Hrvatski Fokus
Gledišta

U hladnoj Jelačićevoj rodnoj kući

Održana sjednica mjesnog odbora naše stranke Petrovaradin/Novi Sad pod predsjedanjem Gorana Krnčevića…

 

Na facebook portalu „jedine relevantne hrvatske političke stranke u Srbiji“ od 12. ožujka 2024. godine stoji objava o održanoj sjednici mjesnog odbora DSHV-a Petrovaradin/Novi Sad u rodnoj kući bana Jelačića!

Opet politika samo jedne stranke u našoj zatvorenoj, praznoj i hladnoj rodnoj kući bana Jelačića (ban se već godinama prevrće u grobu od onoga što mu radi Žigmanov)!

Objava u cijelosti glasi: Večeras je u kući bana Jelačića u Petrovaradinu održana sjednica mjesnog odbora naše stranke Petrovaradin/Novi Sad pod predsjedanjem Gorana Krnčevića.

Članovi naše stranke (?!) razgovarali su o predstojećoj proslavi Dana hrvatske zajednice – blagdana sv. Josipa, koji će ovoga puta biti organiziran i u Novom Sadu, odnosno Petrovaradinu. Najznačajnija tema su, ipak, bili rezultati prošlogodišnjih izbora te modaliteti pripreme za predstojeće lokalne.

Sjednici je nazočila i predsjednica Podružnice Srijem Ankica Jukić Mandić.

#hrvatiusrbiji #hrvatiunovomsadu #petrovaradin

Sve bi se moglo možda i tolerirati kada bi od toga imao koristi običan srijemski (i drugi) hrvatski puk, ali u prilogu objave stoje fotografije na kojima se jasno vidi sav jad i bijeda ovog mjesnog odbora iz dva grada koji zajedno imaju pol milijuna stanovnika i najmanje pet tisuća Hrvata!!!

Jasno je da ovaj najveći mjesni odbor “jedine relevantne hrvatske političke stranke u Srbiji” na području Srijema i šire (Novi Sad, Beograd, uža Srbija) nema svoje prostorije pa sastanke održava u rodnoj kući bana Jelačića, koja bi (kada se otkupi u cijelosti i privede konačnoj namjeni) morala biti kulturni i administrativni centar svih Hrvata u Srbiji i nikako bilo čime vezana za politiku, posebno ne samo jedne stranke koja je potpuno otuđena od naroda!

Na jednoj fotografiji vidi se kako za praznim stolom (nema veličanstvene svečane dekoracije kao, primjerice, u Jasninoj kući u Subotici) u praznoj rodnoj kući bana Jelačića (nema portreta hrvatskih velikana i umjetničkih slika Darka Vukovića kao, primjerice, u Jasninoj kući u Subotici) sjedi uvijek vesela Ančica (“Ančice, Ančice, ne u kuću bana Jelačića bez kabanice!”) s čelnicima MO Petrovaradin/Novi Sad, od kojih je samo predsjednik Goran poluveseo (po službenoj dužnosti). Ostali djeluju zabrinuto, a svima je zima jer u rodnoj kući bana Jelačića nema grijanja (kao, primjerice, centralnog u Jasninoj kući u Subotici).

Na drugoj fotografiji vide se svi nazočni na sjednici, a na prazan stol je predsjednik Goran u nedostatku materijala za sjednicu stavio „Hrvatsku riječ“ (kodeks hermatički zatvorenog ponašanja prema puku)!

Materijal za sjednicu je kod prof. Žigmanova i članstvo se s njim (materijalom) ne treba nikako upoznati, a ne treba voditi ni zapisnik sa sjednice! Sve će to posložiti kako treba (naplagirati i nalagati) prof. Žigmanov i lansirati u ovdašnje “hrvatske” medije!

Prof. Žigmanov, kako se u zadnje vrijeme predstavlja ovaj srbijanski ministar za ljudska i manjinska prava i predsjednik „jedine relevantne hrvatske političke stranke u Srbiji“, umjesto da, obzirom na nedavne izborne rezultate njegove osobne stranke, da otkaz na sve funkcije u stranci (kao svi iskreni političari), i uopće sve druge brojne funkcije u javnom prostoru Hrvata u Srbiji, USTRAJNO (sve US(T)RANIJE!) vodi (uz sve manji i manji broj svojih poltrona i pristalica) ovu stranku u potpuni krah, a time i sve ovdašnje Hrvate u još nezavidniji položaj!!!

Bit ćemo svjedoci toga na novim i novim izborima, sve do posljednjeg Hrvata u Srbiji, odnosno kada tu budu ostali samo jedni i drugi Bunjevci.

Jedino ako ovdje bude formirana hrvatska politička stranka sa nazivom u kojem stoji „svih Hrvata u Republici Srbiji“ moguć je spas još malo nas u zadnji čas!

Branimir Miroslav Tomlekin, Novi Sad

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Skandalozno ponašanje Vlade Republike Hrvatske

HF

Žigmanovljeva “istina” nije istina

hrvatski-fokus

Neumnorni lobist Jasminko Umićević

HF

Slavlje bez Hrvata

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više