Hrvatski Fokus
Uvodnik

Pomirbena poruka za Božić i Novu 2024. godinu Mile Bobana iz Austina u Teksasu

Nakon smjene 30 ministara, valjda je konačno došao na red i mandatar Andrej Plenković

 

  • Nazvao me u utorak prijatelj i rekao mi da je upravo pročitao nekoliko članaka u Jutarnjem listu i na Indexu i da su svi “na liniji” koju ja već godinama zastupam. Dakako, mislio je na protuglobalizacijsku “liniju”, “crtu”. I stvarno, i Index, i Jutarnji, pišu ono što su do jučer svesrdno – a i za lijepe novce – u cijelosti podržavali. Tako Jutarnji, bez zadrške, piše da je francuska Narodna skupština (Assemblée nationale) odbacila Macronov prijedlog zakona o migracijama (https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/iznenadujuci-ishod-francuski-parlament-odbacio-macronov-prijedlog-zakona-o-imigraciji-15403698; https://www.index.hr/vijesti/clanak/macron-zeli-uvesti-novi-zakon-o-migrantima-dozivio-tezak-udarac-izbili-i-prosvjedi/2519935.aspx). U nastavku Jutarnji piše: »OD SJEVERA DO JUGA U lipnju 2024. mogla bi se radikalno promijeniti Europa kakvu znamo!« U tom članku JUL raspreda zašto je došlo do raspada Europske unije nakon pobjede suvereniste i normalnoga čovjeka Geerta Wildersa u Nizozemskoj (https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/iznenadujuci-ishod-francuski-parlament-odbacio-macronov-prijedlog-zakona-o-imigraciji-15403698), čime napokon i Jutarnji priznaje da je propala multi-kulti politika Mutter Angele Merkel i da ta i takva njezina višegodišnja nametnuta politika u Bruxellesu sada pobire svoje brojne negativne plodove.
  • Jutarnji je pisao i o opasnom ubojici koji je kod švicarskog Siona, u mjestu Saint-Léonard u kantonu Valais, ubio ženu i muškarca i još jednu osobu ranio (https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/dvije-su-osobe-ubijene-u-svicarskoj-napadac-je-uhicen-nakon-osmosatne-potjere-15403792). Ni Jutarnji, a ni drugi slični globalizacijski mediji nisu napisali identitet ubojice – koji je nakon osam sati navodno uhićen – ali i samo prenošenje ove agencijske vijesti daje nadu. Treba podsjetiti da se slična pucnjava u Švicarskoj, u islamskom centru u središtu Züricha, dogodila prije sedam godina, 19. prosinca 2016., u kojoj su bile ozlijeđene tri osobe. Počinitelj je bio migrant iz Gane.
  • Isti dan u Jutarnjem je Karla Juničić pisala o tomu kako Australija drastično smanjuje broj migranata (https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/jedna-od-najbogatijih-zemalja-svijeta-drasticno-smanjuje-broj-migranata-pogledajte-kolike-su-nam-stanarine-15403957). Kako je ove godine na “zeleni kontinent” pristiglo pola milijuna migranata, vlada u Canberri želi to drastično smanjiti. Vladin je cilj otežati strancima kupnju postojećih nekretnina utrostručenjem naknada. A razlog je taj što se vladajući laburisti boje da će zbog brojnih migranata izgubiti sljedeće izbore.
  • A da je situacija s islamskim migrantima više nego po život opasna potvrđuje također članak u Jutarnjem listu od 12. prosinca 2023. godine koji donosi zastrašujuće podatke o ubojicama među učenicima u francuskim školama koji prijete smrću francuskoj učiteljici u školi ‘Jacques-Cartier’ u Issouu, blizu Pariza, jer je na satu pokazala učenicima prvog razreda tamošnje srednje škole sliku talijanskog slikara Giuseppea Cesarija (Rim, 14. II. 1568. – Rim, 3. VII. 1640.), remek-djelo iz XVII. stoljeća. Radi se o kultnoj slici koja visi u Louvreu i prikazuje božicu i četiri gole nimfe. Ova slika posljednjeg predstavnika rimskog manirizma, crtana između 1603. do 1606., nosi naslov ‘Dijana i Akteon’, u kojoj je Giuseppe Cesari, pravim imenom Cavaliere d’Arpino, naslikao na bakru i u njoj vizualno preveo Ovidijevu razigranost i pikantnu duhovitost s velikom vještinom i empatijom. Tema se temelji na Metamorfozama (III: 138-253), književnom izvoru koji su maniristički umjetnici najčešće koristili. Dakle, slika je bezvremenska, nešto najveće što su slikari narisali u povijesti čovječanstva, i kada vidimo da djeca muslimanskih doseljenih migranata u Parizu – a zamislimo samo kako bi tek reagirala djeca doseljenih muslimanskih migranata rođenih negdje u francuskoj provinciji – prijete ubojstvom nadarene mlade učiteljice, onda od multi-kulti Europe Mutter Angele ni “m” nema! I zato jako, jako zvone riječi Sophie Vénétitay, glavne tajnice sindikata nastavnika Snes-FSU, koja kaže kako ova prijetnja francuskih učenika muslimana i njihovih roditelja podsjeća na brutalno ubojstvo Samuela Patyja, učitelja povijesti i zemljopisa, koji je ubijen 16. X. 2020. u Conflans-Sainte-Honorineu na sjeveru Francuske nakon što je u razredu pokazao karikature proroka Muhameda.
  • Posebno je ugodno iznenadio članak Gojka Drljače istoga dana, 12. prosinca 2023., u kojem autor piše o raskidu CDU-a s propalom i preopasnom migrantskom politikom njihove donedavne šefice Angele Merkel (https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/procurilo-sveto-pismo-agresivno-brisu-nasljede-angele-merkel-ako-ne-budete-slijedili-pravila-15403875). Nakon što CDU iz dana u dan gubi potporu njemačkih birača u vladajućoj stranci su odlučili kako će napustiti dosadašnju Angelinu politiku prihvata migranata. CDU je pripremio novi temeljni program stranke u kojem se na prvoj stranici inzistira na njemačkoj dominantnoj kulturi, što je veliki svjetonazorski zaokret protiv globalizacije. U temeljnom programu stranke zapisano je da Njemačka ne može uspjeti “bez razumijevanja tradicije i običaja”, bez “njemačke kulture, jezika, kao i povijesti iz koje proizlazi odgovornost”. U CDU-u od migranata očekuju da poštuju njemačke vrijednosti i njemačke zakone, a u tom cilju migrantima postavit će “obvezujuće sporazume o integraciji”. To znači kako više ne vrijedi Merkeličina dogma da “islam pripada Njemačkoj”, stoga će novo vodstvo CDU-a u novi program stranke upisati: “Muslimani koji dijele njemačke vrijednosti pripadaju Njemačkoj”, što u prijevodu znači: Muslimani koji NE dijele njemačke vrijednosti NE pripadaju Njemačkoj”! Jasno i glasno!

Davor Filipović – trideseti smijenjeni ministar!

  • Afera smjenjuje aferu. Kako se pojavi nova afera, Andrej Plenković smijeni glavne aktere. Smijeni one koje je malo prije izabrao i postavio na čelo ministarstava i drugih državnih agencija. Dosad je već smijenio trideset (30) ministara, što je zasigurno svjetski rekord, rekord bez premca. I sve dotle dok Plenković smjenjuje ministre, a njega nitko ne pita za osobnu odgovornost, ovakvo će loše i nemirno stanje (po)trajati u Hrvatskoj. Dobro je prije neki dan jedan od njegovih rijetkih oponenata spomenuo da je upravo Plenković ovim smjenama već više puta izvršio državni udar!

Sve su kriminalne radnje snimljene

  • Smjena ministra gospodarstva Davora Filipovića novi je državni udar. Ova smjena je drukčija od sviju 29 prijašnjih smjena, jer su i uzrok neposredan povod jako drukčiji od prijašnjih. Ova smjena bi izazvala tektonski poremećaj u svakoj uređenoj državi i dovela bi do pada vlade i žurnih novih izbora, jedino u Hrvatskoj, gdje mediji u sprezi s političkom hobotnicom “iz sjene” i dalje drže Plenkoviću štangu, to nije slučaj. U slučaju smjene ministra Filipovića sve je jasno, i za hrvatsku javnost, i za sudstvo. Filipović i oni s kojima je dogovarao razne kriminalne radnje su snimljeni. O njihovim podzemnim radnjama postoji snimljena cjelokupna dokumentacija i tu više ništa ne treba sudstvu da napokon počne djelovati. To što se i u ovom slučaju otkrivenoga kriminala dosad neviđenih razmjera Plenković pravi bedast i govori da HDZ nije ničim umiješan u ove kriminalne radnje samo je dodatan znak njegove bešćutnosti i pokušaja da se i dalje zadrži u vladajućem sedlu. Budući je on, Plenković, sve te smijenjene ministre i njihove suradnike, osobno izabrao i postavio na njihove vladajuće položaje, on je nedvosmisleno najveći krivac i najodgovornija osoba ne samo u Vladi, nego i u hrvatskoj državi. Zato je bespotrebno spominjati i gubiti vrijeme na Davora Filipovića, Juricu Lovrinčevića, Nikolu Grmoju, Vladimira Šeksa, Franu Barbarića, Marka Ljubića, Marina Vlahovića, HDZ, Most, Domovinski pokret, Fimi mediju, TV Mrežu, PPD, HEP, INA-u… Njihovo spominjanje je samo pokušaj Plenkovića i njegovih kupljenih režimskih medija da javnost odvedu na drugu nebitnu stranu. Ako dosad nikada nije bila takva situacija, sada je da napokon počnu djelovati i DORH, i USKOK, i PNUSKOK. Vrijeme im je!

Ubojstvo članova obitelj Zec je bio kriminalni obračun!

  • U cijelosti potkapaticirani, nepismeni, nesposobni i ružni Tomislav Tomašević, zajedno s prepredenim srpskim etnobiznismenom Miloradom Pupovcem na Medvednici otkrili su tzv. spomen-ploču “obitelji Zec”. To je još jedna velika laž i velika prijevara, jer obitelj Zec nije ni srpska, nego je to obitelj iz Hrvatske u kojoj su bili otac Srbin Mihajlo i majka Hrvatica Marija Mesić, a njihovo troje djece su, prema Plenkovićevoj zlokobnoj Istanbulskoj konvenciji, ono za što se odluče nakon punoljetnosti kada će ih globalizacijski šamani na leđa zaroniti u vodu tijekom protestantskoga obreda. Da ne ulazim duboko u taj navodni “slučaj Zec”, dovoljno je ponoviti ono što sam zadnjih desetljeća više puta pisao, a to je da to nije bilo nikakvo ubojstvo Srbâ, nego da je to bio klasičan kriminalni obračun kriminalaca tijekom rata. Otac Mihajlo je bio mesar u Petrinjskoj i povezao se s kriminalcima da prodaje meso od domaćih životinja koje su mu tijekom rata dopremali iz Hercegovine i drugdje ti isti kriminalci. Kada on nije izvršio svoju zadaću, onda je, kao i u najobičnijem kriminalističkom filmu, odnosno kriminalnom mafijaškom obračunu, dobio prijetnju, a nakon toga uslijedila je likvidacija članova obitelji. Da je to loše, ne treba ni ponavljati, ali u kriminalnom miljeu, s kojim tada nije imala nikakve veze hrvatska vlast, tako se međusobno obračunavaju razne kriminalne skupine. To se najbolje vidi na bešćutnoj likvidaciji Mihajlove žene Hrvatice Marije, a posebice na još bešćutnijoj likvidaciji njihove kćeri Aleksandre. I sada to od godine 2000., otkako su na vlast došli crveni Kmeri, a to loše stanje nastavilo se i za vladavine “anemičnoga” Andreja, umjetno izazvan “slučaj Zec” služi hrvatskoj petoj koloni za udaranje po hrvatskoj suverenosti i samobitnosti. I zato treba osuditi i globalistu Tomaševića i velikosrbina Pupovca – a ponajvećma njihova šefa Plenkovića – što im dopušta, a i dozvoljava, da lažnim trikovima nabijaju Hrvatima stigmu da su genocidni i krivi i za ono za što nisu.

Protiv neprimjerenog političkog uplitanja stranih osoba ili skupina

  • Mađarski parlament Országház usvojio je 12. prosinca 2023. Zakon o zaštiti nacionalnog suvereniteta sa ciljem obrane zemlje od onoga što je vladajuća suverenistička stranka Fidesz nazvala “neprimjerenim političkim uplitanjem stranih osoba ili skupina”. Novi zakon donesen je u vrijeme brojnih nesuglasica i sukoba između mađarskoga premijera Viktora Orbána i Europske unije oko pitanja demokratskih prava u Mađarskoj te sa ciljem jačanja kampanje vladajuće stranke Fidesz uoči nadolazećih izbora za Europski parlament, koji se održavaju sljedećeg lipnja. U sklopu novog zakona, koji je u Országházu usvojen sa 141 glasom “za” i 50 “protiv”, bit će osnovano posebno tijelo koje će istraživati ​​i pratiti rizike političkog uplitanja. Također, zakon predviđa kazneno kažnjavanje stranaka ili skupina (ljevičarske novinare, tzv. civilne organizacije…) koje se natječu na mađarskim izborima ako se dokaže da dobivaju financijsku potporu iz inozemstva. Mađarska je ranije usvojila zakon koji je usmjeren na nevladine udruge koje primaju strana sredstva, posebice one koje financira liberalni milijarder i lažni filantrop George Soros.

Srbijanka nagrađena u Rijeci

  • Nastavlja se bratstvo i jedinstvo između Srbije i Hrvatske i na kulturnom polju. U Rijeci na 16. međunarodnom festivalu književnosti “Dani prijatelja knjige” je Srbijanka iz Pančeva u Banatu, Aleksandra Mihajlović, dobila “Književno pero” za “roman godine izvan naklade Hrvatskog književnog društva”! “Roman godine” se zove “Minijature” za koji je povjesničarka Ivana Spasović tijekom dodjele nagrade rekla da je “premostio meridijane i razdoblja kako bi spojio nekoliko izuzetnih žena, od srednjeg vijeka, preko onih iz XIX. stoljeća, do danas”. Ovaj događaj popraćen je pohvalno i u beogradskoj Politici što je rijetkost, ali i pokazatelj koliko se je srozala ne samo riječka kulturna scena.

Spomenik kriovotvorina

  • Je li zagrebački spomenik žrtvama Holokausta krivotvorina? Portal Index kaže da jest (https://www.index.hr/vijesti/clanak/zagrebacki-spomenik-zrtvama-holokausta-mozda-je-plagijat-smatraju-strucnjaci/2262724.aspx). Radi se o plagijatu instalacije talijanskog umjetnika Fabija Maurija Il Muro Occidentale o del Pianto (Zapadni zid ili zid plača) nastale 1993. godine, kada je prvi put izložena na 45. Biennalu u Veneciji, piše Index, što znači da je rad arhitekta Dalibora Stošića plagiran. Stošić kaže da njegova ideja nije krenula ni od jednog spomenika ili ičijeg umjetničkog djela ili muzeja, nego je citat iz Spielbergovog filma Schindlerova lista transponiran u drugi medij. Tko je u pravu, još se ne zna! Ali nije dobro za naše uši.

Kako su jugokomunisti otimali Hrvatima privatno vlasništvo

  • Ovo je pred neki dan napisao odvjetnik Mate Knezović: »Ovako su to gologuzi komunisti radili s vlasništvom: 1. Oteli su privatno vlasništvo i proglasili ga (otprilike vrijeme od 1945. do 1952.) državnim, kojim su oni, naravno, upravljali i bogatili se; 2. Zatim su državno proglasili društvenim (otprilike vrijeme od kraja 1965. – 1989.) da bi napravili što veću smutnju. Naravno da su oni i tim upravljali; 3. Zatim su u “tranziciji” društveno vlasništvo ponovno proglasili državnim (početak devedesetih); 4. Nakon toga su takvo državno vlasništvo, u daljnjoj pretvorbi i privatizaciji, učinili svojim (još traje). Tako su nekad gologuzi šumski otpadnici postali vlasnici svega i svačega (https://www.facebook.com/Mate.Knezovic777). Svaka ti čast Mate, jako si dobro stvar “detektirao”.

Marina voli cajke

  • Saborska zastupnica SDP-a Marina Opačak Bilić iz Broda na Savi bila je na koncertu srbijanske cajke Aleksandre Prijović (https://www.tportal.hr/showtime/clanak/saborska-zastupnica-pokazala-kako-se-provela-na-koncertu-aleksandre-prijovic-20231204). Snimili su je kako na koncertu cupka i veseli li se. Nije jedina. Tu vrstu primitivne glazbe vole i slušaju i druge njezine kolegice iz Sabora. Primitivizam i neznanje nemaju ni granica, a ni političku stranku.

Mile za sve njih ima riječi hvale i razumijevanja

  • I za kraj Uvodnika dat ću napis nadaleko poznatoga hrvatskog emigranta Mile Bobana (21. kolovoza 1939.) iz Sovića kod Gruda, koji je kao osamnaestogodišnjak, kojega su progonile protuhrvatske jugoslavenske vlasti, napustio svoju Hrvatsku i pobjegao u Francusku. Nakon Pariza stigao je u San Francisco, a sada već duže vrijeme živi u Austinu u Teksasu. Mile Boban je sudionik svih važnih događanja u emigraciji proteklih desetljeća. Iako je u poodmakloj životnoj dobi njegova razmišljanja su suvremena i bezvremenska. Posebno ga treba pohvaliti na njegovu odnosu prema onima koji su bili vjerni sluge jugo režima i kojima je mozak ispran. Umjesto da ih napadne, a trebao bi, Mile za sve njih ima riječi pohvale i razumijevanja. Time je Mile prevladao sve njih i on je – priznali mu to ili ne – najveći živući Hrvat koji doslovno i u cijelosti živi hrvatsku pomirbu najvećega hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana. A sada slijedi predbožićna Milina poruka.

Hrvatsko zajedništvo i pomirba!

  • »Bog! Svi moji vrlo dragi i poštovani hrvatski prijatelji. Molim Vas, poslušajte me iskreno a razumite me onoliko koliko vam Vaši današnji hrvatski osjećaji to dopuštaju i dozvoljavaju. Mnogi vi znate da sam ja napustio našu, a ne samo moju HRVATSKU, kada sam bio mladić od 18 godina, a morao sam ju napustiti zbog pritiska jugoslavenskog režima na mene protiv kojeg sam se borio. To govorim zato jer mi neki, da ne kažem mnogi, zamjeraju da mnogo pišem o prošlosti koja mnoge danas ne zanima. To može biti tako za one koji tako misle kao što i ja mislim da ja od njih nisam uopće ništa pročitao ni saznao, jer oni ništa ne pišu o našoj hrvatskoj prošlosti. Došao sam u emigraciju u kojoj sam razvio moje hrvatske državotvorne osjećaje. Pred Hrvatskom crkvom u Parizu kupovao sam sve što sam god mogao kupiti od hrvatskih novina, brošura, časopisa itd. I tako, sve malo pomalo, sazrijevao sam do spoznaje da je nama Hrvatima potrebno ZAJEDNIŠTVO. Do tog našeg hrvatskog zajedništva se nije moglo doći a ni do našeg hrvatskog IZMIRENJA, POMIRBE. Do tog izmirenja – skoro – nije se moglo doći jer je HSS sebe smatrao legitimnim nasljednikom Hrvatske a isto tako i Hrvatski Oslobodilački Pokret (HOP), koji je sebe smatrao nasljednikom Nezavisne Države Hrvatske (NDH). Tu su se koplja lomila, tako da sam ja napisao Vjekoslavu Maksu Luburiću jedno pismo vrlo žučljive naravi od 53 pitanja. Šteta da u ta vremena nisam preko indiga sebi kopiju napravio i sačuvao za pokriće vjerodostojnog pisma. Prilažem sliku kopije tog pisma kojeg je meni Maks Luburić napisao 3. ožujka 1963. Kako je pismo čitljivo, nije ga potrebno prepisivati. Pismo se nalazi u knjizi “Pisma Vjekoslava Maksa Luburića 1952.-1969.”, stranica 125. Ja sam mislio da će se Maks po meni raspištoljiti – kako ga naš hrvatski neprijatelj opisuje – a on meni odgovara očinski, hrvatski, prijateljski, državnički, pomirbeno, snošljivo: “A kad ti srce rekne da vjeruješ starom Maksu, onda mi se javi”. Vjerovali ili ne to je mene uvjerilo u hrvatsko ZAJEDNIŠTVO, a to je moje čvrsto uvjerenje da je na osnovi tog mojeg žučljivog pisma Maks puno toga koristio u svojim porukama IZMIRENJA (POMIRBE) USTAŠA i HRVATSKIH PARTIZANA, u napisu koji je tiskan u “ISTARSKOJ DRINI”, br. 3.-4., 1964., str. 18.-21. Prilažem ovdje poveznicu sadržaja ZAŠTO SAM JA POSTAO ČLAN HRVATSKOG NARODNOG OTPORA (HNO) (https://otporas.com/svi-mi-imamo-svoje-zasto-i-svoje-zato-zasto-sam-ja-postao-clan-hrvatskog-narodnog-otpora/). Stoga molim čitatelje da pročitaju sadržaj i mnogo toga će im biti jasnije. Možda bi se iz svega moglo zaključiti da je moj životni put moje političke emigracije bio vojničkog karaktera. Eto dragi moji kroz našu trinaeststoipolstoljetnu povijest Hrvati su uvijek imali neku vrstu znaka za svoju osobnu i državnu obranu kojeg su zvali ŠTIT. Ja sam u mojim naporima i radnjama za hrvatsku stvar nadodao na tu riječ ŠTITONOŠA. Eto, sada znate što prije niste znali. Srdačan pozdrav svima! Bog! I ako se ne čujemo, želim svima Sretan Božić i Sveto Isusovo Porođenje! Sretna Vam svima blagoslovljena i berićetna Nova 2024. godina! Mile Boban«.

Marijan Majstorović

Povezane objave

Farmakomafija preko Covid-fašizma radi veliki biznis

hrvatski-fokus

Plenković dvaput izazvao državni udar!

hrvatski-fokus

DEMOKRACIJA NA DJELU – Referendum na policiji! Zašto ne?

HF

Spomen-ploča brani Hrvatsku

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više