Hrvatski Fokus
Znanost

Brojni uspjesi u zaštiti braka, obitelji, protiv pobačaja…

Zemlje članice UN-a odbacile su pozive Bidenove administracije na “sveobuhvatan spolni odgoj” u dva važna godišnja sporazuma

 

Lako se izgubiti u moru loših vijesti. Da završimo 2023. godinu u pozitivnom tonu, evo nekoliko puta kada smo bili iznenađeni pobjedama za život i obitelj.

  1. Dvije komisije UN-a blokirale su Bidenov seksualni program za djecu, na sjednicama.

Zemlje članice UN-a odbacile su pozive Bidenove administracije na “sveobuhvatan spolni odgoj” u dva važna godišnja sporazuma. U Komisiji za status žena, u ožujku, Sveta Stolica odigrala je središnju ulogu u posljednjim satima cjelonoćnih pregovora i osudila nepoštenu taktiku Bidenove administracije. U travnju su u Komisiji za stanovništvo i razvoj delegati iz Rusije, Afrike, Azije i Bliskog istoka sklopili sporazum sve dok ga nisu skinuli sa stola u dobro provedenoj strategiji koja je iznenadila zapadne zemlje ostavljajući ih ošamućenima i zbunjenima.

  1. Poljska i Mađarska javno su prekinule svoje položaje s EU-om u pogledu definicije spola.

Poljska i Mađarska iznenađujuće su prekinule redove s Europskom unijom o tome kako definirati “spol” u novom ugovoru o zločinima protiv čovječnosti. Postojeća definicija roda u međunarodnom pravu – “muškarci i žene u kontekstu društva” – potječe iz Rimskog statuta kojim je osnovan Međunarodni kazneni sud. Europska unija i seksualna ljevica pokušavaju promijeniti definiciju otkako je donesena 1998. Njihov je cilj osuditi protivnike homoseksualne/trans agende kao kriminalce i neprijatelje čovječanstva.

  1. 3Islamske zemlje spriječile su homoseksualnost i transrodnost da postanu nove kategorije međunarodnog prava.

Šezdeset i tri zemlje glasovale su protiv toga da homoseksualna/trans pitanja postanu ljudska prava u Općoj skupštini. Preko trideset je dalo izjave kako bi se suprotstavilo Bidenovoj homoseksualnoj/trans agendi. Iako nisu mogli zaustaviti pojmove “seksualna orijentacija i rodni identitet” u Bidenovoj rezoluciji, pokazali su da nema podrške da se te kategorije pretvore u nova ljudska prava. Prije dvije godine, Bidenova administracija uspjela je lako prisiliti usvajanje iste rezolucije. Rastuća oporba otežat će situaciju u budućnosti.

  1. Tradicionalne zemlje nadigrale su zapadne sile u pogledu spola u Općoj skupštini.

Tradicionalne zemlje prisilile su odbor za socijalna i humanitarna pitanja na razmatranje rezolucije o rodnoj ideologiji daleko od odbora Opće skupštine koji se bavi gospodarskim razvojem i financijama. Zapadne zemlje su ostale zapaljene. Nije često da su proceduralno nadmudreni. Ali to je upravo ono što se dogodilo.

  1. Zastupnički dom SAD-a glasa da pobačaj ne bude u američkoj pomoći za HIV/AIDS

Republikanci u Zastupničkom domu glasali su da blokiraju međunarodne skupine za pobačaj da primaju sredstva za HIV/AIDS u zakonu o financiranju državnih i stranih operacija za 2024. godinu. Ovo je velika pro-life pobjeda. Čak i ako je samo na strani Doma, to je važan presedan. Američka pomoć za HIV/AIDS, poznata i kao PEPFAR, najveći je pojedinačni globalni zdravstveni program na svijetu, koji posljednjih godina od Uncle Sama prima blizu 8 milijardi dolara godišnje. I to nije samo mjera protiv pobačaja. Također je usmjerena na rodnu ideologiju. Od sada to mora biti mjerilo za republikance u svakoj borbi za proračun. Puno hvala vrlo impresivnim pro-lifers u Washingtonu D.C. koji je to omogućio!

Bili bismo nemarni da ne spominjemo još dva vrlo zanimljiva događaja. Izvjestiteljica UN-a za sprečavanje nasilja nad ženama u svibnju je otvoreno branila kritičare transrodnog programa. Parlament EU-a usvojio je u rujnu vrlo dobar prijedlog zakona protiv prostitucije. Kao što možete zamisliti, stručnjacima UN-a ništa od toga se nije svidjelo.

Austin Ruse, C-Fam, Centar za obitelj i ljudska prava, New York, https://c-fam.org/friday_fax/c-fams-best-of-2023/

Povezane objave

Sankcije ih okrenule domaćoj proizvodnji

HF

Što se propušta spomenuti o cjepivu protiv COVID-a?

hrvatski-fokus

Voda je plavo zlato

HF

Prva obdukcija osobe preminule nakon cijepljenja protiv COVID-19

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više