Hrvatski Fokus
Povijest

Deset razloga zašto Ustaški pokret nije bio fašistički!

Kladio bih se da 99 posto ustaša nije ni znalo za politički smisao fašizma i nacizma

 

Poštovana prijateljice, vidio sam da si ubacila i lijepo naslov stavila na ono što sam ti poslao. Najiskrenija ti hvala! Kada imadneš priliku i ako smatraš potrebno ubaci i ovo te stavi da je iz komentara Slobodne Dalmacije kojeg sam ja stavio. Ovo je na portalu slobodni net provokativno, ali DUH je taj koji uvijek provokativno izaziva. Da oni mene ne baniraju, ja bih njima uvijek na uljudan hrvatski način odgovorio. Ali Alex i Alen-span su definitivno protiv mene i mojeg iznošenja istinâ o Jasenovcu, NDH, Poglavniku i Ustašama. Mene mojih 213 Sovićana i Goričana koji su svoje drage živote dali u obrani naše Hrvatske 1941.-1945. obvezuje da ih se sjetim i da ih nikad ne zaboravim. Zato ja to i činim. Neka oni počivaju u MIRU BOŽJEM a ja ću vršiti moju ljudsku i hrvatsku dužnost prema mojim župljanima, koje uopće nisam poznavao, ali se klanjam njihovu pepelu i cijenim njihovu žrtvu.
Iskreni pozdrav iz Teksasa.

Bog!

Mile Boban, Otporaš.
DESET RAZLOGA ZAŠTO USTAŠKI POKRET NIJE BIO FAŠISTIČKI!
1.) Kladio bih se da osnivači Ustaškog Pokreta iz 1929. godine u
Zagrebu nisu ni znali za postojanje filozofskih doktrina fašizma i nacizma.
2.) Kladio bih se da 99 % Ustaša nije ni znalo za politički smisao fašizma i nacizma.
3.) Kladio bih se i to znam za sigurno da su Ustaše polagale prisegu za osloboditi Hrvatsku i dati hrvatskom narodu slobodu, da se oslobode od tuđinske srpske kraljevske vlasti, a ne za širenje fašizma i nacizma.
4.) Kladio bih se da su Hitler, Mussolini, Maček i svi međunarodni krugovi bili za očuvanje Jugoslavije. Tko u to ne vjeruje neka izvoli potražiti povijestne činjenice i tu će sve pronaći i sam se uvjeriti.
5.) Kladio bih se da je bila velika masa Hrvata u redovima NOB-a, NOV-a koji su iskreno mislili da se bore za svoju zemlju Hrvatsku, a protiv svake tuđinske vlasti a najmanje za komunizam i za Jugoslaviju.
6.) Kladio bih se da je KPJ političkom manipulacijom prevarila mnoge Hrvate, posebice Hrvate Dalmacije i Istre, da se bore protiv okupatora, a u stvari oni su se borili protiv svoje vlastite braće Hrvata i svoje vlastite već tada postojeće
Hrvatske Države.
7.) Kladio bih se da Poglavnik, Ustaški Pokret i Ustaše nisu bili protiv nikoga, osim što su bili borci za Hrvatsku Državu! a Hrvatska Država je hrvatski narod! Narod se mora čuvati i braniti. To su bili vojnici HOS-a i kao vojnici, po vojničkoj dužnosti morali to činiti, braniti Hrvatsku Državu, tj. braniti hrvatski narod.
8.) Kladio bih se da bi svaki državni Poglavar bilo koje države u svijetu, u ratnom stanju imao i ratne zakone. To su imali svi: Hitler, Staljin, Churchill, Truman, Charles de Gaulle i svi ostali.
9.) Kladio bih se da je Staljin naredio Titi da komunističku borbu nazove “antifašističkom” borbom, a sve one koji mu se suprotstave da ih se nazove “fašistima” i kao takovi su automatski neprijatelji komunističke revolucije, nacisti, fašisti i državni neprijatelji broj jedan. Priložena slika to potvrđuje kao i pjesma koju se je moralo pjevati u svim školama: DRUŽE TITO I STALJINE DAJ NAM KRUHA I SLANINE.  

10.) Oni koji bi htjeli svoj rat, svoj bivši rat proslijediti u ustaško-partizanski i hrvatski rat među našim sinovima su IZDAJNICI HRVATSKE STVARI, rekao je u svojem povijestnom govoru za Deseti Travnja 1968. godine Vjekoslav Maks Luburić, general DRINJANIN, svim Hrvatima u svijetu.

Mile Boban, 27. svibnja 2013.

Povezane objave

Hrvati su vrsni pomorci, graditelji brodova, moreplovci i otkrivači izvaneuropskih predjela i pomorskih putova

hrvatski-fokus

Hodočašće u Gvozdansko

HF

Vardan Mamikonjan – legendarni junak

HF

Nezavisna Država Hrvatska

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više