Hrvatski Fokus
Hrvatska

Dejan Jović i sigurnosna provjera

Povjesničar i član HHO-a Ivo Banac gostujući u emisiji Bujica na Osječkoj televiziji ocijenio je da sigurnosna provjera savjetnika predsjednika Ive Josipovića, ako je i napravljena, nije bila posebno rigorozna

 

”Sigurnosna provjera Dejana Jovića da bi postao predsjednikov savjetnik ako je i napravljena, zasigurno nije bila posebno rigorozna”, rekao je Banac odgovarajući na pitanja oko aktualnih sigurnosnih provjera i afera zbog kojih će predsjednik Josipović sazvati sjednicu VNS-a.

Naime, “afera” je otvorena jer je brat novinara Gordana Malića navodno zaposlen u SOA-i nakon manjkave sigurnosne provjere dok je tamo bio šef sadašnji oporbeni čelnik predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Supruga urednika Jutarnjeg lista u vojnoj obavještajnoj službi

Novinar Gordan Malić je ustvrdio da je ta afera izmišljena jer je kritički pisao o predsjedniku Josipoviću, a apostrofiralo se i predsjednikovog savjetnika Sinišu Tatalovića, kojemu se tri člana obitelji zaposlena u raznim hrvatskim tajniim službama, pa i urednika u Jutarnjem listu Igora Alborghettija, čija je supruga zaposlena u vojnoj tajnoj službi, gdje također radi i kćer predsjednika Sabora Josipa Leke.

Zbog Dejana Jovića Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike (KBSA) je zajedno s brojnim organizacijama iz Bosne i Hercegovine i bosanskohercegovačke dijaspore potpisao javno pismo koje je upućeno na Ured predsjednika Josipovića u kojemu su upozorili na štetno djelovanje Dejana Jovića, glavnog Josipovićevog analitičara i vanjskog savjetnika.

Josipović kao pridruženog savjetnika ima i Budimira Lončara, koji je 1991. kao ministar vanjskih poslova SFRJ otvoreno i uspješno u UN-u zatražio i dobio embargo na uvoz naoružanja  u Hrvatsku i tako ostavio nenaoružanu zemlju na pladnju “pobunjenim Srbima”, JNA i četničkim odredima.

Uz spomenute kao savjetnik predsjednika radi i Aleksandar-Saša Perković, sin Josipa Perkovića, te Romana Vlahutin i Zrinka Vrabec-Mojzeš i mnogi drugi.

hrsvijet.net/index.php/arhiva-clanaka-hrsvijet-net/137-arhiva-stari-hrsvijet-net-1/31538-mali-supruga-urednika-jutarnjeg-i-tri-lana-obitelji-predsjednikovog-savjetnika-sinie-tatalovia-rade-u-tajnim-slubama

Povezane objave

Srbi i hrvatske izdajice i dalje rade protiv Hrvatske

hrvatski-fokus

Rezultati jugo-čistke na Prisavlju

HF

Četništvo i Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju

hrvatski-fokus

Od 1945. do danas napadi na Crkvu

HF

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više