Hrvatski Fokus
Kultura

Pacifički plavi ciklus tekućih ulja i akrila Mladena Žunjića

More je uvijek izazovna tema, mirno ili uznemireno, valovito ili posve statično, plavo, sivo, crno, prozirno, neprozirno

 

O strastvenom slikanju i respektabilnom opusu suvremenog hrvatskog likovnog umjetnika, slikara Mladena Žunjića često smo i s voljom pisali.

Njegova neutaživa likovna glad u potrazi i za novim i neočekivanim motivima u kolopletu, oceanima boja na velikim formatima platna u ulju ili akrilu izazivala je našu neprijepornu radoznalost .

Iskreno nas je zanimalo u kojem će pravcu poteći realizacija brojnih ciklusa s nizovima kompleksnih motiva u tvorbi nefigurativnih kompozicija nabijenih iznimnom energijom koja je slobodna neprekidno  lutala stvarajući samosvojne, osebujne odnose između ploha, mrlja boje, ovala i raznih čudesnih formi.

Pred nama je novi ciklus plavih tekućih ulja i akrila na uobičajenom formatu 100 x 100 cm sa uzbuđujućim motivima dalekog Pacifika i njegovog tajanstvenog plavila.

Žunjić je stvorio vlastite zamišljaje Tihog oceana s razbacanim, rijetkim otocima i hridima, lebdeći svojim kistom i bojama iznad mora.

More je uvijek izazovna tema, mirno ili uznemireno, valovito ili posve statično, plavo, sivo, crno, prozirno, neprozirno.

Žunjićev Pacifik more je na kome plovi samo njegov autor, znajući za njegove tajne i specifičnosti.

Svatko od nas ima svoje more, poneko je blisko sivilu i hladnoći Sjevernog mora a drugo se doima sličnim toplini južnih mora.

Slikar Mladen Žunjić bez straha i ustezanja, pokazao nam je svoje more, svoju viziju  neometana i iskonska života.

Pacifički plavi ciklus tekućih ulja i akrila ambiciozni je projekt slikara Mladena Žunjića, nadahnjujuće slikarstvo.

Miroslav Pelikan

Povezane objave

U Splitu održani 26. Marulićevi dani

HF

Leda Miroslava Krleže ponovno u Hrvatskom narodnom kazalištu

hrvatski-fokus

Ciklus Ante Baktera posvećen regati

hrvatski-fokus

U potrazi za boljim svijetom

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više