Hrvatski Fokus
Uvodnik

Sve je više stranaca i globalizacije

Unatoč svemu, sretna Vam Nova 2024. godina!

 

  • Na kraju svake godine sumiraju se rezultati, uspjesi i neuspjesi. Gledajući s političke strane, sve je manje Hrvatske i Hrvata, a sve je više stranaca i globalizacije. Predsjednik Vlade Andrej Plenković na političkom planu nametnuo se kao apsolutni vladar, tiranin ili diktator u Rimu, za razliku od razdoblja od 1990. do konca 1999. godine kada je po ustavu predsjednik Franjo Tuđman imao dosta velike predsjedničke ovlasti a nije ih koristio, bez obzira što mu i 24 godine nakon smrti to lažno spočitavaju oni koji su protiv bilo kojeg oblika hrvatske državnosti. U današnjem polupredsjedničkom sustavu Plenković je predsjednika države pretvorio u maskotu, a predsjednika Sabora u najobičniju dvorsku ludu koja se pojavljuje u javnosti tek s kratkim izjavama uoči Uskrsa, uoči obilježavanja Oluje, te uoči Božića i Nove godine koje mu netko drugi sroči. Nepobitna je činjenica da Plenković vlada poput tiranina, jer vlada samovoljno i nasilno. S druge strane, istina je i da vlada po uzoru na rimske careve, jer je, kao i neki od njih u povijesti, prigrabio neograničenu vlast koja im po rimskom Senatu nije pripadala.

AP odlučuje o svemu

  • U Hrvatskoj zadnjih već gotovo osam godina sve što se događa sve je u režiji A. Plenkovića. On bira i smjenjuje ministre i druge svoje suradnike onoga trenutka kada mu zasmetaju ili postanu opasnost da se razotkriju sve njegove kriminalne i protuhrvatske globalizacijske radnje. On bira suce i smjenjuje ih. On sucima određuje i naređuje kakve će presude donositi. On, i to sam, odlučuje kolika će biti cijena goriva na benzinskim postajama, neovisno o tomu što smo u tzv. kapitalističkom sustavu u kojem bi svaki pravni subjekt trebao imati pravo određivanja cijena svojih proizvoda. Danas u Hrvatskoj i ruski Lukoil i mađarski MOL imaju iste cijene goriva, isto kao i u vrijeme zloglasne partizanke i nepismene političarke koju tamo neki izrodi dižu u nebesa u školskim udžbenicima.

Sikhi, Hindusi, muslimani…

  • Plenković nam je uvezao veliki broj stranaca. Stvaran broj ne znamo. Taji se. Prema nekim izvorima samo ove godine službeno je uselilo 285.000 stranaca. U isto vrijeme 16 puta mnogoljudnija Italija uvezla je 85.000 stranaca. Zagreb ih je pun. Uvijek su u istoj crnoj jakni u kojoj su i došli iz Nepala, Bangladeša, Pakistana ili Indije. Pitanje zaraza je samo pitanje dana. Mora se priznati kako nisu svi strani radnici jednako opasni ili jednako prihvatljivi, igramo li se rječnikom o “integraciji stranaca” propale političarke Angele Merkel. Susrećem ih po Zagrebu i s njima razgovaram. Katolički Filipinci su prihvatljivi, susretljivi, nasmiješeni. Opasnost su muslimani iz Bangladeša, Pakistana ili Indije. A iz Indije su osim muslimana stigli i neki drugi ljudi, nadamo se miroljubiviji. Mislim na hinduse. Tu su i Sikhi, koji su tradicionalni s onim svojim turbanima. Navodno su dobri, ali nikada ne smijemo zaboraviti da su upravo Sikhi kao osobni višegodišnji čuvari, tjelohranitelji Indire Gandhi ubili indijsku premijerku. U nju su ispalili 16 metaka. Nepalci su 80 posto hindusi, a 20 posto budisti. U Pakistanu i Bangladešu su svi muslimani, kršćani žive u katakombama. K nama su iz tih muslimanskih država stigli samo muškarci, i to mladi muškarci što je problem o kojemu se u medijima šuti. Jer su svi tzv. mainstream mediji pod Plenkovićevom kapom. On ih financira s novcima iz globalizacijskoga lonca da nas obmanjuju. Kao i sve druge njegove pomoći poput ovih božićnica za umirovljenike. Unatoč svemu, sretna Vam Nova 2024. godina!

Kölnska katedrala zatvorena za vjernike tijekom božićnih blagdana

  • »Stroge sigurnosne mjere u europskim crkvama: Francuska šalje policiju da štiti vjernike«, naslov je na Badnjak članka u Večernjem listu (https://www.vecernji.hr/vijesti/video-stroge-sigurnosne-mjere-policija-na-badnjak-pretrazuje-vjernike-u-katedrali-u-kolnu-1733952). U istom članku podnaslov »Stroge mjere u Kölnu na Badnjak: Pregledavaju sve kod katedrale u strahu od napada«, upozoravaju na otkriveni plan napada na poznatu kölnsku katedralu, službenoga naziva “Katedralna crkva Svetog Petra i Djevice Marije”, čija je počela gradnja na Veliku Gospu 1248. godine. Prva rečenica u članku glasi: »Austrijska unutarnja obavještajna služba privela je četiri osobe u istrazi o islamističkoj mreži, priopćilo je ministarstvo unutarnjih poslova. Uhićenja su uslijedila nakon naznaka mogućeg napada na crkvu u Beču…«, a u nastavku članka piše: »Ministarstvo unutarnjih poslova u Beču priopćilo je da je sigurnosna situacija u Austriji i diljem Europe napeta. Sigurnosne službe stoga su tijekom božićnih blagdana poduzele mjere opreza u obliku pojačanog nadzora i praćenja javnih prostora«. A nadasve zanimljivi su komentari. Prva tri ovako zbore: »Willkommen danas placaju cijenu. Tko bi rekao da će doći vrijeme gdje će domaćin živjeti u strahu od gosta?« (CrniKarton7); »Danke Mutti Merkel!« (Vlaskoulicanec4.0) i »Prošlu godinu mi se Nijemac žalija da ne smi izaći van, i ne želi više. Politika je bila na strani migranata i svaki protest se upotrijebija protiv domaćih. E sad, ne daj Bože krvi. Hoće li političari odgovarati? Možda ipak dođe vrime da i oni budu odgovarali za islamizaciju Europe« (Levanto). Činjenica je da je svaki sljedeći Božić u Zapadnoj Europi, u koju su nahrupili milijuni muslimanskih migranata, sve nesigurnije. Ove godine zabranjene su mise u poznatoj kölnskoj katedrali. Možda je to Mutti Angela i htjela.

Ministar Fuchs se mora ispričati!

  • Nastavnika u zagrebačkoj srednjoj “Strojarskoj tehničkoj školi Frana Bošnjakovića” maltretirali su, izazivali i napali učenici tijekom nastave. Nastavnik je jednoga udario jer se je morao obraniti. Drugi je učenik (ili učenici) sve snimio i nakon toga počeo je medijski napad na nastavnika. Stigla je Plenkovićeva policija i u bajbok strpala napadnutog nastavnika. Nakon toga javlja se javnost i probija medijsku blokadu. Traži da se čovjek brani sa slobode, a neki su zatražili i od ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa da se ispriča jer je povjerovao u laž da je nastavnik bio u “alkoholiziranom stanju”. Kako je u hrvatskom školstvu malo dobroga, a sve više lošega, jer se prihvatio zapadnjački model obrazovanja u kojem loši učenici imaju sva prava da maltretiraju nastavnike, a nastavnici to moraju trpiti, jer će im se dogoditi kao i ovom napadnutom nastavniku da ga dva dana nevinoga drže u “pritvoru”, jer to malo bolje izgleda nego u – “zatvoru”. A ustvari radi se o istoj prostoriji i istom zatvorskom tretmanu.

Nepismeno pismo podrške ravnateljici Bosiljki

  • I sada dolazi klimaks. Dolazi primitivizam u neviđenom obliku. Najvjerojatnije pod pritiskom ravnateljice škole Bosiljke Galenić od 50-ak djelatnika škole, njih šesnaest (16) potpisalo je krajnje nepismeno pismo u kojoj se ravnateljica pokušava rehabilitirati (https://www.index.hr/mobile/vijesti/clanak/profesori-iz-skole-u-kojoj-se-dogodila-tucnjava-poslali-pismo-javnosti/2523657.aspx). Kako sam već spomenuo, pismo je sročeno nepismeno, na razini osnovnoškolca. Mučno ga je i čitati. Primjerice, piše “u vidu”, a treba “u pogledu”, piše “firma”, a treba pisati “tvrtka” i slično. A piše i ovo: “Rad u školi je naš poziv, a našom školom se ponosimo i s veseljem dolazimo svaki dan na posao! U prijateljskoj i opuštenoj atmosferi radimo svaki dan, međusobno se uvažavamo i surađujemo i zadovoljni ulazimo u razrede. Kolektiv, zajedno s ravnateljicom, je homogen, međusobno se uvažavamo i surađujemo…”, pa “Škola je iznjedrila uspješne učenike koji nas rado posjećuju i kao već odrasli ljudi, kako bi pozdravili svoje bivše razrednike i profesore”, “Profesor Titan učenike je vodio u firmu Viessmann kako bi upoznali tehnologiju proizvodnje toplinske energije i Institut graditeljstva kako bi učenici upoznali protokole ispitivanja metalnih materijala. Učenici se vode u na Dane otvorenih vrata FSB-a, FER-a i PMF-a budući da isti uspješno upisuju fakultete nakon završetka škole… ponosni smo na pozitivno ozračje koje vlada u školi, ponosni smo na naše učenike, ponosni što nam se još dugo poslije završetka škole javljaju i radosno nam govore o svojim uspjesima u životu. Nastavnici i zaposlenici se druže, odnos s ravnateljicom je vrlo korektan i možemo zaključiti kako je ova škola ugodno mjesto za rad”. I tako u tom stilu od kojeg se svakom normalnom čovjeku povraća. I na kraju dolazi šećer neznanja. Popis svih 16 potpisnika je tako sročen da iza prezimena ide ime, ali bez zareza iza prezimena, a dvije su profesorice potpisane drukčije, najprije ime pa dva prezimena, a ostalih četrnaestero bez zareza iza prezimena. I ti profesori predaju na srednjoj tehničkoj školi u Zagrebu školske godine 2023.-2024. Tuga i jad hrvatskoga srednjeg školstva.

Papin dokument razdora

  • Poljska biskupska konferencija izjavila je da osobe koje su u istospolnim vezama “ne mogu primiti blagoslov” nakon što je papa Franjo u Vatikanu izdao suprotan dokument, Fiducia Supplicans, kojim se odobravaju blagoslovi za tzv. istospolne parove. »Budući da je prakticiranje spolnih radnji izvan braka, to jest izvan neraskidive zajednice muškarca i žene koja je otvorena prijenosu života i uvijek prekršaj protiv volje i mudrosti Božje izražene u šestoj zapovijedi, ljudi koji su u takvom odnosu ne mogu dobiti blagoslov. To se posebno odnosi na osobe u istospolnim vezama«, napisao je vlč. Leszek Gęsiak, glasnogovornik Poljske biskupske konferencije, nakon savjetovanja sa članovima Stalnog vijeća konferencije. Nije Poljska biskupska konferencija ostala sama, isto misle i Ukrajinska biskupska konferencija, te 500 britanskih svećenika. Svi su oni poručili papi Franji – Ne! I većina Američke biskupske konferencije je protiv pape Franje, te Kazahstan, Zambija, Nigerija, Malavi, Kenija, Južnoafrička Republika, Zimbabve, Mali, Gana, Madagaskar… Od 54 afričke države, 31 ima zakone koji kriminaliziraju homoseksualnost. Biskupska konferencija Malavija poručuje da “blagoslovi bilo koje vrste” za “istospolne zajednice bilo koje vrste” ne će biti dopušteni. U Zambiji je gay seks kažnjiv od 15 godina i doživotnog zatvora, a zakon ga stavlja u istu razinu kao i sodomiju. Malavijski zakoni zahtijevaju do 14 godina zatvora za homoseksualni odnošaj, s mogućnošću tjelesnog kažnjavanja osuđenih. Poznati njemački kardinal Gerhard Müller, koji je prethodno bio na čelu vatikanskog ureda za doktrinu, rekao je da je ta Papina deklaracija “samokontradiktorna” jer i dalje govori da su istospolni odnosi u suprotnosti s Božjim zakonom, dok je istospolnim parovima omogućila da prime blagoslov. “Crkva ne može slaviti jedno, a podučavati drugo”, napisao je Müller u eseju objavljenom u vjerskim medijima.

Katolička Crkva u Maliju ne će slijediti nikakvu novu politiku

  • Kazahstanski biskup Athanasius Schneider, koji se dugo protivio tzv. progresivnoj sklonosti pape Franje, nazvao je novu politiku “velikom obmanom”. Svećenici bi trebali biti svjesni “zla koje prebiva u samoj dozvoli da blagoslovi parove u nepravilnim situacijama i istospolnim parovima”, rekao je Schneider. On i kazahstanski nadbiskup Tomash Peta rekli su u izjavi na mrežnoj stranici časopisa Catholic Herald da su zabranili svećenicima u svojoj nadbiskupiji da obavljaju “bilo kakav oblik blagoslova” za istospolne parove. “Katolička biskupska konferencija Nigerije uvjerava cijeli Božji narod da učenje Katoličke Crkve o braku ostaje isto”, navodi se i dodaje: “Stoga u Crkvi ne postoji mogućnost blagoslova istospolnih zajednica i aktivnosti”. Abbé Jean-Marie Djibo, svećenik u nadbiskupiji Bamako u zapadnoafričkoj državi Maliju s muslimanskom većinom, rekao je da Katolička Crkva u Maliju ne će slijediti nikakvu novu politiku i traži da Vatikan objasni svoju odluku. “Crkva u Maliju ne slaže se s odlukom Vatikana koja se odnosi na homoseksualne parove, a ovdašnji biskupi i svećenici pozivaju vjernike Crkve da ih uvjere da se ta odluka ne će primjenjivati. Ova odluka odnosi se samo na Vatikan, a ne na nas”, rekao je Djibo.

Kissingerova zločinačka agenda iz 1974. godine

  • Što više proučavamo izvješće iz 1974. Henryja Kissingera (114. Memorandum o razgovoru, Washington, 31. svibnja 1974.), sve više postajemo svjesni da je krajnji cilj ove agende masovna depopulacija čovječanstva. Kissinger je raspravljao o međunarodnoj populacijskoj politici sa skupinom stručnjaka izvan američke vlade. Zašto im je to toliko važno? Vjerujemo da je odgovor krajnje jednostavan: manji broj ljudi na planetu puno je lakše kontrolirati, a većeg broja se boje jer kada dijelu velike mase ‘pukne film’ onda to dovodi do masovne histerije, a njima slijedi linč od strane mase! Nemojte zaboraviti što se događa kada masa poludi: sjetite se oblika masovnog ludila s početka proglašavanja ‘pandemije’: tukli su se za toaletni papir! Oni, zagovornici ove zločinačke agende, u zadnje tri godine su došli do točke kada više nema povratka. Usprkos svim pokušajima da zataškaju istinu o cjepivima, o ne pružanju pravilne liječničke skrbi ljudima s raznoraznim respiratornim bolestima, namjernog korištenja lijekova koji dokazano nisu pomagali oboljelima, dapače, poznate nuspojave tijekom kliničkih ispitivanja ubile su preko 40 posto ispitanika te su ta istraživanja prethodnih godina bila ukinuta (radi se o remdesiviru), namjernog sakrivanja istine i ne korištenja jeftinih lijekova koji su dokazano pomagali oboljelima ukoliko su bili primijenjeni na vrijeme i u pravilnim dozama (ivermektin i hidroksiklorokin). Usprkos masovnoj cenzuri istine koju još uvijek provode, usprkos masovnoj histeričnoj propagandi o nužnosti cijepljenja cijelog čovječanstva eksperimentalnim cjepivima – istinu nisu uspjeli zaustaviti i sada im više nema povratka od cilja s obzirom da osviještena masa počinje glasno zahtijevati odgovornost onih koji su sudjelovali u ovom neviđenom zločinu protiv čovječnosti.

Zločinci bez savjesti

  • Vjerovati da će nas neke nove, poštenije vođe, pojedinci, spasiti jest ideologija koja redovito dovodi većinu čovječanstva u robovsku poziciju i sve se stalno vrti u krug, samo mijenjaju nazive istih robovlasničkih društvenih uređenja! Budite svjesni da oni koji podržavaju ove zločine nemaju trunke savjesti, svi smo svjedoci zadnjih godinu dana kako se svakojaka društvena priznanja dijele isključivo onima koji odlučno podupiru svim sredstvima ovu agendu! Nadalje, preporučamo svakomu da dobro prouči informacije na 20. stranici Kissingerovog Izvješća (https://pdf.usaid.gov/pdf_docs/pcaab500.pdf): ništa u prikazanim statističkim brojevima o broju svjetske populacije tijekom ljudske povijesti nema logike.

Bio je Hajdukov junak, a sad odlazi k srpskom prvoligašu

  • O važnosti hrvatskoga jezika ne treba ni govoriti. Treba stalno učiti, To potvrđuje i naslov na portalu Dnevno.hr od 23. XII. 2023. (https://www.dnevno.hr/sport/nogomet/bio-je-heroj-hajduka-a-sada-odlazi-u-srpskog-prvoligasa-2296549/) »Bio je heroj Hajduka, a sada odlazi u srpskog prvoligaša«! Upitao sam jezikoslovca i lektora Ivana Markovića da nam pojasni ovaj, po meni malo nezgrapni naslov. Evo što je I. Marković napisao: »To je sasvim dobar naslov. Naime, prijedlog u može se slagati čak s trima padežima, i to s genitivom, kao u ovom slučaju, te s akuzativom (idem u Zagreb) i lokativom (bio sam u Zagrebu). U sjevernim krajevima Lijepe Naše prijedlog u rabi se ponajviše s akuzativom u lokativu, a njegova uporaba s genitivom češća je u južnim krajevima. Kad se prijedlog u rabi s genitivom, tada znači isto što i prijedlog kod kojim se izriče pripadanje komu ili čemu (u njih ima svega dosta = kod njih ima svega dosta). A što se tiče naslova Bio je heroj Hajduka, a sad odlazi u srpskog prvoligaša, on se može izreći i hrvatskije: Bio je Hajdukov junak, a sad odlazi k srpskom prvoligašu (heroj Hajduka čista je srpština preostala u nas iz jugoslavenskog doba). Ni u kojem slučaju ne bi bilo dobro reći: a sad odlazi kod srpskog prvoligaša, jer mi Hrvati razlikujemo kretanje (idem k liječničku) od stanja (bio sam kod liječnika). U Srbijanaca (= kod Srbijanaca) takva razlika ne postoji, pa oni govore idem kod lekara i bio sam kod lekara. U hrvatskom pak izraz idem kod liječnika drži se velikom pogrješkom i znakom slabe naobrazbe«. Možda će nekomu koristiti.

“Ne će vam ništa, on samo hoće da vas pomiriši i poliže!”

  • U vrijeme mirnih božićnih dana često se događaju prometne nezgode, a ima i onih drugih nezgoda. Jedna se dogodila na rivi u Milni na Braču. Ratoborni jači pas napao je manjega psa i vlasnicu, Naišao je policajac i iz službenoga pištolja ustrijelio psa napadača. Tu bi trebala priča stati. U donedavno predglobalizacijsko vrijeme policajac bi bio pohvaljen i nagrađen. Međutim, danas nije tako. Oni koji su napadnuti i ozlijeđeni od agresivnih pasa i njihovih nerazboritih vlasnika ako se brane, umjesto žrtve postaju predmet ismijavanja i prijezira s tvrdnjom: “Tko ne voli životinje, ne voli ljude!” To je prvi dio “obrane” vlasnika pasa koji svakodnevno i posvuda po Hrvatskoj i zapadnom svijetu napadaju mirne ljude. Nakon toga slijedi ova njihova glupa tvrdnja: “Ne će vam ništa, on samo hoće da vas pomiriši i poliže!”, koja nema veze niti s higijenom, a niti sa strahom koji dobar dio ljudi ima od pasa. A i sâm sam prije neki dan doživio sve isto od poznate susjede i njezina psa kojega je vodila – kao i svaki dan – bez lanca, povodca. I mene je pas htio “pomirisati” i “polizati” na što nikada ne pristajem u odjeći u kojoj idem u grad. Susjedin pas me nije ugrizao jer sam se branio. Samo me je iznenada dodirnuo njuškom po hlačama i nekako sam ostao neozlijeđen. Nisam dobio ispriku, a to nisam ni očekivao. Jer pas njihovim vlasnicima nije pas, on nije životinja, on je član njihovih obitelji i ima puno, puno veće poštovanje od bilo kojega čovjeka, pa tako i od susjeda. A da je tako i u medijima, pročitajte što je napisala Veronika Miloševski, novinarka bulevarskog trač lista 24 sata (24 časa) u srbijanskom vlasništvu o psu koji je napao drugog psa na rivi u Milni na Braču i njezinu vlasnicu i kojeg je ubio policajac i tako spasio život ugroženoga i psa i žene (https://www.24sata.hr/news/pas-na-bracu-napao-i-ozlijedio-drugog-psa-i-vlasnicu-policajac-ga-ubio-nije-bio-agresivan-955102).

Vidjela sam vlasnike psa kako kleče nad svojim psom…

  • Novinarka V. Miloševski je objavila izjavu žene “očevidca” događaja: »Došla sam taman na kraj svega. Vidjela sam vlasnike psa kako kleče nad svojim psom. Nije nikada bio agresivan. Bilo je jako tužno vidjeti ih kako plaču za svojim ljubimcem«, rekla nam je čitateljica… “O događaju je izviješteno nadležno državno odvjetništvo, te će se izvijestiti i nadležna veterinarska služba”«. Klasična špranca i od susjede i od novinarke, “tužan vlasnik psa kleči nad svojim psom”, “nije nikada bio agresivan”, “bilo je jako tužno vidjeti ih kako plaču za svojim ljubimcem”… Ni riječi o ozljedama napadnute žene i njezina psa. Novinarkin napis ustvari govori, pa zašto ste se branili i zapomagali, samo ste trebali šutjeti i pas napadač bi i danas bio živ i zdrav sa svojim ucviljenim vlasnicima… A vama kako bude. Baš me briga!

Ovaj policajac je sigurno već dobio otkaz…

  • A nije naodmet pročitati i komentare čitatelja, redom kako su i napisani: »Tako i treba po kratkom postupku i bez rasprave« (MaDrIdIsTa); »Bravo za policajca« (bronski); »A bio je normalan pas, tu i tamo je ugrizao, ali bi pobjegao kad bi zagustilo« (dobar loš zao); »Zanimljivo kako svi kažu nije bio agresivan ali uredno izgrize nepoznate osobe, i onda zašto ste ga ubili a to što je pas mogao ubiti dijete ili osobu napraviti invalidom nitko se ne pita. Sad će udruge tražiti pravdu za ubijenog psa? Eto neodgovorni vlasnici, ako ne znaš sa psom i ponašati se prema pravilima niti ne zaslužuje da se ima pas« (michelangelo_simoni); »Tu i tamo napada« (Hrvat za Hrvate); »Psi bez nadzora nemaju što raditi vani sami. Vlasnik treba odgovarati za posljedice. Pas je obveza i svatko tko je vlasnik treba znati odgojiti prvo psa da ne bi došlo do ovakvih situacija« (Shadow93); »Bio je pristojan, povučen, miran, tih, dobro odgojen, svatko bi ga volio za ljubimca, jedina mana mu je bila što zapišava susjedima plotove i grize« (mrTrobec); »Ovaj policajac je sigurno već dobio otkaz. I ne samo to! Prijeti mu od 2 do 5 godina strogog zatvora jer se usudio upotrijebiti službeni pištolj i još upucati džukelu lutalicu koja kolje sve odreda što sretne« (Talični-Tom). Ovaj zadnji komentar je uznemirujući. On održava našu tešku stvarnost u kojoj su životinje vrjednuje od ljudi. 

24 sata i veličanje Djeda Mraza

  • Uoči Božića i tijekom božićnih blagdana hrvatski globalizacijski mediji naprosto su se natjecali tko će više ocrniti ili obezvrijediti samo Isusovo rođenje. Na već spomenutom bulevarskom listu 24 sata na portalu članak Paule Osojnik nosi takav naslov: ‘Djed Božićnjak je izmišljeno ime. Pravilnije je – Djed Mraz’ (https://www.24sata.hr/news/djed-bozicnjak-je-izmisljeno-ime-pravilnije-je-djed-mraz-504736). U samom tekstu naslov ne odgovara sadržaju jer su razgovarali sa sociologom religije iz Rame Ivanom Markešićem i on im je pojasnio kako je Djed Mraz nastao od Svetoga Nikole nakon Listopadske revolucije u studenomu 1917. u Rusiji kada je nova prevratnička bezbožna boljševičko-komunistička vlast kao zamjenu za Svetoga Nikolu izmislila Djeda Mraza.

Izbori su uvijek namješteni

  • U Srbiji prosvjedi i nakon nedavnih parlamentarnih izbora. Bune se oporbeni Srbijanci i prozivaju Aleksandra Vučića da je namjestio, odnosno lažirao izbore. Oni očito ne vjeruju na davno izrečenu tvrdnju da se u tzv. demokraciji izbori dobivaju na dva načina; pošteno i na drugi način. A zaboravili su i onu poznatu izjavu slavnoga engleskog političara, vojnika i pisca Winstona Churchilla (1874.-1965.) koja glasi: »Kada bi narod donosio odluke na izborima tko će biti na vlasti, izbori bi bili odmah izgubljeni«.

Marijan Majstorović

Povezane objave

Plenković i globalizacijski fašizam uništavaju zdrave svinje po Slavoniji

hrvatski-fokus

Što je dozvoljeno Srbobranu, nije dopušteno HT-u

HF

Grmoja i Petrov osramotili Dobrovića

HF

NAKNADNO PRIZNANJE – Sva dosadašnja četiri cjepiva protiv covida sadrže opasni genetski materijal

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više