Hrvatski Fokus
Kultura

Zeleni ciklus tekućih ulja velikog formata Mladena Žunjića

Zamršeni svijet isprepletenih motiva koji sustavno obitavaju na slikama ovoga umjetnika i ovdje je vrlo uočljiv

 

U tvorbi svoga slikarskoga svijeta, suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar Mladen Žunjić, autor neiscrpne inspiracije, vidljivi značaj pored odabira motiva nefigurativnog karaktera, pridaje boji, osebujnosti pojedinih boja, pa tako i ovom najnovijem, nazovimo ga zelenom ciklusu tekućih ulja na velikim formatima platna, 160 x 120 cm.

Zeleni ciklus iz nove slikareve produkcije, po običaju, pršti energijom, ona se nezaustavljivo prelijeva preko ruba slike odlazeći prema središtu svemira, noseći sa sobom obilje raznovsnih oblika, točaka, mrlja, pravaca, ploha, da bi se uskoro svi oni, vratili obnovljeni i još snažniji na budućim slikama ovoga umjetnika.

No, ciklus je nešto mirniji, motivi stanovitim dijelom podsjećaju na zelenilo, šume, biljke i drveće, na pamćenje i legende, na tajne i opomene, na mir i sklad.

Posveta zelenom dijelu svijeta Mladena Žunjića odmjerena je i vrlo emotivna, važnost očuvane, obnovljene prirode, našega neposrednoga okoliša ima iznimnu važnost.

Zamršeni svijet isprepletenih motiva koji sustavno obitavaju na slikama ovoga umjetnika i ovdje je vrlo uočljiv.

Naime, Žunjić uvijek ističe kompleksnost odnosa i kod najnevažnijih stvari i pojava jer svi imaju pravo na život, na svoju pojavnost.

Ciklus tekućih ulja s izraženom zelenom bojom Mladena Žunjića, izvrstan i nadahnjujući, poticajan i suvremen.

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Čudesni svijet krajobraza Marije Puzak

HF

Koncert i izložba slika ‘Glazba u slici’ Gorana Sučića

hrvatski-fokus

Ciklus velikih formata ulja i akrila

HF

Sebedarje

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više