Hrvatski Fokus
Gledišta

Čudnovati kljunaš: Bunjevački Hrvati i sandžački muslimani

U nedostatku Hrvata

 

Na lokalnim izborima u Subotici lista „bunjevačkih Hrvata“ se zove Za pravednu Suboticu – Podružnica Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini – Stranka pravde i pomirenja (iz Sandžaka) – Tomislav Žigmanov.

Povjerenik Stranke pravde i slobode iz Sandžaka za Suboticu je Jasmin Ademović, a pobjednička parola je  

I(u)strajno – za muftijin amanet

(vidjeti: https://sandzakpress.net/proglasena-lista-za-pravednu-suboticu-dshv-spp-u-subotici-pod-rednim-brojem-3/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook&utm_campaign=proglasena-lista-za-pravednu-suboticu-dshv-spp-u-subotici-pod-rednim-brojem-3 )

Zašto molitva pod vedrim nebom kad je prva i jedina džamija u Vojvodini poslije odlaska Turaka izgrađena baš u Subotici?!

Budući da u Subotici nema Hrvata simbioza “bunjevačkih hrvata” iz Subotice i Bošnjaka sa Sandžaka je potpuna (jedni i drugi su čak bliski i vladajućoj stranci). Ne slažu se samo da li je simbioza ustrajna ili istrajna, ali vođa ustrajnog pokreta za pravednu Suboticu je odlučan u svojim namjerama da i dalje vlada svim Hrvatima u cijeloj Srbiji (veliki novac je u igri) što se vidi i iz njegovog prijetečeg pogleda prema svima onima koji ga ne slušaju.

Inače sve u vezi Hrvata u Srbiji je u režiji ovog luzera, „bunjevačkog hrvata“, srbijanskog ministra za ljudska i manjinska prava (kakva farsa?) i predsjednika „jedine relevantne hrvatske političke stranke u Srbiji“, Tomislava Žigmanova!

Unezvjereni pogled u svjetlu budućnost Hrvata u Srbiji

Branimir Miroslav Tomlekin  

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Izruguje se mojem imenu Branimir!

HF

Dvokružni mješoviti izborni sustav za izbor zastupnika u Hrvatski sabor

hrvatski-fokus

Izmijeniti Hrvatski Ustav i Izborni zakon

HF

Dno dna

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više