Hrvatski Fokus
Religija

Dogmatic Bull Cum Ex Apostolatus Officio i njegova trenutna primjena

Uveo agendu takozvane pratnje homoseksualnih osoba

 

Dogmatski bik Cum Ex Apostolatus Officio kaže: “Ako ikada u bilo kojem trenutku pokaže se da bilo koji biskup… ili bilo koji kardinal Rimske Crkve, ili čak rimski papa, prije promaknuća ili uzdizanja kao kardinala ili rimskog pape, odstupio je od katoličke vjere ili pao u neku herezu: promaknuće ili uzdizanje, čak i ako je bilo neosporno i jednoglasnim pristankom svih kardinala, bit će ništavno, praznina i bezvrijedna.”

Na kraju svog Bika, Pavao IV izjavljuje: “Nitko uopće, dakle, ne smije kršiti ovaj dokument našeg odobravanja ili ishitrenim pres umptionom proturječitimu. Međutim, ako bi itko, međutim, trebao pretpostaviti da će to pokušati, neka zna da mu je suđeno izazvati gnjev Svemogućeg Boga i blaženih apostola, Petra i Pavla.« (1559)

Primjenjuje li se ovaj dogmatski bik na slučaj manifestnog heretika Bergoglio?

Činjenica je da su Bergogliove krivovjerja dosegle svoj vrhunac nakon njegove predanosti Sotoni u Kanadi (2022.) i nakon listopadske sinode. Bergoglio je očito zloupotrijebio papinski ured kako bi uveo takozvani blagoslov sodomskih sindikata. To je pobuna i najteži zločin protiv Boga Stvoritelja i red stvaranja koji je on dao. Ovim vrhovnim zločinima protiv 1. i 6. zapovijedi Dekaloga, kao i protiv naučavanja Kristova evanđelja, Bergoglio se izopćio iz Crkve kao arhheretik. On ilegalno zauzima ured papinstva i koristi ga suprotno svojoj svrsi.

Kada je Bergoglio, tijekom svog papinstva, prvi put počinio javnu herezu promicanja sodomije? Bilo je to po povratku iz Rio de Janeira 2013. godine. Najviša dužnost u Crkvi je zaštita nauka vjere i morala, to jest, mora nazvati grijeh onim što zapravo jest i osuditi ga kao prepreku spasenju. U isto vrijeme, dužan je ukazati na Spasitelja koji je preuzeo na sebe grijehe svijeta. Ako to ne učini, a naprotiv čak i legalizira grijeh, zloupotrebljava vrhovnu ovlast masovnog širenja smrtonosne infekcije koja rezultira duhovnom tamom i vječnom smrću.

Bergogliova namjera da se založi za legalizaciju homoseksualnosti zlouporabom papinskog ureda nastavila se tijekom cijelog desetljeća. Oprao je i poljubio noge transseksualcu, promovirao brak sodomljana u filmu ‘Francesco’, a osim toga, promovirao njihovo navodno pravo na posvajanje djece, iako vrlo dobro zna da su mnogi sodomisti također pedofili. Na sinodi o mladima (2018.) pokušao je gurnuti LGBT terminologiju u crkvene dokumente, a u SAD-u je zabranio istrage homoseksualnih skandala u Crkvi, tvrdeći da će se to globalno rješavati na sastanku biskupa u Rimu. Ništa nije riješeno; Naprotiv, uveo je agendu takozvane pratnje homoseksualnih osoba. U stvarnosti, to znači da im se ne smije reći da je homoseksualnost grijeh i da se ne smije dovesti do pokajanja kroz koje se mogu osloboditi tog grijeha. Tako se rugao naporima američkih biskupa.

Bergoglio poziva zloglasne homoseksualne prelate u Vatikan i povjerava im najviše dužnosti u Crkvi. Kada ga je nadbiskup Viganò pozvao da podnese ostavku zajedno sa svojom homo mrežom, drsko mu se nasmijao i grubo i lažno ocrnio, označivši ga kao “tužitelja braće”. De facto samo homoseksualce, transseksualce i masone poziva u Vatikan u privatne posjete. Pritom pokazuje svoje ideološko jedinstvo s LGBTQ Agendom 2030.

Cijelo takozvano sinodalno putovanje bilo je prikriveno dvije i pol godine. Zapravo, od samog početka, radilo se o tajnom promicanju ideologije homoseksualnosti, u osnovi ukidanju moralnih načela i Božjih zakona. Pseudo Papa tako eliminira potrebu za pokajanjem i Kristovom žrtvom otkupnine za naše grijehe. On mijenja put spasenja za široki put do uništenja. Oktobarska sinoda iza zatvorenih vrata, kako je svjedočio kardinal Müller, imala je kao glavni cilj crkvenu legalizaciju homoseksualnosti zajedno s takozvanim blagoslovom tih grešnih zajednica.

Već prošle godine Bergoglio je kroz Biskupsku konferenciju Njemačke i Belgije prikriveno pokrenuo praktičnu herezu legalizacije sodomije takozvanim blagoslovom homoseksualnih i queer parova. Javno je u siječnju 2023. godine Bergoglio objavio svjetskim medijima da biskupi moraju proći obraćenje kako bi primili LGBTQ osobe. Dakle, jasno je da Bergoglio nije napravio jednokratnu pogrešku, niti je to bila puka teološka pogreška ili materijalna hereza. Sve to radi svjesno i prema unaprijed stvorenom planu i neće odustati. Ta njegova dugogodišnja namjera pokazuje da je već prije papinskog izbora bio heretik, a papinstvo je preuzeo već s tom namjerom da sustavno uništi Božje zakone i legalizira sodomiju.

Postoje činjenice iz prošlosti koje dokazuju da je Bergoglio, dok je još bio biskup i kardinal Buenos Airesa, zloupotrijebio svoj crkveni autoritet kako bi se zauzeo za državnu legalizaciju sodomije. O tome svjedoči njegova javno poznata korespondencija s istaknutim političarima, kao i njegovi aktivni napori da oslobodi kriminalce osuđene za sodomiju zajedno s pedofilijom iz zatvora. Na njega se odnosi izjava dogmatskog bika Pavla IV. Cum Ex Apostolatus Officio, koji kaže da je njegov izbor za papu bio ništavan, ništavan i bezvrijedan.

Situacija s Bergogliom može se usporediti s situacijom kriminalca koji je počinio nekoliko ubojstava, ali nije odmah uhvaćen na djelu i izložen. Kada je konačno uhvaćen na djelu nakon deset godina svojih zlih aktivnosti, tek tada je bilo moguće provesti retrospektivnu istragu njegovih zločina. Čak su i oni zločini koji su bili skriveni u prošlosti naknadno istraženi, sve do prvog, što dokazuje da je već bio kriminalac i da je zaslužio pravednu kaznu.

Jorge Bergoglio je sličan slučaj. Tek sada je moguće retrospektivno iznijeti činjenice na vidjelo i na temelju njih utvrditi nevaljanost njegovih promaknuća ili uzdizanja u Crkvi, primjećujući činjenicu da je bio heretik.

Što se tiče nevaljanosti uznesenja Uznesenja papinstva, nadbiskup Viganò ukratko kaže:

“… u praksi, neprekinuta i dosljedna serija (Bergoglijevih) djeluje očito suprotno svrsi za koju papinstvo postoji … pokazuje odlučnost da se koristi papinski autoritet i moć koja dolazi s njim u subverzivne svrhe: to poništava sam autoritet …, jer otkriva Bergogliov mens rea i njegovu nekompatibilnost s funkcijom koju obnaša. … Bergoglio je namjeravao iskoristiti – i još uvijek koristi – papinstvo kako bi uništio Crkvu i proklete duše.”

Možemo dodati da čak i jednostavna logika dokazuje da ako netko kontinuirano djeluje suprotno svrsi koju je postavio ured koji zauzima od samog početka, jasno je da je uzurpirao ured s suprotnom svrhom. Bergoglio je imao namjeru, čak i prije papinskih izbora, zloupotrijebiti papinsku službu kako bi uništio Crkvu i stoga su papinski izbori ništavni, nevažeći i bezvrijedni prema Biku.

Tragedija je u tome što, iako je ova istina sada otkrivena i izrečena, mnogi biskupi i dalje smatraju Jorgea Bergoglia valjanim papom. Pokoravaju mu se unatoč činjenici da otvoreno traži samouništenje Crkve i njezinu preobrazbu u new age anti-crkvu. Svaki biskup je dužan u ovoj situaciji, dok još ima vremena, odvojiti sebe i svoju biskupiju od lažnog pokornosti Bergogliju i njegovoj sekti. Ako ga Bergoglio pokuša smijeniti s dužnosti, kao što se dogodilo s biskupom Stricklandom, onda ne samo da ne bi trebao, već ne smije poslušati. Bergogliova naređenja su ništavna, ništavna i bezvrijedna. (bcp)

Povezane objave

Apostoli Tadej i Bartolomej

HF

Tajna Božića

HF

Nepoznati armenski slikari 18. i 19. st.

HF

“Kršćansko lice kulture” u Dubrovniku

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više