Hrvatski Fokus
Znanost

Dodatci prehrani i satovi

Na nadležnoj vlasti je da zabrani povezivanje prodaje dodataka sa satovima ili da su proizvodi iz uzgoja, prirodni proizvodi

 

Dio tvari potrebnih za održavanje zdravlja, nazvan je Dodatci prehrani. Ništa loše, jer i bez njih izdaci za zdravlje, koje se propisuju kao lijekovi, postaju sve viši. Među ostalima zato, čovječanstvo sve dulje živi. Međutim postavlja se pritom pitanje kakve to veze ime sa satovima. Pridodajmo i često rabljene izraze: zdrava hrana, prirodna hrana itd.

Jedna strana tvrtka, reklamira svoje proizvode na taj način da te dodatke povezuje s poklonom satova. Lijepi su satovi, ali ako ste vjerni korisnik tih proizvoda, što učiniti s tim satovima. Prvi zaključak, najstrože zabraniti da se sa satovima ili sličnim proizvodima, povezuju dodatci prehrani koji služe održavanju zdravstvenog stanja. Bit će osnovni proizvodi jeftiniji.

Neki reklamiraju svoje proizvode kao zdrave. Podrazumijeva se da ti dodatci pridonose zdravlju. Posebno zabrinjava da se takvi proizvodi proglašavaju prirodnima. U najboljem slučaju to mogu biti proizvodi, čiji je ulaz u njihovu proizvodnju, npr. ubrana gljiva ili jagoda, prirodnog podrijetla. Čim ih dotakne ljudska ruka i iskoristi u neku svrhu, to su proizvodi ljudskog znanja i vještina. Primjerice, uzgojene rajčice u staklenicima ili plastenicima nisu čak ni u dodiru s prirodom.

Na nadležnoj vlasti je da zabrani povezivanje prodaje dodataka sa satovima ili da su proizvodi iz uzgoja, prirodni proizvodi.

Janko Uzgajivač

Povezane objave

Bolesti dojke

HF

Svim zastupnicima uvid u sve dokumente TTIP-a

HF

Signal u nekoliko dana postao najpopularnija aplikacija na svijetu

hrvatski-fokus

Nužni su trajniji proizvodi

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više