Hrvatski Fokus

Državnici koji su bili izdajice hrvatskog naroda

 

Bilo je dosta Hrvata koji su bili izdajnici hrvatskog naroda. Bilo bi teško sve ih  nabrojiti, pa ćemo se osvrnuti samo na one koji su bili naizrazitiji i koji su najviše nanijeli štete hrvatskom narodu: Vladko Maček, Josip Broz Tito i Stjepan Mesić.

Vladko Maček je bio u poziciji sam birati s kim će i kako graditi hrvatsku državu. Odbio je njemačku ponudu prije nego što se dr. Ante Pvalić vratio iz progonstva. Izabrao je pasivnu borbu za stvaranje i učvršćivanje hrvatske državnosti prije i nakon uspostave NDH. Mačekovo ponašanje i opredjeljenje najslikovitije je prikazao Tomislav Jonjić u Političkom zatvoreniku br. 175 u prikazu Crne knjige komunizma u Hrvatskoj. Predbacivati ustaškom pokretu, da je od sudjelovanja u političkom životu odbio Mačeka i njegove pobočnike, znači prešućivati činjenice i ignorirati notornu istinu, da je Maček bio u položaju sam birati s kim će i kako će graditi hrvatsku državu. On je to odbio, prije Pavelića i novisno o Paveliću. I kad je vidio da su stvari krenule u krivom smjeru, on je u ljeto 1943. i u ljeto 1944. odbio pomoći. Htio je surađivati s Petrom Karađorđevićem i Dražom Mihailovićem, ali nije htio surađivati s Antom Pavelićem, koji je u veljači 1942. u Hrvatskom državnom saboru, pred diplomatskim zborom i prd budnim očima fašistički i nacionasocijalističkih kerbera pozvao Jurja Krnjevića i družinu da, kad već ne žele stati uz bok ustašama, u inozemstvu formiraju hrvatsku izbjegličku vladu. Ne jugoslavensku, nego hrvatsku! I tada bi im svatko mogao skinuti kapu do poda. Jer nije sramota biti u emigraciji, i nije sramota osuđivati – pa i bezuvjetno -vladu i režim. Sramota je i izdaja sudjelovati u neprijateljskoj, jugoslavenskoj vladi; sramota je biti protiv svoje države. On je mogao stati na čelo hrvatske države da je htio, a nije htio, jer je ustaškom vodstvu bio prihvatljiv svatko tko je bio za hrvatsku državu.

Međutim, Maček nikada nije bio za samostalnu hrvatsku državu. Stao je na pozicijama jugoslavenstva sve do smrti. Koliko je bio privrženik kralju i njegovoj Jugoslaviji, vidljivo je iz njegovih postupaka za vrijeme Banovine Hrvaske, a i kasnije u egzilu. Neka ne počiva u miru!(1) 

Josip Broz Tito je bio jugoslavenski orijentiran i komunistički indoktriniran. Njega, dapače, ne bi trebalo ni spominjati da ima hrvatsko korijenje, mada je rođen u Kumrovcu. Tito je cijelim svojim bićem bio komunist i Jugoslaven, a sve ostalo što su mu drugi pripisivali on se nije ničim pohvalio niti hrvatstvom niti kršćanstvom.

Tito je najveći zločinac hrvatskog naroda. Na Bleiburgu, Englezi su predali hrvatsku vojsku i civile njegovim partizanima, koji su počeli s ubijanjem čim su preuzeli kolonu zarobljenika od engleske vojske, te koz Sloveniju, Hrvatsku, preko Srbije i Makedoniju sve do granice s Grčkom i Albanijom ubijali su koga su htjeli u koloni, a posebice iscrpljene zatvorenike koji bi sjeli kraj puta, njih su ubijali odreda. 

Tito se prvi put oženio petnaestogodišnjom Ruskinjom, i s njom imao troje djece, od koje je svako umrlo prije dvije godine života – s njom se rastao. Oženio se kasnije s jednom Njemicom i kad je otišao iz Moskve tamo ju je ostavio. Ona je ubijena 1937. godine pod sumnjom da je njemačka špijunka. Upoznao je svoju treću suprugu, Slovenku židovskog podrijetla. S njom je dobio sina Mišu. Tito je upoznao svoju četvrtu i posljednju suprugu, Jovanku Budisavljević. S njom  je ostao do u braku do kraja života. Još je imao 52 žene s kojima je također imao djecu. Neka ne počiva u miru!

Stjepan Mesić je izdajnik hrvatskog naroda; zadnji predjsednik Jugoslavije i – bude biran za predsjednika RH u dva uzastopna mandata! Hrvatski je narod znao da je Mesić bio ‘skriveni svjedok’ u Den Haagu, gdje je optužio hrvatski narod, domoljubne političke stranke i njihove čelnike. Dakle, i nakon svega toga, narod ga bira za predsjednika  RH, i to u dva navrata!

”Lakše je prevariti ljude nego ih uvjeriti da su prevareni”. Mark Twain  

Današnji hrvatski čelnici

Zoran Milanović, bio je premijer Hrvatske od 2011. do 2015., te od 2007. do 2016. vodio Socijalaldemokratsku partiju Hrvatske. Na izborima 2020. je izabran za predsjednika Republike. Na tu dužnost je stupio 19. 2. 2020.

Bavi se politikom od 1999. kad je postao član SDP-a. Bio je pomoćnik ministra vanjskih poslova Tonina Picule, zadužen za međunarodne organizacije i pregovore s NATO-m. Nakon bolesti Ivice Račana je ušao u utrku za vodstvo stranke, da bi na stranačkoj konvenciji u drugom krugu pobijedio Željku Antunović i bio izabran za novog predsjednika. Nakon izbora 2007. bio je prisiljen priznati poraz kad je saborsku većinu i novi mandat osigurao HDZ na čelu sa Ivom Sanaderom.

Godije 2010. je sklopio sporazum SDP-a s Hrvatskom narodnom strankom, IDS-om i HSU-om poznat kao Kukuriku koalicija. Taj blok je na izborima 2011. godine osvojio apsolutnu većinu u Saboru, te je time Milanović osigurao mjesto budućeg predsjednika Vlade. Na dužnost je stupio 23. XII. 2011. Nakon izbora 2015. njegova koalicija je ostala bez apsolutne većine i ostao u oporbi. Na predsjedničkim i izborima 2019. u drugom krugu je porazio Kolindu Grabar-Kitarović. Milanović je čvrsto uvjeren da su hrvatski nacionalisti – ustaše, a  njih smatra – fašistima? 

Andrej Plenković, obavljao je mnoge dužnosti kao zastupnik u Europskom parlamentu. Predsjednik je Vlade Republike Hrvatske od 2016., predsjednik je HDZ-a. Visokoobrazovan intelektualac i govori četiri stana jezika: engleski, francuski, talijanski i njemački. Plenković je bruxelleski Europejac – 100%!

Ima simpatije za Srbiju i pokušava naći način da Srbi prođe ‘ispod radara’ u Europsku uniju; bez ispostave računa za plaćanje ratne oštete RH; povratak dugova i svega onoga što su odnijeli (ukrali) iz Hrvatske. Plenkoviću: tu i voda zapinje!

Zaključna misao

Hrvatski narod živi u srbiniziranoj demokraciji, jer sve ključne hrvatske medije drži Beograd. Srpska (ne)kultura i ”narodnjačke”  pjesme zauzele su cijeli hrvatski medijski prostor. Po kafićima, na radiju i televizijama čuju se Svetlana Aleksić, Aleksandra Prijović i drugi srpski pevači! To je pogrješka! To je zlo!

Prema posljednjem popisu  stanovništva  iz 2021. godine na području Hrvatske  živi 186.623  Srba, što čini 4,4 posto od ukupnog broja stanovništva u državi. Dakle, nema ih ni dovoljan broj da budu priznati kao čimbenici u Vladi i u Saboru RH. Plenkovićeva Vlada u Hrvatskoj uvela srpske zastupnike u Vladu i u Sabor!? O tomu se malo govori i piše! Tko u Hrvatskoj daje loše (antihrvatske) savjete za medijske programe? Treba ih indentificirati. U Rimu su etruščanski haruspici (auguri) bili smrću kažnjeni jer su Rimljanima dali loše savjete.

Bilješka:

1) Radišići (Petar Šarić)

Rudi Tomić

Povezane objave

Državu moramo graditi na čvrstoj stijeni

HF

Ubijanje na Daksi U IME NARODA

HF

Osobni “touche” naših mladih ministara

HF

Boje se Turaka, napadaju Hrvate i Mađare

HF

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više