Hrvatski Fokus
Kultura

Motivi prirode u opusu Ivane Jovanović Trostmann

Svjetlost dominira, raskriljuje se iznad krajobraza, igrajući se sjenama drveća, skrivajući staze i putove, postupno mijenjajući prostor

 

Istaknuta akademska slikarica iz Dubrovnika, Ivana Jovanović Trostmann, suvremena je hrvatska likovna umjetnica, autorica kompleksnog opusa ulja i akrila s nizovima izazovnih i zanimljiv motiva, od sakralnih preko cvijeća do prirode.

U njezinom se atraktivnom opusu osobito ističu ciklusi posvećeni prirodi, raznolikosti koja je okružuje, natura uokolo Grada u najljepšoj edenskoj pojavnosti.

Često slikarica bilježi na svojim brojnim slikama trenutke života i suživota s prirodom, u prirodi odmjerenim ali vrlo dojmljivim kolorom.

Nemjerljivo bogatstvo boja.

Svjetlost dominira, raskriljuje se iznad krajobraza, igrajući se sjenama drveća, skrivajući staze i putove, postupno mijenjajući prostor.

Cijeli je prostor prekriven, prožet skladom, utišanim zvukovima, svečanom atmosferom susreta čovjeka i  zavodljive ljepote.

Iako koristi više puta slične ili iste motive, slikarica svaki put realizira drugi, drugačiji ambijent jer boje i svjetlost su učinile svoje.

Ciklus motiva prirode Ivane Jovanović Trostmann jednostavno zove, privlači gledatelja da stupi unutar slike i osjeti blagi povjetarac rajskog podneblja.

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Izložba Jelene Perić i Ante Jerkovića u galeriji Kula

hrvatski-fokus

Što je i tko nam je Ivo Andrić?

HF

Izložba Darka Fritza – Zamišljene budućnosti: Turizam

hrvatski-fokus

Romana Milutin Fabris izlaže u Atriju palače Sponza

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više