Hrvatski Fokus
Najnovije vijesti

Prošlo 25 godina od ubojstva teologa Milića Blažanovića u manastiru SPC-a

Dijete je pronađeno bez glave i ruku, razneseno modificiranom bombom, a tadašnji poglavar SPC-a, patrijarh Pavle, kojeg SPC sprema za svetitelja, nikada nije posjetio obitelj niti im uputio barem pisanu riječ utjehe

 

Što se to dogodilo građanima Srbije da sada živimo s tolikim nedostatkom samopouzdanja, empatije i samopoštovanja i kako je nastao palanački sindrom i mentalitet podređenosti birokratima i mediokritetima, čistim predstavnicima beščašća, laži i prijevare?

Kako smo postali sudionici u nečemu što počiva na skrivanju prljave savjesti, kidanju ruku od nesreće bližnjega o kojem ovisi naša sudbina, a pritom pozivanje na empatiju prema drugoj žrtvi je laž i vodi u uništenje, jer ideja koja je u svojim korijenima onesposobljena i prljava ne proizvodi život i budućnost slobodnih ljudi i naroda.

Kako smo dopustili da se našom duhovnošću tako lako poigrava kult “krvi i zemlje”, organizacija koja je najzaslužnija za raspeće srpskog društva, farizejska i licemjerna organizacija koja se podmuklo krije iza priče o Kristu, pravoslavlju, pomirenju i ljubavi.

SPC je nastala na iskrivljenoj slici kršćanstva i pravoslavlja koja počiva na zločinačkoj dogmi koja se temelji na ratnohuškanju, mržnji i smrti.

SPC je hegemonistički parazit koji desetljećima živi beskrupulozno isisavajući životnu snagu porobljenom srpskom narodu, nekad znanjem, nekad političkim spletkama.

Srpska pravoslavna crkva glavni je duhovni i idejni inspirator gotovo svih zala, razaranja i ratova koji su zadesili prostor bivše Jugoslavije. Ako izuzmemo terorističke organizacije s jakim utjecajem vjerskog ekstremizma kao što su Al Qaeda i ISIL, SPC je jedna od rijetkih tzv. vjerskih organizacija o kojoj se govori na najvišoj sigurnosnoj i političkoj razini.Drugo jutro u ranu zoru dobio sam obavijest da je izgleda patrijarh vjenčao prvi homoseksualni par, a da se, valjda zbog podudarnosti prezimena, napokon vjenčao i par Vučić-Dodik. I taman dok pričamo da ne znamo tko će biti, ali tko će biti… to sigurno znamo, stiže još jedna vijest da nije svadba.I što zaboga?

Patrijarh organizacije koja je osuđena za sudjelovanje u ratnim zločinima i genocidu blagosilja čovjeka koji treba uvjeriti cijeli svijet da se u biti zločine treba činiti bez kazne i pokajanja. I to na dan, 23. svibnja, kada je SPC počinila neviđeni zločin, na dan kada je, nakon višemjesečnog seksualnog zlostavljanja, u samostanu Srpske pravoslavne crkve ubijen teolog Milić Blažanović. Iskaz svjedoka poslušajte u videu.

Policija nikada nije propisno istražila ovu smrt i nitko nije uhićen, iako je slučaj prijavljen policiji u Srbiji i Bosni i Hercegovini. U strogo kontroliranom medijskom diskursu u Srbiji, koji obavlja zadaću formatiranja i logistike percepcije srpskog stanovništva, u kontekstu nestanka djece, pozadina zastrašujućeg razmjera zločina nad djecom – otmice, lanci prodaje, ritualna pedofilija i ritualna žrtvovanja djece.

Prema svim svjedočenjima, smrt teologa je ritualno ubojstvo

Dijete je pronađeno bez glave i ruku, razneseno modificiranom bombom, a tadašnji poglavar SPC-a, patrijarh Pavle, kojeg SPC sprema za svetitelja, nikada nije posjetio obitelj niti im uputio barem pisanu riječ utjehe.Kakvo se zlo krije u Crkvi srpskoj, koja poput stroja melje ljudske živote i ima svoju unutarnju nakaznu, i još gore, nekažnjenu logiku.Počivaj u miru mladiću. Nakon osude zločina u Srebrenici, vrijeme je da se obračunamo sa zločinačkom organizacijom koja sebe naziva Pravoslavna crkva.

Bojan Jovanović, 23. svibnja 2024., https://www.vominfo.com/25-godina-od-ubistva-bogoslova-milica-blazanovica-u-manastiru-srpske-pravoslavne-crkve/

Povezane objave

Ćesić je rentijer Domovinskoga rata

HF

Svjetska praizvedba drame ‘Povijest pčela’

hrvatski-fokus

Peji Šimiću zlatni simbol Vukovara

HF

Mate Mišo Kovač i srpski dječak-pjevač Žarko Pribaković

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više