Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Prešućeni srpski zločini nad Albancima u balkanskim ratovima

U Jasenovcu slike iz drugih logora, u popisu “žrtava” imena onih koji su umrli prije 1941. i poslije 1945. te ponavljanje jednog imena više puta…

 

U kontekstu UN-ove Deklaracije za srpski genocid u Srebrenici, odnosno, komentara u Petom danu o genocidu – općenito, spominjući u zadnjem članku na ovom portalu srpski genocid nad Albancima u balkanskim ratovima, sjetih se “suočavanja sa prošlošću” Vesne Teršelić, Snježane Banović i ostalih “pravednika” iz Hrvatske. Te primijetih jedan fenomen. Nešto spontano? Nije moguće da je to spontano. To je organizirano. A to je isti odnos prema Bleiburgu i srpskom genocidu nad Albancima u Balkanskim ratovima, koji su bili, samo tridesetak godina prije Drugog svjetskog rata (Jasenovca) – “suočavanja sa svojom prošlošću”. A Balkanski ratovi, kao da su bili u kameno doba.

Budući da je to jako važno, i za kolektivnu memoriju naroda, odnosno, nametanje kolektivne memorije narodu, i za uzrok rata i tragediju naroda, u Zagrebu bi se trebalo osnovati Vijeće koje bi otvorilo raspravu na temu: Koji se događaji iz zadnjih stotinjak godina na ovim prostorima danas aktualiziraju kroz hrvatsku kulturu, politiku, pravosuđe i povijesnu znanost? Što je tu istina i kakve su posljedice toga? S druge strane, što se krije, prešućuje i tabuizira i koje su posljedice toga? Jesu li i u kakvom stanju to aktualiziranje i to tabuiziranje? Kao spoj suprotnih polova magneta? Promocija laži i skrivanje istine? Programirano izazivanje mržnje i krvoprolića? 

Programirano izazivanje mržnje i krvoprolića

Opet ponavljam, tabuiziranje Bleiburga i srpskog genocida nad Albancima u Balkanskim ratovima, s druge strane – “suočavanje Hrvata sa svojom prošlošću” – Jasenovcem! A u Jasenovcu slike iz drugih logora, u popisu “žrtava” imena onih koji su umrli prije 1941. i poslije 1945. te ponavljanje jednog imena više puta i više puta ponavljanje istog imena više puta. 

Zato, kada “hrvatski povjesničar” Dragan Markovina osporava knjigu Stjepana Loze koji dokumentira srpske zločine u NDH, treba povjesničara Markovinu pitati što on kaže za srpski genocid nad Albancima u Balkanskim ratovima? Kao i povjesničare Tvrtka Jakovinu, Hrvoja Klasića i Ivu Goldsteina te Vesnu Teršelić, što ona kaže za srpsko suočavanje s prošlošću u Balkanskim ratovima? Bili povjesničar Markovina rekao da su to Srbi radili zbog albanskih “logora smrti”?

Teško da će oni odustati od zaštite Srba. Odnosno, da će oni poručiti Srbima da se suoče s njihovom prošlošću u Balkanskim ratovima, kao što Hrvate muče s lažnim Jasenovcem. Zbog toga moramo na HRT. Jer je HRT tu najvažniji i najrelevantniji medij. Jer se sve vrti oko NDH (Jasenovca). Kada HRT (Zagreb) kaže da je Jasenovac bio “logor smrti”, a stalno govori, Albanci ne mogu aktivirati srpski genocid nad Albancima u Balkanskim ratovima. A da HRT aktualizira srpski genocid nad Albancima u Balkanskim ratovima, to bi Hrvatima pomoglo u obrani od laži o Jasenovcu.

Sve u svemu, mislim da bi humana znanost zaključila da postoji jedna moćna organizacija – industrija laži koja sotonizira i stvara božanstva. Što se lako može utvrditi. Lako se može utvrditi, radi li se to još nekom narodu, državi u Europi koja je imala nacističke logore u svojoj državi, kao što se radi Hrvatima zbog Jasenovca. Samo treba vidjeti, ima li Litva, Norveška, Ukrajina, Njemačka, Poljska, Mađarska itd. svoje Tvrtke Jakovine, Hrvoje Klasiće, Dragane Markovine, Vesne Teršeliće i svoj Peti dan? 

Jasenovac “logor smrti” i “božanstvo demokracije”- Winston Churchill!? Što je tu veća laž? U Jasenovcu laž do laži, a Churchill je rekao “zapalili smo Balkan” i “Srbija je dobila svoju dušu” nakon Simovićeva puča u Beogradu 1941. Kojega je, najvjerojatnije on organizirao. Kao i potapanje putničkog broda Lusitanija radi uvlačenja SAD-a u Prvi svjetski rat. Kada je stradalo skoro 2000 ljudi. 

Jure Vukić, Tribanj

Povezane objave

Istarski narodnjaci borili su se za Hrvatsku

HF

ODJECI I “REAGOVANJA” – Na ulazu u HND uzvanicima pretresali džepove da slučajno ne bi unijeli hrvatsku zastavu

HF

Strave u Pečovniku, Košnici

HF

Jasenovački popis žrtava je – lažan

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više