Hrvatski Fokus
Religija

Kralj Isus

Robert Graves je na svoj osebujni interpretativni način oživio davno vrijeme „kako bi prizveo veličanstveni prikaz Kristovog ovozemaljskog života“

 

U nakladi zagrebačkog Sandorfa, prije više godina objavljena su izabrana djela čuvenog engleskog književnika Roberta Gravesa, među kojima i Kralj Isus, (svojedobno proglašen najkontroverznijim povijesnim romanom svih vremena) u prijevodu s engleskog Ivana Sršena, u tvrdom uvezu, na 550 stranica.

Graves je na svoj osebujni interpretativni način oživio davno vrijeme „kako bi prizveo veličanstveni prikaz Kristovog ovozemaljskog života“.

Čitatelj svakako mora uložiti značajan napor kako bi pročitao knjigu do kraja jer Graves je složen i naporan, traži izniman angažman.

Kralj Isus čine tri dijela i povijesni komentar.

Kada se umorim od savršenosti današnjeg svijeta vraćam se starim piscima, ponajviše Robertu Gravesu i njegovom fantastičnom opusu, prozaičnom, poetskom, memoarskom i možda najpoznatijem povijesnom, od mitova, preko Klaudija do Isusa, uranjajući u jedinstveni svijet davnine.

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Sodomija i ređenje žena – oruđe samouništenja Crkve

hrvatski-fokus

SOLUS CATHOLICUS – Pravila pristojnog ponašanja

HF

Dvoje novih poljskih blaženika

hrvatski-fokus

Zavrzlame oko pobačaja

hrvatski-fokus

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više