u Gorskom kotaru. Tada je Služba za zaštitu ustavnog poretka (SZUP) uspjela spriječiti pobunu Srba u Gorskom kotaru.

Na pitanje voditelja, Marka Juriča, jesu li i danas crkve i manastiri u Hrvatskoj, kojima upravlja ogranak Srpske pravoslavne crkve, baze u kojima se nalazi naoružanje, Kekić je kao primjer naveo da je u jesen 2022. godine otkrivena velika količina oružja u „jednom srpskom mjestu, tijekom prekopavanja grobova radi nekog preseljenja“. I prema Kekiću, „to skriveno oružje pripisalo se nekom tamošnjem proti, parohu. Naravno da o tome hrvatska država, zbog partnera u Vladi (srpske manjine), pisnula nije”.

Naveo je vrlo zanimljivu situaciju vezanu uz paroha Srpske pravoslavne crkve: „I ispostavilo se da je taj proto, čije je vjerojatno oružje, a koje je novije od onog koje bi tamo moglo ostati od prije Oluje, bio jedan od moćniji ljudi u SAO Krajini na području Korduna, vidi se na snimcima iz tog vremena. Poslije (vojno-redarstvene operacije) Oluje otišao je u Srbiju, tamo učio ‘popoviju’ i vratio se u Hrvatsku, vjerojatno po zadatku službe”.

Ivan Božić, https://vigilare.info/oni/2023/10/srbija-je-spremna-za-napad-na-kosovo-sprjecava-je-samo-jedna-znakovita-stvar/?brdspl=1&campaign=VzBHSDFjTGZ1UXJwS2dDUnFORnVWZUh6Q2dFVmc0THdhcFNieEsrT0JiST0vigL0NO

Povezane objave

Bio-eko-tehno ruski fašizam

hrvatski-fokus

Za četrnaest mjeseci klerikalizam i populizam “nove vlasti” uništili su temeljne vrijednosti u Crnoj Gori

hrvatski-fokus

Putinov “kum” u Sankt Peterburgu bio je Anatolij Sobčak

hrvatski-fokus

Na dugi rok Peking gubi

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više