Hrvatski Fokus
Kultura

Volumeni neometanog gibanja Mladena Žunjića

Vrlo složen gusti svijet različitih znakova umrežen u jedinstvo jednoga prostora, iznimne različitosti

 

U najnovijem ciklusu ulja i akrila na platnu  velikog formata (120 x 100 i 100 x 100 cm), suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar Mladen Žunjić kreirao je složeni, zamršeni svijet raznoliko oblikovanih tijela i pojava koje blisko lebde, jedno pored drugoga ili se pak zajedno ili odvojeno gibaju u suprotnim pravcima, obilježeni svojim, karakterističim i prepoznatljivim znakovima.

Vrlo optimistično intonirani gusto naseljeni prostori , obasjani sjajem blještavih boja, tvore neko buduće neodredivo društvo u kome se postoji, tolerantno i naizgled vrlo uvažavajuće klime međusobnih odnosa.

Prevladava obzirnost, otmjenost, pristojnost u jatima svakojakih formi, nimalo međusobno sličnih, što je i najvažnije, različito u jednom volumenu.

Istraživati mogućnosti dešifririranja  poruka i značenja, simbola koji su se utjelovili u raznim tvorbama, vjerojatno bi vremenom dosegnuli odgovore, no nismo sigurni je li bi nas oni zadovoljavali jer uvijek nešto nedostaje.

Vrlo složen gusti svijet različitih znakova umrežen u jedinstvo jednoga prostora, iznimne različitosti, raznobojan i radostan, izvire iz svakog centimetra ovih kombiniranih tehnika, u tajanstvenom ritmu budućnosti.

Miroslav Pelikan

Povezane objave

O ljubavi

HF

Ciklus žestokih motiva Duška Šibla

hrvatski-fokus

Historiografska predstava

HF

Žestoke figure Duška Šibla u novom ciklusu

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više