Hrvatski Fokus
Iseljeništvo

Prijevara nad prijevarama

Spin nad spinom

 

Umjesto da poslije rezultata izbora odmah da neopozivu ostavku na mjesto predsjednika „jedine relevantne hrvatske političke stranke u Srbiji“, najveći manipulant, prevarant, plagijator i lažov među svim Bunjevcima i među svim Hrvatima u Srbiji, Tomislav Žigmanov, sada sve Hrvate u Srbiji, sve Hrvate u Hrvatskoj i sve Hrvate u svijetu pokušava zaglupiti vrhunskim spinovima o tome zašto je njegova stranka ostala bez mandata i u srbijanskom i u vojvođanskom parlamentu, a čak je u pitanje doveden i sam opstanak Hrvata u Srbiji!

Pravi uzrok svemu tome je on sam, no, luzer kojem su bili uplaćeni troškovi doktorata, a nije uspio doktorirati, uspio je potpuno uništiti stranku DSHV, a Hrvate u Srbiji dovesti na rub opstanka, o čemu i sam govori u izjavi za hrvatske medije (citat):

Žigmanov je istaknuo da u DSHV-u ipak nisu obeshrabreni te će se i dalje snažno zalagati za opstanak Hrvata u Srbiji. (vidjeti: https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/dshv-ostao-bez-mandata-u-skupstini-srbije-i-vojvodine-artikulacija-interesa-hrvata-u-srbiji-postaje-slozenija-15406328)

Dakle, Žigmanov priznaje da je u pitanju goli opstanak Hrvata u Srbiji poslije skoro dvadeset godina njegovog djelovanja kao prvog čovjeka kulture i prvog čovjeka politike u Hrvata u Srbiji! No, sam se (nisu ga birali ovdašnji Hrvati) nametnuo na te pozicije upravo manipulacijama, prijevarama, plagijatima i lažima i nije čudo što je rezultat takav!

Ali neobeshrabreni luzer, koji godinama za nos vuče i sam vrh vladajuće stranke u Hrvatskoj (za njega su urgirali i blamirali se premijer Plenković i ministar vanjskih poslova Radman) kaže:

Spin br. 1: Važno je što je koalicija osvojila tri zastupnička mjesta i DSHV će sigurno biti pitan kada se bude odlučivalo o važnim političkim temama u Srbiji!

Dakle, 39.107 Hrvata u srbijanskom parlamentu će zastupati Usame Zukorlić, Edin Đerlek i Rejhan Kurtović, Bošnjaci iz Sandžaka, koji će za sve što tišti Hrvate u Vojvodini pitati Natašu Stipančević, kao četvrtoplasiranu na listi kandidata za zastupnike, pa će to interpretirati u srbijanskom parlamentu!

Spin br. 2: Za naklonost Hrvata u Srbiji borila se vladajuća Srpska napredna stranka (SNS) koja je željela neprikosnoveno potvrditi svoju vladajuću poziciju, ali i oporbena koalicija „Srbija protiv nasilja“ koja je računala na njihovo nezadovoljstvo djelovanjem vladajućih struktura.

Ovaj spin je višesložan i kontroverzan, no, da li je to važno, važno je izmišljati najnebuloznija opravdanja za neuspjeh. Dakle, SNS se borio za naklonost Hrvata preko izbora Žigmnova za ministra za ljudska i manjinska prava (tako ispada), a „Srbija protiv nasilja“ je računala na nezadovoljstvo upravo zbog tog izbora (odnosno djelovanja Žigmanova u vladajućim strukturama!)!

Zadovoljni luzer

Još nebuloznije spinove Žigmanov je objavio na facebooku svoje stranke! (vidjeti: https://www.facebook.com/dshvhrvatskastrankauvojvodini/?locale=sr_RS)

Spin br. 3: S učinjenim do izbora smo i više nego ponosni, jer smo se osnažili u brojnim vještinama i znanjima, te spremniji čekamo sljedeće. Vjerujemo da će onda biti boljih prilika!

Dakle, u DSHV-u su i više nego ponosni na sve urađeno prije izbora, a  rezultat toga je neuspjeh, no, osnaženi su u brojnim vještinama i znanjima (manipulacijama) koje će koristiti u slijedećoj prilici, valjda kada Hrvata ovdje više ne bude)!!!

A spinom br. 4 manipulator luzer je prevladao sebe: Kadrovsku okosnicu kandidata DZH-a na izbornoj listi čini poznata jezgra urotnika, koji su u dosluhu s ključnim osobama u strukturi diplomata Republike Hrvatske u Srbiji, sinkrono i usuglašeno radili tijekom nekoliko godina kako na rušenju legitimnog vodstva ne samo DSHV-a nego i Hrvatskog nacionalnog vijeća! Je li tomu služila i podrška i pojedinih svećenika Katoličke crkve ovoj grupaciji? Na koncu, ali najvažnije, je li cilj njihova djelovanja oslabiti DSHV i osigurati to da Hrvati ne pređu cenzus?

Dakle, druga hrvatska politička stranka u Srbiji, DZH, čiju ponudu za predizbornu koaliciju je Žigmanov odbio (!?!), u dosluhu s ključnim osobama u strukturi diplomata Republike Hrvatske u Srbiji i podršku pojedinih svećenika Katoličke crkve, uzela je DSHV-u na izborima taman toliko glasova da Nataša Stipančević, ne bude zastupnik u srbijanskom parlamentu (ovo je već i za psihoanalizu!)! Alaykum-u-ssalam!

Branimir Miroslav Tomlekin

Povezane objave

Počelo je spaljivanje knjiga

HF

Tko ima prava na manjinska prava?

HF

Nova podvala srijemskim Hrvatima

hrvatski-fokus

Pojačano useljavanje stranaca

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više