Hrvatski Fokus
Kultura

Ciklus anđela u akrilu Ivane Jovanović Trostmann

Ovi su anđeli nositelji, pronositelji dobrih vijesti koje će izmamiti osmijehe i olakšanje na našim licima

 

Ivana Jovanović Trostmann, iz Dubrovnika, suvremena je hrvatska likovna umjetnica, akademska je slikarica i autorica vrlo zapaženog složenog opusa, izrazitog i sugestivnog kolorizma, izlagala je na nizu uspješnih samostalnih izložbi u domovini i inozemstvu.

U pravo vrijeme, pojavljuje se njezin novi ciklus akrila na platnu i na drvu s motivima anđela, vrlo delikatno izvedenih u nježnom koloritu, pozorno nas i blago promatraju, uzdignutih, raširenih krila, spremaju se poletjeti i nekome donijeti glas.

Anđeli Ivane Jovanović Trostmann ističu se svojom posebnošću, doista su posve osebujni sa svojom fragilnošću, uronjeni u blage boje, noseći u svojoj jedinstvenoj pojavi optimizam i dobru vijest. Ovi su anđeli nositelji, pronositelji dobrih vijesti koje će izmamiti osmijehe i olakšanje na našim licima.

Svaki je anđeo priča za sebe, nije usporediv svojom pojavnošću s nekim drugim iz ovoga lijepoga niza.

Vrlo senzibilni ciklus dubrovačke slikarice, sjajno se uklapa u njezin opus u kojem dominiraju prozračni krajobrazi, vrlo krhke kompozicije sa cvijećem i naravno niz sakralnih motiva na kojima kontinuirano radi.

Ciklus anđela u akrilu na platnu i drvu ponajprije je dragocjeni i dobrodošli odmor za oči i dušu, toliko smo često okruženi ružnim.

Oni su ugoda i za oči i za dušu.

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Opasna privatizacija udruga i prostora

HF

Kureja

HF

Nastavak moje umjetničko likovne djelatnosti očituje se u slikarstvu

hrvatski-fokus

Portreti kipara Ivana Jakšića

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više